Fotografia de: Diploma Superior de Sommelier | Diploma de Sumiller CETT-UB

Universitat de Barcelona
Oferta acadèmica >
Diploma Superior de Sommelier

Diploma Superior de Sommelier

Propera convocatòria: Setembre 2024
 

Converteix-te en un expert Sommelier!

Gràcies al Diploma Superior Universitari en Sommelier del CETT-UB aconseguiràs noves habilitats i dominaràs el món del vi; l’anàlisi sensorial, amb especial èmfasi en el tast organolèptic de tot tipus de vins; el maridatge; l’elaboració de la carta, i el servei del vi.

Aprofita les instal·lacions capdavanteres del CETT i fes un gir a la teva carrera professional amb aquest curs de sommelier. Converteix-te en un expert en vi, desenvolupa noves habilitats i submergeix-te en un nou món de sensacions i experiències gustatives i sensorials.

Per què estudiar el Diploma Superior de Sommelier del CETT-UB?

Dominaràs el tast de vi. L'objectiu d'aquest curs de sommelier és aprendre des de l’inici de les classes a través de la pràctica del tast del vi i altres begudes, al mateix temps que adquiriràs els conceptes teòrics d’aquest curs de sommelier professional.

Degustaràs més de 500 referències. Donat el seu caràcter pràctic durant aquest curs de sommelier tastaràs més de mig miler de begudes i vins nacionals i internacionals diferents, així com altres productes gastronòmics que s’hi vinculen.

Respondràs als reptes del sector. Podràs donar resposta als reptes comercials, de màrqueting, de transformació digital i vinculats amb la sostenibilitat que afronta el sector vinícola en l’àmbit global.

Un professorat format per experts. L’equip docent està format per professionals en actiu, que compartiran amb tu la seva experiència, amb una sòlida trajectòria professional i acadèmica en els àmbits de l’enologia, la viticultura, la restauració i la comercialització de vins.

La carta de vins i el maridatge. Ampliaràs els teus coneixements per gestionar i elaborar la carta de vins i begudes. Coneixeràs les regles del maridatge, per poder donar resposta a les necessitats i inquietuds dels diferents clients.

Suma’t al canvi. Formaràs part de la nova generació de sommeliers i adquiriràs les eines per donar resposta als nous reptes comercials, de màrqueting, de transformació digital i vinculats amb la sostenibilitat que afronta el sector vinícola a escala global.

Transformaràs la teva carrera. Gràcies als coneixements i les experiències adquirits podràs emprendre un nou camí en la teva vida professional.

Coneixements actualitzats del món del sommelier. Comprendràs la diversitat del sector i les seves necessitats, i podràs prendre decisions en la gestió del restaurant, la gestió del celler i el servei del vi en contextos dinàmics i incerts.

Una visió global del sector vinícola. Gràcies als continguts del curs, les visites a empreses del sector, les activitats formatives del CETT i els docents i col·laboradors, adquiriràs una visió completa del món del vi i tots els seus subsectors.

Networking. Crearàs una xarxa professional única que t’ajudarà a promoure la teva carrera gràcies al contacte amb experts del sector del vi i amb els teus companys de classe. Així mateix, la xarxa única d’ALUMNI-CETT et permetrà connectar amb professionals del sector presents a tot el món.

Una formació bonificable. Si treballes per a una empresa, és una formació bonificable en la Fundació Tripartita (FUNDAE).

Un curs reconegut pels experts del sector. Obtindràs una titulació reconeguda per l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS), la Unió d’Associacions Espanyoles de Sommeliers (UAES), membre de l’Associació Internacional de Sommeliers (ASI). És l’únic Diploma Superior de Sommelier de la Universitat de Barcelona.

Un nou Turisme,

Aprèn una formació per professionals!

Aconsegueix noves habilitats i especialitza't en un sector amb alta demanda i moltes sortides.

Què en pensen els nostres estudiants?

Paula Cuenda
Les oportunitats que et dona el CETT són úniques, els espais, els vins que pots catar i les pràctiques que pots fer als millors llocs.

