News
Results
Tourism, business, and training, the central themes of the opening ceremony of the new CETT academic course 2020-2021
The CETT-UB officially opened the 2020-2021 academic year in an inaugural conference at the Hotel Alimara Barcelona . Due to the health crisis, the event could be followed via streaming , and the attendance to the event was reduced to maintain safety measures. The event, chaired by Miquel Alsius, president of CETT, included a speech by Dr. Maria Abellanet i Meya, CETT's CEO, who emphasized tha...
Read allEl turisme de tardor i la gastronomia
Es pot parlar de turisme gastronòmic de tardor? Si es fila molt prim, potser es podria entendre com un sub-nínxol del turisme gastronòmic en un mercat turístic altament segmentat. D’acord amb una de les definicions de la literatura acadèmica sobre aquest tema, Hall i Sharples (2003) afirmen que el turisme gastronòmic consisteix en la visita a productors ...
Read allReconocimiento internacional a los hoteles Salud com el Hotel Alimara Barcelona
El proyecto de los hoteles Salud de Barcelona, en el que ha participado el Hotel Alimara Barcelona , opta a dos premios internacionales que reconocen el valor como iniciativa de compromiso ciudadano y público durante la pandemia de la COVID-19. Se trata de los City Nation Place Awards , en la categoría Best Citizen Engagement (mejor implicación ciudadana), y de los Responsible T...
Read allCETT opens the new academic year 2020-2021 online with a reflection on how to face upcoming new challenges
The CETT welcomes the 2020-2021 academic year on October 28th at 1 pm in an opening conference marked by the context generated by the COVID-19. Ramon Tremosa, Catalan Minister for Enterprise and Knowledge, will give the inaugural lecture under the title 'Facing the post-COVID-19 scenarios, new challenges for the tourism sector in Catalonia', in which he will reflect on the challenges and opport...
Read allGastronomia i disseny, units a Foodture Barcelona
El món de l’alimentació i el disseny estan directament relacionats i cada vegada prenen un paper més rellevant els projectes que uneixen ambdues disciplines. Foodture Barcelona és el Summit d’Innovació en Food Design, Food Tech i Sostenibilitat que busca crear un espai per compartir projectes i coneixements per explorar i redissenyar el món de l’a...
Read allThe UB, in the world top 100 in the Best Global Universities ranking
The University of Barcelona, in which the CETT is affiliated center, improves positions in the international ranking Best Global Universities (BGU) , where it holds the 90th position at a global scale, compared to last year’s 98th position. The UB is listed in the 30th position among European universities and is the first one in Spain. North American institutions lead the new ed...
Read allTurijobs une fuerzas con CETT para apoyar la formación del talento y el futuro del sector turístico y hoteler
Turijobs firma un acuerdo con el CETT con el objetivo de alinear la educación con las necesidades actuales del sector y, a través de sinergias y comunicación activa entre los que lo conforman, impulsar su recuperación. Turijobs , el portal de empleo líder en turismo y hostelería, firma un nuevo acuerdo de colaboración con el CETT para acercar la realidad ...
Read allEugeni Osácar, en el Business Tourism Market (BTM): “El turismo cinematográfico puede ser un aliado muy potente para los destinos”
La crisis sanitaria ha tenido una gran repercusión en la sociedad a todos los niveles, y el turismo ha sido una de las actividades que más ha notado el impacto. En un momento como el actual, es necesario reflexionar sobre el presente y el futuro del sector en espacios de debate como el Business Tourism Market (BTM), organizado por la Fundación Climent Guitart, la Agencia EFE y la...
Read allDía Mundial de la Alimentación: Consumir y producir alimentos de forma sostenible, clave para el futuro
La situación que ha generado este año la llegada de la COVID-19 nos ha hecho reflexionar sobre la relación de las personas con la naturaleza y darnos cuenta de los efectos que tienen nuestras actividades en el planeta. Se trata, pues, de una oportunidad para hacer un cambio profundo hacia una economía más sostenible. En este sentido, toman importancia los Objetivos de D...
Read allThe transformation of tourism through smart management
The COVID-19 has had repercussions in all society and tourism has been one of the most affected sectors which need to transform. Smart management of tourism will be a fundamental element to rethink the future of the sector and the companies that integrate it. In this sense, sharing and analyzing experiences and solutions is fundamental to create synergies and get to know good practices in th...
Read all