Qui som

Qui som

CETT, el valor de les experiències

El CETT és un centre universitari internacional de formació, investigació i transferència de coneixement en turisme, hoteleria i gastronomia, adscrit a la Universitat de Barcelona (UB) i autoritzat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Amb més de 22.000 persones formades en els nostres més de 50 anys de trajectòria, oferim tots els nivells de formació amb reconeixement oficial (graus i postgraus universitaris, màsters i formació professional), formació en línia i semipresencial, i formació contínua i a mida per a professionals i empreses.

Hem creat un ecosistema propi que ens permet contribuir, curs rere curs, a la professionalització i l'excel·lència del sector mitjançant un model basat en el rigor, la innovació, l'experiència i una visió responsable.

La nostra història

Fundat per Gaspar Espuña l'any 1969, el CETT neix amb una clara vocació d'innovació per avançar juntament amb el sector en la professionalització d'un dels principals motors econòmics del país, el turisme. Amb el pas dels anys, es converteix en un centre de referència en sectors d'alta ocupació i valor afegit: turisme, hoteleria i gastronomia.

La visió internacional, la sostenibilitat i la vocació de servei —cap a l'alumnat, les persones que formen part del projecte, el sector i la societat— marquen el passat, el present i el futur del centre.

1969

El Ministeri d'Informació i Turisme concedeix al CETT el títol de Centre no oficial d'Ensenyaments Turístics legalment reconegut.

1970

S'imparteix el primer curs de TET (Tècnic en Empreses Turístiques).

1980

Avançant cap a l'excel·lència turística.

1984

S'imparteix el primer curs de TEAT (Tècnic en Empreses i Activitats Turístiques).

1983

Neix Viatges Century.

1984

1a edició dels Premis Alimara.

1990

Oficialitat dels estudis de turisme i hoteleria, i ampliació d'instal·lacions.

1990

Adscripció a l'Escola Oficial de Turisme de la Generalitat de Catalunya.

1993

Creació de l'Escola d'Hoteleria del CETT a l'Hotel Plaza.

1994

Creació de l'Associació d'Antics Alumnes del CETT.

1995

Obertura de l'Hotel Alimara.

1996

Inauguració de les noves instal·lacions del CETT a la Vall d'Hebron.

1997

Aprovació dels estudis de Diplomatura i adscripció a la Universitat de Barcelona.

Autorització per a l' impartició oficial dels cicles formatius d'hoteleria i turisme, i obtenció de la titulació oficial de FP pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

1999

Placa d'Honor del Turisme de Catalunya al CETT.

2000

Els primers passos de la CETT Fundació i la gastronomia al CETT.

2000

Creació de la Fundació Gaspar Espuña-CETT i obtenció del Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental de l'Hotel Alimara.

2001

1r Encontre Escola-Universitat-Empresa al CETT.

2002

Certificació ISO 9001 a l'EUHT CETT i certificació ISO 14001 i EMAS de gestió ambiental de l'Hotel Alimara.

2003

Obertura i gestió del Restaurant Naturalment-e, i realització del 1r Concurs Projectes Emprenedors en el Sector Turístic.

2005

1rs Premis Treball d'Investigació en Turisme de Batxillerat.

La Generalitat de Catalunya concedeix la Creu de Sant Jordi al Sr. Gaspar Espuña.

2006

Obertura d'Àgora BCN, residència universitària internacional.

2007

Aprovació dels Màsters Oficials de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB.

2008

Creació del Consell d'Empreses CETT-UB.

2009

Inici dels estudis de Grau de Turisme, realització de la primera memòria de RSE i publicació de l'ARA, Journal of Tourism Research.

2010

Constitució del Comitè de RSE i creació del BAS (Barcelona Academic Services). Renovació de l'Hotel Alimara.

2010

Constitució del Comitè de RSE i creació del BAS (Barcelona Academic Services). Renovació de l'Hotel Alimara.

2013

Creació de l'Espai UB-Bullipedia CETT, de CETT eLearning i ampliació de les instal·lacions.

2014

Inici del Grau Interuniversitari de Ciències Culinàries i Gastronòmiques (UB-UPC).

El Departament d'Empresa i Ocupació i la Direcció General de Turisme atorguen a la Dra. Maria Abellanet i Meya, CEO del Grup CETT, la Medalla d'Or del Turisme 2014 en la categoria Millora del Coneixement.

2015

Creació de la Càtedra de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB.

Els Serveis de Restauració del CETT reben l'acreditació AMED.

2016

Acord entre el CETT i la Universitat de Barcelona per promoure la formació de doctors en turisme.

Segona ampliació de les instal·lacions del Campus CETT i naixement del Smart Tourism Congress Barcelona CETT.

2017

Nova ampliació de les instal·lacions del Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB, amb 1.600 m2 nous i més de 2.000 m2 remodelats.

Aprovació del Pla Estratègic del Campus CETT 2017-2022.