Paula Cuenda

Diploma Superior de Sommelier
Rocio Diaz Lara
Els professors són professionals que et connecten amb el món real.

Rocio Diaz Lara

Diploma Superior de Sommelier
Marc Greco Comas
El CETT et posa en contacte amb persones d'arreu del món apassionades pel vi que t'ajudaran professionalment

Marc Greco Comas

Diploma Superior de Sommelier

Quins objectius aconseguiràs amb el Diploma Superior de Sommelier del CETT-UB?

Dominar la metodologia del tast, la implicació dels sentits en les diferents fases i la terminologia específica utilitzada.

Desenvolupar les competències clau per al sommelier del segle XXI, que engloben des de la gestió del celler fins a l’aplicació dels nous conceptes de maridatge i l’ús del material adequat de servei.

Conèixer l’evolució de la vitivinicultura des dels seus orígens fins a l’actualitat, aprofundint en la identificació de les diferents varietats viníferes, els cicles vegetatius de la vinya, la influència del sòl i el clima en el fruit i els mètodes de vinificació.

Identificar les diferents denominacions d’origen i AOC (appellation d’origine contrôlée) a escala nacional i internacional i conèixer-ne les normes reguladores per descriure la tipicitat dels seus vins, licors i destil·lats.

Donar a conèixer el procés d’elaboració, les característiques i la classificació de productes d’alta gamma vinculats amb el coneixement expert d’un sommelier, com ara formatges, pernils, foie i trufes, entre d’altres.

Contextualitzar el mercat del vi a escala nacional i internacional.

Aquest curs de sommelier es dirigeix a:

  • Professionals de l’àmbit de la restauració i professionals de cellers i empreses vinícoles, així com de sectors vinculats amb l’àmbit de l’alimentació i les begudes.
  • Tècnics/iques en restauració amb un mínim d’experiència professional en el sector.
  • Diplomats/ades o graduats/ades en turisme, així com altres carreres amb un mínim d’experiència en el món del vi, que vulguin especialitzar-se en aquesta àrea.
  • Winelovers amb experiència que vulguin professionalitzar-se.

No cal tenir una titulació universitària, llicenciatura, diplomatura o grau, per a accedir a aquesta formació. Veure l’apartat de títol per més informació.

Aules tècniques de cuina i restauració

Fotografia de: Diploma Superior de Sommelier | Diploma de Sumiller CETT-UB

Aula cuina dolça

Fotografia de: Diploma Superior de Sommelier | Diploma de Sumiller CETT-UB

Aula tecno-culinària

Fotografia de: Diploma Superior de Sommelier | Diploma de Sumiller CETT-UB
Aula sommelier
Fotografia de: Diploma Superior de Sommelier | Diploma de Sumiller CETT-UB

Aula Tecno-culinària

Fotografia de: Diploma Superior de Sommelier | Diploma de Sumiller CETT-UB
Aula de Pre-elaboracions
Fotografia de: Diploma Superior de Sommelier | Diploma de Sumiller CETT-UB

Aula de cuina dolça

Les principals sortides professionals d'aquest diploma són:

  • Sommelier de restaurant
  • Sommelier de botiga especialitzada
  • Departament de comunicació de cellers i empreses de distribució
  • Sommelier en mitjans de comunicació
  • Expert/a en panells de tast i crític del sector
  • Assessors d’empreses relacionades amb el vi i altres begudes
  • Formador/a en escoles de restauració

Iniciació Sommelier

 

Com és la metodologia d'aquest Diploma Superior de Sommelier del CETT-UB?

El Diploma Superior de Sommelier del CETT-UB s’imparteix presencialment a les instal·lacions del CETT-UB, amb una metodologia teoricopràctica.

Aquest sistema et permetrà tant dominar en profunditat la tècnica del tast com adquirir un coneixement real dels vins, begudes i altres productes, i es desenvolupa a través de:

Aplicació teoricopràctica, que combina els continguts teòrics i la seva aplicació mitjançant tastos organolèptics d’una gran varietat de productes, tant d’àmbit nacional com internacional.

