Photography from: News | CETT
Universidad de Barcelona
Press room >

News

Results

06.03.2020

Gender equality in tourism, hospitality and gastronomy: a long way to go

gender equality tourism hospitality gastronomy CETT 8th of march 8M

- In the sectors of tourism (54%), gastronomy (55%) and hospitality (53% ) although women make for most people employed in tourism, gastronomy and hospitality, we are still far away from reaching full gender equality for all. - The presence of...

Read all
04.03.2020

Information for CETT’s community about Covid-19

Covid-19

To face the situation posed by the current outbreak of coronavirus disease (COVID-19), CETT would to inform that we are following all the guidance and recommendations provided by the Public Health Government Department and the Catalan Public Health Age...

Read all
04.03.2020

There is more than one Barcelona as tourist destination

It is undoubtedly true that Barcelona is a tourist destination and that tourism in the city has experienced exponential growth over the last few years. However, a close study of the metropolitan area of Barcelona shows that tourism is unevenly distribu...

Read all
04.03.2020

Open Master Class: Evolución de la gestión de negocios en la restauración

Open Master Class Máster en Dirección de Restauración Máster Oficial de Dirección Hotelera y de Restauración

Máster en Dirección de Restauración 12 de mayo de 2020, de 17.30 – 20.30 h La gestión de negocios es la piedra angular del éxito y la sostenibilidad económica de cualquier restaurante. Sin embargo, ¿Somos verda...

Read all
03.03.2020

III edición CETT Seminars on Contemporary Issues in Tourism: Overtourism. repercusiones y afectaciones sociales en ciudades turísticas

CETT Seminars Tourism Casa Vicens Overtourism

El 2 de marzo se celebró la III edición de los CETT Seminars donde Contemporary Issues in Tourism en la Casa Vicens. Un espacio de diálogo abierto y transversal sobre temas de actualidad en turismo organizado en el marco del Máster ...

Read all
02.03.2020

Arranca la XIV ‘Trobada Gastronòmica’ CETT

Escola Tècnica Professional Trobada Gastronòmica Joan Roca CETT Gastronomia sentidos percepción Elsa Yranzo Ramon Fauria Carme Gasull Ferran Centelles Josep de Haro Alumni Nan Ferreres cicles formatius

Joan Roca, chef del Celler de Can Roca: "Nuestro oficio es una cadena de emociones y tenemos que cuidar a todas las personas que forman parte de ella" · La importancia de los sentidos y la mente en la gastronomía ha centrado las intervencione...

Read all
27.02.2020

El CETT y Vodafone crearán un Observatorio de Digitalización para impulsar la innovación en los sectores turístico, hotelero y gastronómico

Innovación CETT Vodafone

Durante este año y el siguiente, el CETT, CETT Fundación y Vodafone se unirán para analizar los retos tecnológicos actuales con los principales actores del sector turístico y el ámbito docente. El CETT , centro universitario de referencia de turismo, hotelería y gastronomía adscrito a la Universidad de Barcelona, juntamente con CETT Fundación , entid...

Read all
26.02.2020

L’ús del màrqueting digital en el sector de l’allotjament turístic a Catalunya, a debat al primer Observatori CETT de l’any

El sector de los alojamientos turísticos debatirá en el Observatorio CETT la integración de las herramientas de marketing digital de este ámbito en Cataluña , en un acto que se celebrará el próximo miércoles 11 de marzo de 9 a 11 h en el Hotel Alimara Barcelona. El debate coincide con la presentación de un estudio pionero liderado por el grupo de inv...

Read all
21.02.2020

Food tourism and its contributions to the 17 goals for sustainable development (GSD)

Sustainability is key in the development of any type of tourism; its environmental, economic and cultural and social dimensions must find a balance to prevent the present development from hindering the future, so in 2015, 150 countries reached an agreement regarding this issue. 17 goals for sustainable development were defined to find such balance; these were added to other existing 169 objecti...

Read all
12.02.2020

Mesa redonda sobre la emergencia climática y el turismo

ODS emergéncia climática turismo CETT medio ambiento

El día 11 de febrero el CETT ha celebrado la mesa redonda Emergencia climática y turismo en el que ha participado la Dra. Rosa Maria Fraguell, profesora titular en el Departamento de Geografía de la Universidad de Girona; y Salvador Sami...

Read all