Els Juliols de la UB tornen al CETT
Del 13 al 17 de juliol, i en el marc de la programació d’Els Juliols de la UB, l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme del CETT-UB tornarà a col·laborar en l’organització d’un curs de la programació d’estiu, que en aquesta ocasió porta per títol La innovació a la cuina, futur de l’alimentació: productes, tècniques i utensilis. Amb la participació de representants de centres universitaris implicats en la recerca culinària, professionals de la cuina de primera línea, empreses i productors compromesos amb la innovació en productes i ingredients gastronòmics, i de professors de l’EHT CETT, els curs té com a objectiu donar a conèixer als participants una sèrie de nous utensilis, productes, tècniques culinàries i línies d’investigació, exemples de l’aplicació dels coneixements científics en la innovació gastronòmica i en el progrés de l’alimentació humana.
Programa del curs
1. I+D+I culinària en l’àmbit universitari
Data i hora: 13/07/2009 a les 16:00 h.
Dra. Purificación García Segovia. UPV Valencia / Red INDAGA
2. El rebost del mar: investigació per al desenvolupament sostenible del conreu de les algues
Data i hora: 13/07/2009 a les 18:30 h.
Antonio Muiños, director i propietari de PORTO-MUIÑOS, Cambre (A Coruña)
3. La projecció social de la investigació gastronòmica
Data i hora: 14/07/2009 a les 16:00 h.
Elena Roura, responsable del Departament de Salut i Hàbits Alimentaris de la Fundació Alícia, Sant Fruitós de Bages.
4. El ronner i les coccions a baixa temperatura
Data i hora: 14/07/2009 a les 18:30 h.
Salvador Brugués, professor de cuina de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Girona
5. Els cuiners inventors
Data i hora: 15/07/2009 a les 16:00 h.
Jordi Herrera, Restaurant Manairó, Barcelona
6. La revolució dels microvegetals
Data i hora: 15/07/2009 a les 18:30 h.
Annette Abstoss, directora d’Abstoss World Gastronomy
7. Robots que cuinen
Data i hora: 16/07/2009 a les 16:00 h.
Daniel López Serra. Professor de cuina de la EHT CETT
8. La investigació culinària a la indústria agroalimentària
Data i hora: 16/07/2009 a les 18:30 h.
Jaime Drudis, Unilever España, Barcelona
9. Noves tècniques aplicades als productes tradicionals
Data i hora: 16/07/2009 a les 16:00 h.
Josep M. Castaño, Director del taller de cuina experimental “la Vaqueria”, de l’IRTA, Gimenells (Lleida)
10. De las escumes a les noves textures
Data i hora: 17/07/2009 a les 18:30 h.
Oscar Teixidó, Professor de cuina de la EHT CETT del curs