Aules especialitzades de sommelier per a un aprenentatge de manera immersiva, cosa que t’introduirà a un nou món d’experiències gustatives i sensorials.

Grups reduïts i de perfils diferents, cosa que enriquirà la teva formació.

Masterclass. Sessions magistrals extraordinàries, no obligatòries, a càrrec d’experts del sector i del teixit empresarial vinícola.

Visites professionals, sessions i tastos dirigits per reconeguts experts del sector que complementen les explicacions de l’aula.

Pràctiques en empreses del sector. Aquest diploma d’extensió universitària de la Universitat de Barcelona et permetrà fer pràctiques en qualsevol de les més de 900 empreses amb les quals el CETT té conveni. Posa’t en contacte amb el departament de Career Services i t’ajudaran en tot el procés!

Avaluació

L’avaluació del curs es fa de forma presencial i contínua. Durant el curs es fan controls de coneixement teòric i pràctic per avaluar l’adquisició de les competències i les habilitats necessàries d’un sommelier professional.

En finalitzar els dos anys, hauràs de superar un examen final, que engloba tots els coneixements, tant conceptuals com pràctics.

Prova final del Diploma

La prova final consisteix en una prova pràctica en la qual hauràs de demostrar els coneixements conceptuals i pràctics adquirits al llarg del primer i del segon curs.

S’avalua la decantació i la defensa d’una carta gastronòmica i d’una carta de vins i begudes que hauràs d’elaborar. A més, hauràs de portar a terme un servei de begudes davant d’un jurat format per experts.

Detall del programa del Diploma Superior de Sommelier

Aquest curs de sommelier s’estructura en dos cursos acadèmics, cadascun de 27 ECTS. En total, 54 crèdits del sistema europeu d’acumulació i transferència de crèdits (ECTS) que cal fer en dos anys.

Durant aquest període, el procés d’aprenentatge del diploma ha estat dissenyat amb una metodologia que combina l’aprenentatge teòric i el pràctic.

Assignatures de 1r:

Viticultura (6 ECTS)

  • Estudiarem els elements constitutius del raïm, el sòl vitícola, el clima i tots els factors que determinen la producció i la qualitat final del raïm.

  • Coneixeràs les diferències entre les diferents varietats de raïm, la morfologia del cep, així com els factors que determinen la qualitat d'una vinya, des del terra fins al clima. Conèixer el cicle anual de la producció del raïm.

  • Reconeixerem les malalties de la vinya i els seus possibles tractaments preventius i correctius.

Emologia (6 ECTS)

  • Estudiarem l'elaboració dels vins, la seva composició i les característiques que condicionen la qualitat dels vins.

  • Identificaràs els components i substàncies del vi des del punt de vista del viticultor.

  • Coneixerem les transformacions que es produeixen en els diferents tipus de vinificació. Entendràs la relació directa que hi ha entre l'elaboració d'un vi i la qualitat del producte final.

Geografía vinículoa nacional (6 ECTS)

  • Espanya és un país que pot presumir d'una producció de vins àmplia, diversa i amb multitud de denominacions d'origen. Aquesta riquesa ve donada peLS diferents sòls, climes, varietats de raïm i pràctiques vitivinícoles.

  • En aquesta assignatura coneixerem la normativa legislativa en l'àmbit de l'elaboració i comercialització de vins espanyols. Localitzarem i caracteritzarem el clima i el tipus de sòl de les zones vinícoles de la geografia espanyola.

  • Identificaràs les varietats autòctones i foranes de raïm més utilitzades en l'elaboració de vins espanyols i els tipus de vi elaborats en cada denominació d'origen. Aprendràs a reconèixer i determinar les característiques organolèptiques dels vins més rellevants de l'àmbit nacional classificats per zones de producció.

  • Coneixeràs les zones de producció, característiques, legislació i tipicitat de vins nacionals. Denominacions d'origen, denominacions d'origen de qualitat, vins de la terra i vins de finca.

