Pròxim curs al 2025
Formació Subvencionada
Formació ocupacional
Estàs a l'atur? Apunta’t als nostres cursos de Formació Ocupacional, 100% subvencionats pel Servei d'ocupació de Catalunya (SOC).
T'oferim diferents cursos especialitzats en gastronomia i restauració amb els que tindràs l'oportunitat d'obtenir un Certificat Professional que inclou un mòdul de pràctiques en empresa (Formació Pràctica en Centres de Treball).
Formació projectes Singulars
Formació adreçada a joves d'entre 16 i 29 anys. Aquesta formació està promoguda i impulsada per Servei Públic d'Ocupació de Catalunya amb fons rebuts del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE).
Formació contínua
Ets treballador en actiu i vols millorar les teves competències professionals?
Participa en els nostres cursos de formació contínua, 100% subvencionats pel Consorci de Formació Continua de Catalunya (CONFORCAT).
T'oferim diferents cursos d'especialització amb l'objectiu d'assolir i complementar les teves competències professionals.
Descobreix tots els cursos de Formació Ocupacional
El curs d’operacions bàsiques de cuina té com a objectiu formar en preelaborar aliments, preparar i presentar elaboracions culinàries senzilles i assistir en la preparació d'elaboracions més complexes, executant i aplicant operacions, tècniques i normes bàsiques de manipulació, preparació i conservació d'aliments.
Continguts:
- Aprovisionament, preelaboració i conservació culinaris (120 hores)
- Aplicació de normes i condicions higienico-sanitàries en restauració (30 hores)
- Aprovisionament de matèries primeres en cuina (30 hores)
- Preelaboració i conservació culinàries (60 hores)
- Elaboració culinària bàsica (180 hores)
- Aplicació de normes i condicions higienicosanitàries en restauració (30 hores)
- Realització d' elaboracions bàsiques i elementals de cuina i assistir en l' elaboració culinària (90 hores)
- Elaboració de plats combinats i aperitius (60 hores)
- Mòdul de pràctiques professionals no laborals d'operacions bàsiques de cuina (80 hores)
Certificat de professionalitat nivell 1. Requisits d'accés:
- No es demanen requisits acadèmics previs
- Indispensable document DARDO segons estàs donat d'alta al SOC
L’objectiu d’aquest curs de cuina és desenvolupar els processos de preelaboració, preparació, presentació i conservació de tota classe d'aliments. A més, s'aprendrà a definir ofertes gastronòmiques, aplicant amb autonomia les tècniques corresponents, per aconseguir la qualitat i els objectius econòmics establerts, i respectar les normes i pràctiques de seguretat i higiene en la manipulació alimentària
Contingut:
- Seguretat i higiene i protecció ambiental en hoteleria (60 hores)
- Ofertes gastronòmiques senzilles i sistemes d'aprovisionament (70 hores)
- Preelaboració i conservació d'aliments (190 hores)
- Preelaboració i conservació de vegetals i bolets (60 hores)
- Preelaboració i conservació de peixos, crustacis i mol·luscs (60 hores)
- Preelaboració i conservació de carns, aus i caça (70 hores)
- Tècniques culinàries (240 hores)
- Elaboracions bàsiques i plats elementals amb hortalisses, llegums secs, pastes, arrossos i ous (70 hores).
- Elaboracions bàsiques i plats elementals amb peixos, crustacis i mol·luscs (60 hores)
- Elaboracions bàsiques i plats elementals amb carns, aus i caça (70 hores)
- Elaboracions bàsiques de rebosteria i postres elementals (40 hores).
