Fotografia de: Notícies | CETT
Universitat de Barcelona
Sala de premsa >

Notícies

Resultats

23.12.2021

Com podem fer els àpats de Nadal més sostenibles

Les dates de Nadal estan lligades als àpats tradicionals. Malgrat que són dinars i sopars extraordinaris, podem també fer-los més sostenibles amb un consum responsable d’aliments i reduint el malbaratament alimentari . En aquest sentit, cal recordar que a la UE cada any es malbaraten 88 milions de tones d’aliments , amb un cost associat de 143 bilions d’euros. Aquesta xifra equival a uns 173 ...

Llegir tot
23.12.2021

El CETT i Foment s’alien per reforçar la competitivitat del sector turístic

El CETT i Foment han signat un acord de col·laboració per promoure iniciatives per avançar cap a un model turístic responsable, sostenible, innovador i connectat que aporti valor a la societat i salvaguardi la competitivitat i lideratge dels interessos empresarials dels diferents sectors que conformen la cadena de valor. Sector clau en l'economia La gerent del CETT, Elisabet Ferrer , ha a...

Llegir tot
22.12.2021

Pastisseria inclusiva per Nadal: recepta de torró de quicos vegà i sense gluten

La pastisseria inclusiva treballa les receptes amb productes que respectin les intoleràncies, les al·lèrgies alimentàries i les diverses dietes de la nostra societat. Els àpats de Nadal són una ocasió per comprovar que la pastisseria inclusiva no està renyida amb unes postres d’alt nivell. Per demostrar-ho, els pastissers del CETT, Alba Ruiz Ceamanos i Sergi Ferrer , proposen una recepta de pos...

Llegir tot
21.12.2021

Alumnes del CETT participen en el concurs Premis Promeses de l’Alta Cuina de Le Cordon Bleu

Luisa Katherine Balaguer i Bernat Iglesias, estudiants del segon curs del Cicle de Tècnic Superior de Direcció Cuina , i Marc Limia, estudiant de tercer de Cicle de Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració , participen en el concurs Premi Promeses de l’Alta Cuina de Le Cordon Bleu Madrid . El programa Avui sortim , de Ràdio 4, ha entrevistat Balaguer i Limia aquest dimarts per con...

Llegir tot
21.12.2021

Consells per triar els vins dels àpats de Nadal

Els àpats són protagonistes de les festes de Nadal. Els plats tradicionals d’aquestes dates estan acompanyats de vins i altres begudes. Triar l’adequat és imprescindible per garantir l’èxit del menú. Marina Olivella i Joaquim Valls , alumnes del segon curs del Diploma Sommelier del CETT , ens donen consells per encertar en la tria del vi. Recomanacions per escollir els vins de les festes d...

Llegir tot
20.12.2021

Els orígens del cinema a Barcelona, article del doctor Eugeni Osácar a ‘El Periódico’

El doctor i director de recerca del CETT, Eugeni Osácar, ha publicat aquest diumenge l’article Barcelona, ciutat pionera del cinema , a El Periódico . La peça destaca que “Barcelona ha estat vinculada al cinema pràcticament des dels seus orígens a finals del segle XIX”. A l’article, el doctor hi diu: “El desembre de 1896, és a dir, un any després que els germans Lumière realitzessin la prime...

Llegir tot
15.12.2021

El CETT acull l'entrega dels Premis Sísifo en reconeixement a la sostenibilitat

Els Premis Sísifo de la Fundación Restaurantes Sostenibles s’han entregat aquest dimecres a l’Aula Plaça del CETT. Els guardons van néixer el 2019 per reconèixer la tasca de proveïdors i restaurants en el foment de la sostenibilitat. L’acte ha tingut lloc en el marc del Màster de Gastronomia Sostenible que s’imparteix al CETT. Premis per la sostenibilitat Els guardons Sísifo tenen tres ca...

Llegir tot
15.12.2021

Proposa un desig per al 2022!

Per donar la benvinguda al nou any, fem un compte enrere. La tradició ens diu que, per cadascun dels dotze darrers segons que marca l'agulla del rellotge, mengem un gra de raïm i demanem un desig. Explica'ns el teu a l'espai que hem habilitat al hall del CETT. Aquests són els desitjos del CETT per al futur del turisme, l'hoteleria i la gastronomia: - Per reduir al màxim l'impacte en l' ...

Llegir tot
13.12.2021

El CETT analitza el futur del turisme en un reportatge de TVE

futur turisme sostenibilitat economia destins intel·ligents

La CEO del CETT, la Dra. Maria Abellanet i Meya , és una de les persones entrevistades al reportatge ‘¿Quin turisme volem?’, emès al programa Para Todos La 2 , de TVE, aquest cap de setmana. L’espai analitza com ha de ser del futur del turisme després de la pandèmia amb la sostenibilitat i el model econòmic com a eixos del debat. En el reportatge, la CEO del CETT destaca: "La pandèmia h...

Llegir tot
03.12.2021

El CETT presenta una recepta sana i sostenible en el Menú de les Estacions d'hivern

Recepta del CETT per al Menú de les Estacions El CETT ha presentat aquest dijous la recepta d’api-rave a la sal, xips de salsifí, pastanaga confitada amb mel i romaní i suc de rostit vegà, una de les propostes que recull la iniciativa del Menú de les Estacions per a l’hivern. Aquest menú és un dels projectes de la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible que assumeix Barcelona perquè la...

Llegir tot