Productes i vins especials I (3 ECTS)

  • Un professional de la sommelieria no només ha de conèixer el món dels vins sinó tots aquells productes i begudes que es poden servir en un dinar.

  • Coneixeràs en profunditat les característiques i varietats de diferents tipus de begudes i de productes per a determinar, si és el cas, el maridatge amb la beguda més adequada, vinculats amb la gastronomia com: cafès, infusions, cerveses, olis, vinagres i vermuts; Vins especials: escumosos, dolços, rancis, botritizados i generosos d'àmbit nacional.

Tecnologia de servei I (3 ECTS)

  • Coneixerem el perfil professional d'un sommelier. Coneixeràs totes les funcions relacionades amb les tasques que es realitzen a la sala, així com aquelles vinculades a la gestió dels recursos. S'estudiaran també les publicacions, guies i sommeliers d'àmbit internacional de més rellevància.

  • Aprendràs a determinar els principis bàsics de l'servei del vi, es posa en pràctica la decantació, es defineixen les pautes per a la creació d'una carta de vins, s'estableixen les bases dels maridatges i s'estudia la gestió d'un celler.

El tast I (3 ECTS)

  • Adquiriràs els coneixements i vocabulari necessaris per a poder descriure les característiques organolèptiques d'un vi, així com identificar les seves virtuts i els seus defectes.

  • Podràs fer una anàlisi visual, olfactiu i gustatiu de vins nacionals. Identificaràs els diferents tipus de tast i les seves característiques.

  • Entendràs la metodologia del tast en cadascuna de les seves fases i descriure qualsevol tipus de vi. Adquirir el vocabulari específic de tast. Identificar les virtuts i defectes dels vins

  • Introduirem els conceptes bàsics per establir maridatges.

Assignatures de 2n:

Geografia vinícola internacional i tast II (9 ECTS)

  • Aquesta assignatura t'introduirà a la complexa realitat de la viticultura internacional. Un cop entès el marc general, estudiaràs en profunditat les zones de producció més significatives de cada un dels països amb producció vitivinícola rellevant i se citen països i zones on s'elabora vi, encara que no tinguin excessiva representació en el mercat nacional.

  • Al mateix temps realitzaràs tasts de vins característics de cadascuna de les zones pel que fa a estils i varietats vinícoles utilitzades. Perfeccionarem la tècnica de tast diferenciant tres tipologies: tast oral descriptiu, tast escrita descriptiva i tast comercial davant del client en funció de les seves necessitats.

Licors i destil·lats (6 ECTS)

  • Amb aquesta assignatura coneixeràs els principis bàsics de la destil·lació, així com els principals tipus de destil·lats que es consumeixen, detallant aspectes com ara el seu origen, elaboració, varietats, regions elaboradores i productors més importants.

  • A cada sessió s'inclou també la pràctica del tast i degustació de les begudes motiu d'estudi per tal de dotar-te dels coneixements necessaris per identificar cada beguda i fer-ne anàlisi qualitativa.

Tecnologia de servei II. Gestió de compravenda de begudes. Productes i vins especials II (6 ECTS)

Aquesta assignatura et capacitarà a les següents àrees de coneixement:

Productes i vins especials:

  • Identificarem i caracteritzarem en profunditat productes gastronòmics que fora del grup dels vins, tenen una especial rellevància en el món de la sommelieria. Formatges, pernils, foies, aigües, tòfones, begudes fermentades i vins internacionals de vinificació especial seran el principal motiu d'estudi.

  • Aquest temari és la continuació de l'assignatura del primer curs anomenada "Productes i vins especials I" on s'imparteixen continguts relacionats amb el cafè, les infusions, els olis, les cerveses, els vinagres, els vermuts i els vins nacionals de vinificació especial.

Tecnologia de servei:

  • Perfeccionarem el servei de vins i dominarem la recomanació d'una beguda en funció del maridatge més adient. Paral·lelament s'amplien les habilitats i destreses necessàries per a dur a terme una decantació de concurs i s'emfatitza en el concepte de venda suggestiva i equitat entre producte-servei-qualitat-preu.