- Productes culinaris (170 hores)
- Cuina creativa o d'autor (30 hores)
- Cuina espanyola i internacional (80 hores)
- Decoració i exposició de plats (60 hores)
- Mòdul de pràctiques professionals no laborals de cuina (80 hores)
Certificat de professionalitat nivell 2. Requisits d'accés:
- Titulació mímina requerida: ESO
- Estar a l'atur i estar donat d'alta al SOC (acreditació mitjançant document DARDO)
Descobreix tots els cursos de Formació projectes Singulars
El curs d’operacions bàsiques de cuina té com a objectiu formar en preelaborar aliments, preparar i presentar elaboracions culinàries senzilles i assistir en la preparació d'elaboracions més complexes, executant i aplicant operacions, tècniques i normes bàsiques de manipulació, preparació i conservació d'aliments.
Continguts:
- Aprovisionament, preelaboració i conservació culinaris (120 hores)
- Aplicació de normes i condicions higienico-sanitàries en restauració (30 hores)
- Aprovisionament de matèries primeres en cuina (30 hores)
- Preelaboració i conservació culinàries (60 hores)
- Elaboració culinària bàsica (180 hores)
- Aplicació de normes i condicions higienicosanitàries en restauració (30 hores)
- Realització d' elaboracions bàsiques i elementals de cuina i assistir en l' elaboració culinària (90 hores)
- Elaboració de plats combinats i aperitius (60 hores)
- Mòdul de pràctiques professionals no laborals d'operacions bàsiques de cuina (80 hores)
Certificat de professionalitat nivell 1. Requisits d'accés:
- No es demanen requisits acadèmics previs
- Indispensable document DARDO segons estàs donat d'alta al SOC
Si vols més informació, contacta amb nosaltres: formacio.subvencionada@cett.cat
El curs d’operacions bàsiques de restaurant i bar té com a objectiu formar en assistir en el servei i preparar i presentar begudes i menjars ràpids, executant i aplicant operacions, tècniques i normes bàsiques de manipulació, preparació i conservació d'aliments i begudes.
Continguts:
- Servei bàsic de restaurant-bar (120 hores)
- Aplicació de normes i condicions higiènico-sanitàries en restauració (30 hores)
- Ús de la dotació bàsica del restaurant i assistència en el preservei (30 hores)
- Servei bàsic d'aliments i begudes i tasques de postservei en el restaurant (60 hores)
- Aprovisionament, begudes i menjars ràpids (120 hores)
- Aplicació de normes i condicions higiènico-sanitàries en restauració (30 hores)
- Aprovisionament i emmagatzematge d'aliments i begudes al bar (30 hores)
- Preparació i servei de begudes i menjars ràpids al bar (60 hores)
- Mòdul de pràctiques professionals no laborals d'operacions bàsiques de cuina (80 hores)
Certificat de professionalitat nivell 1. Requisits d'accés:
- No es demanen requisits acadèmics previs
- Indispensable document DARDO segons estàs donat d'alta al SOC
Si vols més informació, contacta amb nosaltres: formacio.subvencionada@cett.cat
Descobreix tots els cursos de Formació Continua
L'objectiu del curs de cuina sana és adquirir els fonaments en dietètica, productes i tècniques culinàries saludables.
Quins continguts veuràs durant el curs?
- Introducció a la dietètica
- Coneixement de la dieta mediterrània
- Aplicació de tècniques de cocció saludables
- Descripció de les matèries primes i la seva elaboració
- Elaboració de plats per a menjar de celebració
- Descripció dels ingredients de la A a la Z
- Utilització d'un petit diccionari de salut
Requisits d'accés:
- No es demanen requisits acadèmics previs, no obstant, s'han de posseir les habilitats de comunicació lingüística suficients que permetin cursar amb aprofitament la formació.
- No es requereix experiència professional.
- Els participants han de tenir les habilitats suficients per a ser usuaris de la plataforma virtual en la qual es recolza l'acció formativa.
- Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
L'objectiu d'aquest curs és usar els productes de temporada fusionant l'exotisme japonès amb la proximitat de la nostra primera matèria en l'elaboració d'una carta de sushi.
Quins continguts veuràs durant el curs?