2018

Reconeixement, per part d'AGAUR, del Grup d'Investigació Turisme, Cultura i Territori, i del Grup d'Investigació Allotjaments Turístics i Restauració com a Grups d'Investigació Emergents Reconeguts per la Generalitat.

Celebració del II Smart Tourism Congress Barcelona CETT.

2019

Celebració del 50è aniversari del CETT i presentació de la nova marca.

2020

Aposta per la digitalització i reconeixement a l'excel·lència formativa.

2020

L'Hotel Alimara compleix 25 anys.

2021

Aprovació del Grau de Negoci Digital i Innovació en Turisme.

2022

El CETT es converteix en el primer centre privat d'hoteleria i turisme a aconseguir el reconeixement de Centre de Formació Professional Integrada.

2023

El CETT aconsegueix el reconeixement de quatre estrelles en la prestigiosa auditoria QS Stars i el premi FPCAT a l'excel·lència en l'ensenyament de la Formació Professional.

Imatge
testimonis

CETT Fundació

La CETT Fundació es va crear l'any 2000 per garantir i promoure la filosofia que sempre ha caracteritzat el CETT.

Es tracta d'una fundació privada, inherent al CETT, oberta, creativa i motor de la pròpia activitat del centre. Té un fort compromís de responsabilitat social que vetlla per estendre al grup d'empreses del CETT, del qual participa, i a les diferents accions que emprèn.

Ha complert gairebé 50 anys com a centre de formació, assessorament i investigació en el sector turístic i hoteler, i hem anat creixent a mesura que es desenvolupava el turisme al nostre país.

Des dels seus inicis, la fundació compta amb el suport incondicional de professionals del sector i de les institucions, marcant una manera de fer, base de la seva filosofia. Una filosofia basada a formar bons professionals en actituds i aptituds; respondre a les necessitats del sector i la comunitat acadèmica i, en definitiva, servir al país. Tres eixos fonamenten les seves accions: la identitat, la reinversió de la totalitat dels beneficis al CETT i l'ajuda als estudiants que ho necessitin, a través de beques.

Conscients del compromís tant educatiu com social, el Patronat de la Fundació té la responsabilitat de mantenir, consolidar i, fins i tot, ampliar els principis fundacionals i les línies d'acció, adaptant-les als nous temps, i contribuir al desenvolupament de les persones, de la societat i del país.

Òrgans de govern

  • Equip directiu

    • Dra. Maria Abellanet i Meya, presidenta
    • Elisabet Ferrer Fernández, directora general
    • Carme Cassà i Baus, directora de Màrqueting i Relacions Exteriors
    • Mercè Colom Oliva, directora de CETT eLearning
    • Javier de Diego Rodríguez, director de CETT Corporate
    • Nan Ferreres Montoliu, directora de l'Escola, Tècnica Professional i dels estudis universitaris de gastronomia
    • Ana Ortega Vilches, directora d'Administració i Finances
    • David Peguero Manzanares, director de CETT Consultors i Desenvolupament Corporatiu
    • Dr. José Antonio Pérez-Aranda Canela, director de l'Escola Universitària
    • Eva Viciano Juana, directora de l'Hotel Alimara i la Residència Àgora
    • Andreu Vilaginés Molleví, responsable de STIC
  • Patronat de la CETT Fundació

    • Narcís Coll i Ferrer, president
    • Dra. Maria Abellanet i Meya, tresorera
    • Miquel Alsius i Juriol
    • Cristina Cabañas Rodríguez
    • Anna Albuixech Vila, presidenta de CETT Alumni
    • Albert Domingo Melgosa
    • Pere Duran i Vall-Llosera
    • Marcel Forns Bernhardt
    • Joan Gaspart Solves
    • Jaume Marimón Closa
    • Anna Ros Gutiérrez
  • Junta de Govern de l'Escola Universitària CETT-UB

    Fundació Bosch i Gimpera

    • Dr. Joan Guardia Olmos, rector de la UB, com a president de la FBG
    • Dra. Carme Verdaguer Montanyà, directora de la FBG
       

    Universitat de Barcelona

    • Dra. M. Pilar Delgado Hito, representant de la UB
    • Dra. Mònica Baró Llambias, delegada de la UB a CETT Fundació
    • Dra. Maria Abellanet i Meya, consellera delegada i presidenta del CETT, i tresorera de CETT Fundació
    • Jaume Marimon Closa, patró de CETT Fundació
    • Miquel Alsius i Juriol, patró de CETT Fundació i Fundació Escola Universitària (EU) CETT-UB
    • Dr. José Antonio Pérez-Aranda, director de EU CETT-UB Estudis d’Hoteleria i Turisme CETT, SA
    • Narcís Coll i Ferrer, secretari del Consell d'Administració del CETT i president de CETT Fundació

    Fundació Gaspart Bonet

    • Joan Gaspart Solves, president de la FGB