Gestió:

  • Entendrem el funcionament del mercat de la distribució i comercialització del vi al nivell nacional i internacional, i per arribar a gestionar amb eficiència qualsevol celler d'emmagatzematge i de servei independentment de la tipologia de negoci en el qual es treballi (restaurant, bar, hotel, botiga).

  • Sabràs identificar problemes derivats de la gestió en la compra-venda i emmagatzematge de vins i valorar les possibles solucions per posar en pràctica aquelles que es considerin més apropiades. T’introduirem en els principis bàsics de l'enoturisme i el paper que pot exercir la figura del sommelier en aquest àmbit.

Pràcticum (6 ECTS)

Per mitjà d'aquesta matèria interrelacionaràs els coneixements acadèmics amb la realitat, recapacitaràs sobre l'acció professional i adquiriràs habilitats i actituds indispensables per a la teva inserció o creixement laboral.

El pràcticum està plantejat des d'una dimensió professionalitzadora i vol ser un procés de desenvolupament per a l'adquisició de coneixements, capacitats, habilitats i actituds. Els seus principals objectius són:

  • Aplicar els coneixements que s'adquireixen al llarg del curs.
  • Aprendre a reflexionar i actuar des de la mateixa pràctica.
  • Conèixer el context laboral a la sommelieria.
  • Desenvolupar les competències professionals adequades a l'exercici de la professió.

Durada

El pla d’estudis del Diploma Superior de Sommelier té una durada de dos cursos acadèmics equivalents a dos anys, que es distribueixen de la manera següent:

  • Període lectiu primer any: de finals de setembre a finals de juny.
  • Període lectiu segon any: de finals de setembre fins a l’inici del juliol.
  • Horari: dilluns, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 18.00 h
  • Idioma: castellà

Per passar al segon curs és imprescindible aprovar quatre de les sis assignatures que estructuren el primer curs.

Per a aquells alumnes que, fent el segon curs, tenen assignatures suspeses de primer, es farà una avaluació a mitjan febrer i una reavaluació a l’inici del juliol, coincidint amb el període de reavaluacions de segon curs. Si no se supera aquesta última reavaluació, l’alumne no podrà obtenir el títol d’aquest diploma d’extensió universitària.

Obté un títol oficial

Al finalitzar aquest programa, obtindràs la següent titulació*:

Titulació de la Universitat de Barcelona: Diploma Superior Universitari en Sommelier.

Aquest diploma s’imparteix des de l’any 2004 i està reconegut per l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS) i la Unió d’Associacions Espanyoles de Sommeliers (UAES), membre de l’Associació Internacional de Sommeliers (ASI).

(*) Per accedir a aquesta formació, no és necessari que l’estudiant tingui un títol universitari previ. Si us plau, podeu consultar la secció “A qui va dirigit” per obtenir més informació.

Pràctiques en empreses i institucions de primer nivell

Durant el teu període formatiu al CETT-UB, gaudiràs de l’oportunitat de fer pràctiques en empreses i institucions de primer nivell, amb l’objectiu d’aplicar i complementar els coneixements adquirits a la formació acadèmica i, a la vegada, afavorir l’adquisició de competències que et preparin per a l’exercici d’activitats professionals.

Les pràctiques tenen dues modalitats:

  • Curriculars: vinculades a assignatures del programa que estàs cursant i que formen part del seu currículum acadèmic; per tant, obligatòries.
  • Extracurriculars: no incloses dins del pla d’estudis i que tenen un caràcter voluntari.

La realització de les pràctiques es desenvolupa mitjançant convenis de cooperació universitat-empresa i estan tutelades per professors experts en cadascuna de les matèries.

El CETT-UB et facilitarà la consecució d’aquelles oportunitats més adequades al teu perfil professional i a les teves motivacions, entre les més de 900 peticions per part d’empreses que rebem anualment. De la mateixa manera, t’ajudarem a contactar i t’acompanyarem en l’accés a les empreses i les institucions més atractives per als teus objectius professionals.