- Descripció dels fonaments de la cuina japonesa
- Història i cultura del Japó
- Tradicions japoneses
- Explicació de la gastronomia japonesa
- L'arròs
- El peix
- Plats fregits
- Sashimi
- Sopes
Requisits d'accés:
Tenir alguna de les següents acreditacions:
- Certificat de professionalitat nivell 1.
- Títol Professional Bàsic (FP Bàsica).
- Títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) o equivalent.
- Títol de Tècnic (FP Grau Mitjà) o equivalent.
- Certificat de professionalitat de nivell 2.
- Haver superat la prova d'accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà.
- Haver superat qualsevol prova oficial d'accés a la Universitat.
- Quan l'aspirant no disposi del nivell acadèmic mínim o de l'experiència professional alternativa, demostrarà coneixements i competències suficients per participar en el curs amb aprofitament mitjançant una prova d'accés.
Experiència professional:
- No es requereix.
L'objectiu d'aquest curs és realitzar receptes elaborades de la cuina japonesa més representatives, mitjançant el seu utillatge específic.
Quins continguts veuràs durant el curs?
- Explicació de la cultura gastronòmica japonesa
- Relació entre cultura i gastronomia
- Elaboració i tast d’elaboracions tradicionals: Sunomons, amanides japoneses, plats de fideus (saltejats i amb ramen) i plats d'street food japonesa, com okonomiyakis, gyozas, teriyakis i yakitoris.
- Demostració d'utillatge i matèries primeres.
- Selecció de les matèries primeres en funció de les seves característiques i de les receptes a elaborar
- Manipulació
- Ús d'utensilis i utillatge específics
- Definició dels processos necessaris per a l'elaboració de les receptes
- Reconeixement dels sabors originals de les receptes mitjançant el tast
Requisits d'accés:
Tenir alguna de les següents acreditacions:
- Certificat de professionalitat nivell 1.
- Títol Professional Bàsic (FP Bàsica).
- Títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO) o equivalent.
- Títol de Tècnic (FP Grau Mitjà) o equivalent.
- Certificat de professionalitat de nivell 2.
- Haver superat la prova d'accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà.
- Haver superat qualsevol prova oficial d'accés a la Universitat.
- Quan l'aspirant no disposi del nivell acadèmic mínim o de l'experiència professional alternativa, demostrarà coneixements i competències suficients per participar en el curs amb aprofitament mitjançant una prova d'accés.
Experiència professional:
- Es valorarà experiència professional en el sector objecte d'aquest programa.
L'objectiu del curs és dissenyar elaboracions de pastisseria i rebosteria amb xocolata, aplicant-ne les principals tècniques de conservació i optimització.
Especialitat formativa. Requisits d'accés:
- Titulació mímina requerida: ESO
- Ser treballador/a en actiu (acreditació mitjançant capçalera de la nòmina)
L'objectiu del curs és realitzar composicions gastronòmiques que causin sensacions a través de la imatge, introduint a l'alumnat en el maneig de la fotografia amb Telèfon intel·ligent, càmeres compactes i professionals.
Quins continguts veuràs durant el curs?
- Identificació dels principis bàsics de fotografia
- Utilització de les diverses cambres i el seu maneig
- Coneixement sobre la llum i el seu tractament: flaix, llum de finestra i llums i ombres
- Manipulació de diferents models de càmeres i equips fotogràfics
- Preparació de l'escena a fotografiar
- Elaboració i preparació d'un plat /recepta per a fotografiar
- Realització de fotografies gastronòmiques (Plats, tapes, productes, natures mortes, vaixella, begudes...etc.)
- Realització de la postproducció
- Manipulació del Photoshop
- Presentació de fotografies gastronòmiques en Xarxes Socials
Requisits d'accés:
- No es requereixen acreditacions/titulacions. No obstant això, s'han de posseir les habilitats de comunicació lingüística suficients que permetin cursar amb aprofitament la formació.
Experiència professional:
- No es requereix.