Dominar les tècniques de conservació: Executar operacions de conservació, assegurant la integritat i qualitat de preelaboracions i elaboracions de pastisseria, aplicant les tècniques i condicions d'emmagatzematge adequades per a cada tipus de producte.
Aprèn pastisseria amb el nostre curs especialitzat
Vols aprendre les tècniques bàsiques de pastisseria amb estàndards de qualitat i innovació en la seva producció? El nostre curs està dissenyat per capacitar-te amb tot el que necessites per dedicar-te a la pastisseria.
Aquest programa t'ofereix:
- Formació Completa: Aprèn les tècniques essencials de pastisseria amb materials i tecnologies actuals.
- Desenvolupament Personal: Millora la teva resiliència, creativitat i capacitat d'adaptació a noves tendències.
- Continuïtat d'estudis: Si superes totes les assignatures, podràs accedir al Diploma Superior Universitari en Pastisseria Gastronòmica.
Competències específiques
- Preparar la zona de treball (taules, maquinària i estris) i subministrar les matèries primeres requerides
- Executar operacions bàsiques de conservació de preelaboracions i elaboracions de pastisseria.
- Identificar i valorar les matèries primeres que s'utilitzen en l'elaboració de productes de forn i pastisseria i les seves aplicacions en cada fase del procés productiu per a la realització de tasques bàsiques de recepció i preparació de matèries primeres i productes auxiliars.
- Realitzar el manteniment bàsic de maquinària, motlles i utillatges utilitzats en l'elaboració de productes de fleca i pastisseria per a la posada a punt de la zona de treball.
- Aplicar les tècniques i maquinàries adequades segons el tipus de productes preelaborats o elaborats per procedir a la seva conservació i posterior regeneració.
- Aplicar procediments i utilitzar els equips adequats per etiquetar, envasar i embalar productes de fleca i pastisseria.
- Aplicar procediments d'acabat i presentació dels productes de fleca i pastisseria per a la seva atractiva exposició i venda.
Objectius del curs
Manteniment d'equips: Realitzar manteniment bàsic i ajustos necessaris en maquinària, motlles i utensilis utilitzats en la panificació i pastisseria, per mantenir l'eficiència operativa i la seguretat a l'àrea de treball.
Coneixement de matèries primeres: Identificar i avaluar les propietats i qualitats de les matèries primeres en la planificació i pastisseria, comprenent el seu impacte i aplicacions en cada fase del procés productiu per optimitzar la recepció, emmagatzematge i preparació d'ingredients i materials auxiliars.
Habilitats en elaboració i presentació: Adquirir destreses en la preelaboració, elaboració i presentació de productes senzills de pastisseria, i proporcionar assistència tècnica en la creació d'elaboracions més complexes, assegurant estètica i funcionalitat en el resultat final.
Foment d'habilitats personals i emprenedoria: Estimular la iniciativa personal, la creativitat i l'esperit emprenedor; enfortir l'autoconfiança i el desenvolupament d'habilitats crítiques i de resolució de problemes en contextos professionals i personals.
Treball en equip: Promoure el treball col·laboratiu, assentant responsabilitats respectant els companys i cooperant amb ells per a la realització eficient de tasques, tot fomentant el respecte mutu i el desenvolupament personal dins l'equip
Metodologia i continguts
La metodologia utilitzada es fonamenta en la combinació de la teoria i la pràctica presencial. Aquesta combinació permet a l'alumnat construir una base sòlida amb aplicació dels coneixements teòrics en les sessions pràctiques presencials en els espais i aules tècniques especialitzades: és una experiència formativa immersiva amb un model pedagògic 100% pràctic en aules especialitzades.
- La metodologia teòrica es basa en la realització d'activitats d'avaluació contínua, utilitzant les eines digitals més innovadores, amb plantejaments didàctics i interactius.
- La formació presencial es distribueix en sessions pràctiques de grups reduïts.
Calendari
1º edició: Del 02/10/24 al 04/12/24 2º edició: Del 15/01/25 al 19/03/25
Classes: dimecres, dijous i divendres
Classes pràctiques en aules especialitzades