Si vols més informació, visita l’espai de Career Services, contacta amb nosaltres a través del correu electrònic careerservices@cett.cat o també ens pots visitar a la primera planta del Campus.

 

Consulta el preu del Diploma Superior de Sommelier

MatrículaTaxes UB*PreuPreu Total**
1050€568,60 €2.897,25 €4.515,85 €

Aquest és el preu per un curs, aquest Diploma te una duració de dos cursos.

*Les taxes de la Universitat de Barcelona (UB) són un import que l’alumne d’un centre adscrit ha d'abonar en concepte de serveis. Aquest import està exempt de qualsevol tipus de descompte i es paga al mateix temps que la matrícula.

**Aquest és el preu per pagaments al comptat. Consulta els imports i les condicions per altres modalitats de pagament amb el nostre equip d’Orientació a Futurs Estudiants.

Més informació econòmica

Bonificació

Bonificació

Bonificació

Titulació bonificable a través de FUNDAE

Finançament

Finançament

Encara tens dubtes?

Coneix totes les nostres beques

CETT Fundació, amb el ferm convenciment que la formació i la transmissió de coneixement són fonamentals, amplia el programa d’ajudes que ja oferia anualment als estudiants i inclou noves beques per al curs 2023/2024.

A part, el CETT-UB també donarà l’opció de fer el pagament en 6, 10 o 12 mesos mitjançant finançament bancari, amb el qual s’aplicarà un descompte del 5 % de l’import de les quotes. Informa’t sobre les condicions especials.

 

El CETT al teu servei

Com a alumne del CETT gaudeix de tots els avantatges que el centre posa a la teva disposició:

  • Accés al Centre de Recursos per a l’aprenentatge i la investigació:

    • La Universitat de Barcelona compta amb un ampli catàleg de bases de dades per consultar documents, reports i articles científics, entre d’altres.
    • Disposar dels recursos propis del CETT per a reforçar, completar i ampliar la formació. Tota la informació (tant física com digital) es troba disponible en els diferents espais dedicats a aquesta funció.
    • Accés gratuït a tota la llibreria digital de recursos de l'Organització Mundial del Turisme (OMT).
  • Com a centre adscrit a la Universitat de Barcelona, gaudim dels avantatges de formar part de la universitat més prestigiosa de l’Estat: Biblioteques UB · Servei d’Esports UB · Carnet Som UB.

  • Descomptes a l’Escola d’Idiomes Moderns de la Universitat de Barcelona. A més, gràcies al carnet universitari de la Universitat de Barcelona gaudiràs de promocions en productes i serveis com òptiques, restaurants, tecnologia, farmàcies, allotjament, viatges i activitats d’oci, entre d’altres.

  • El CETT disposa de diferents serveis de restauració com el Fòrum o l'Aula Restaurant CETT. El Fòrum és un espai que afavoreix la creativitat i l'intercanvi cultural de l'alumnat. Disposa d'una variada oferta gastronòmica, saludable, de temporada, que s'adapta als diferents moments del dia. Així mateix, també es pot menjar a l'Aula Restaurant CETT, un restaurant de carta amb les mateixes característiques que un restaurant gastronòmic real.

  • Formar part de la comunitat CETT Alumni per estar en contacte amb l’àmplia xarxa d’exalumnes de la Universitat.

Aules tècniques de cuina i restauració

Fotografia de: Diploma Superior de Sommelier | Diploma de Sumiller CETT-UB

Aula cuina dolça

Fotografia de: Diploma Superior de Sommelier | Diploma de Sumiller CETT-UB

Aula tecno-culinària

Fotografia de: Diploma Superior de Sommelier | Diploma de Sumiller CETT-UB
Aula sommelier
Fotografia de: Diploma Superior de Sommelier | Diploma de Sumiller CETT-UB

Aula Tecno-culinària

Fotografia de: Diploma Superior de Sommelier | Diploma de Sumiller CETT-UB
Aula de Pre-elaboracions
Fotografia de: Diploma Superior de Sommelier | Diploma de Sumiller CETT-UB

Aula de cuina dolça

Coneix les nostres instal·lacions

El CETT disposa de diferents aules i equipaments perquè puguis desenvolupar-hi totes les teves habilitats com a professional en l'àmbit de la gastronomia:

Campus del CETT

Fotografia de: Diploma Superior de Sommelier | Diploma de Sumiller CETT-UB

Passadís aules cuina

Fotografia de: Diploma Superior de Sommelier | Diploma de Sumiller CETT-UB

Aula cuina dolça

Fotografia de: Diploma Superior de Sommelier | Diploma de Sumiller CETT-UB

El Centre

Fotografia de: Diploma Superior de Sommelier | Diploma de Sumiller CETT-UB
Espai Eidos

Aula Oberta

T'oferim la possibilitat que facis ús de les aules tècniques, fora de l'horari de classes, per millorar les teves habilitats treballant de forma autònoma. Gràcies a aquest espai també podràs dissenyar, experimentar, innovar i crear projectes propis.

Aules d'especialitat en gastronomia

Al CETT comptem amb 12 aules tècniques especialitzades. Són instal·lacions equipades amb la tecnologia més actualitzada, i pensades per desenvolupar una formació professional d'alt nivell.

Espais tècnics

Les nostres instal·lacions s'adeqüen a un ensenyament enfocat a la pràctica, amb una metodologia aplicada i compten amb:

  • Hotel Alimara, Restaurant Summum i Àgora BCN: són empreses pròpies d'aplicació de CETT, ubicades en el propi Campus. L'Hotel Alimara ofereix serveis de restauració hotelera i disposa de el Restaurant Summum, on pots fer pràctiques i aprofundir en els coneixements en els serveis de banquets, bufets d'esmorzar o serveis de restaurant. La Residència Àgora BCN, també part de campus, és una bona opció per conèixer de prop el sector de les col·lectivitats.

Espais tècnics

Fotografia de: Diploma Superior de Sommelier | Diploma de Sumiller CETT-UB

Hotel Alimara

Fotografia de: Diploma Superior de Sommelier | Diploma de Sumiller CETT-UB
Hotel Alimara
Fotografia de: Diploma Superior de Sommelier | Diploma de Sumiller CETT-UB
Hotel Alimara
Fotografia de: Diploma Superior de Sommelier | Diploma de Sumiller CETT-UB

Residència Ágora BCN

Fotografia de: Diploma Superior de Sommelier | Diploma de Sumiller CETT-UB
Residència Àgora BCN

Aules tècniques de cuina

Aules de cuina de demostració: aules interactives dissenyades per acollir presentacions de producte i aprofundir en el coneixement de les tècniques i elaboracions culinàries.

Aules de preelaboracions, Aula Taller de cuina, Aula Tecno-culinària i Espai Gastronòmic: per desenvolupar la formació pràctica de cuina amb metodologies actives. Disposen de zones de treball individuals adequades per a practicar els conceptes tècnics culinaris, com aplicacions de talls, preelaboració de productes, tècniques de cocció i elaboracions culinàries, des de les bàsiques fins a les més contemporànies i creatives.

  • Aula cuina dolça: espai dissenyat per treballar de manera individual i en equip, per desenvolupar les receptes dolces, en matèries de pastisseria, forneria i confiteria. Disposa de maquinària i utillatge específic per a aquestes especialitats.
  • Aules Sommelier: són tres aules preparades per realitzar la formació de el món de la sumilleria i destinades a la pràctica de l'anàlisi sensorial. Disposen de tot el material necessari per a la pràctica del tast.

Aules tècniques de cuina i restauració

Fotografia de: Diploma Superior de Sommelier | Diploma de Sumiller CETT-UB

Aula cuina dolça

Fotografia de: Diploma Superior de Sommelier | Diploma de Sumiller CETT-UB

Aula tecno-culinària

Fotografia de: Diploma Superior de Sommelier | Diploma de Sumiller CETT-UB
Aula sommelier
Fotografia de: Diploma Superior de Sommelier | Diploma de Sumiller CETT-UB

Aula Tecno-culinària

Fotografia de: Diploma Superior de Sommelier | Diploma de Sumiller CETT-UB
Aula de Pre-elaboracions
Fotografia de: Diploma Superior de Sommelier | Diploma de Sumiller CETT-UB

Aula de cuina dolça

Espais d'especialització gastronòmica

Són espais i aules pensats per dur a terme activitats específiques de formació avançada per a desenvolupar recerca, projectes i reptes gastronòmics.

  • Laboratori Gastronòmic: és l'espai d'assaig de proves i de desenvolupament de R + D + I. Disposa de maquinària, aparells i estris d'última tecnologia.
  • Aula dels Sentits: dissenyada per desenvolupar la percepció sensorial, és una aula pensada per crear l'ambient idoni per despertar els sentits a través de l'experimentació.
  • Aula Sensorial: és un espai format per 24 taules de tast professional. Disposa d'espais individuals que permeten desenvolupar el coneixement i posar en pràctica aspectes del tast sensorial en diferents productes i elaboracions.

Espais especialització gastronòmica

Fotografia de: Diploma Superior de Sommelier | Diploma de Sumiller CETT-UB

Aula del Sentits

Fotografia de: Diploma Superior de Sommelier | Diploma de Sumiller CETT-UB

Laboratori gastronòmic

Fotografia de: Diploma Superior de Sommelier | Diploma de Sumiller CETT-UB

Aula sentits

Fotografia de: Diploma Superior de Sommelier | Diploma de Sumiller CETT-UB

Laboratori gastronòmic

Suport a la teva carrera professional

Al CETT-UB disposes de tot un equip de professionals experts que vetllaran per la teva trajectòria professional des del moment en què formis part de la nostra comunitat. Volem que estiguis informat i preparat per aconseguir els objectius professionals que t’hagis marcat. Amb aquesta motivació, trobaràs un equip de persones que t’acompanyaran durant el procés de manera personalitzada.

Gràcies a la col·laboració de les principals empreses del sector turístic podràs conèixer i posar en pràctica les eines més útils per accedir i desenvolupar-te en el mercat laboral.

El servei que posem a la teva disposició es basa en tres pilars fonamentals:

  • Orientació professional contínua centrada en tu, identificant els punts forts del teu perfil, analitzant la teva experiència i formació prèvia, i tenint en compte les teves principals motivacions de creixement.
  • Una estreta relació amb els principals actors del sector turístic, cultivada durant els més de 50 anys de presència en el mercat formant professionals amb unes competències i uns valors molt apreciats pel teixit empresarial.
  • Disseny i desenvolupament de tot un ventall d’activitats, espais de debat i eines que posem a la teva disposició i que et capaciten per afrontar qualsevol repte que et trobis durant tota la teva carrera professional.

D’aquesta manera, et convidem a participar en un procés dinàmic i adaptat a les teves expectatives que engloba les següents fases:

Definició de les teves fites professionals:

  • Anàlisi profunda del teu perfil d’entrada.
  • Establiment d’objectius realistes i seguiment del teu roadmap.
  • Orientació en el disseny i desenvolupament del teu Pla de Carrera personalitzat.

Disseny i elaboració de les eines principals de relació amb el mercat laboral

  • Revisió i correcció de currículums i cartes de presentació, adeqüant l’objectiu professional a les demandes del mercat.
  • Carta de recomanació. L’alumnat que us trobeu en un procés de selecció podreu comptar amb les referències del CETT-UB.
  • Accés als principals canals d’investigació i accés d’oportunitats de pràctiques i laborals
  • Gestió d’ofertes i autocandidatures. Et donem suport per fer més visible el teu perfil davant les empreses i headhunters, donant-te referències per a la teva candidatura.
  • Seguiment de candidatures. T’ajudem a saber en quin punt del procés de selecció es troba la teva candidatura.

Entrenament personalitzat

  • Orientació sobre la recerca d’oportunitats professionals.
  • Simulació d’entrevistes de treball i feedback sobre els aspectes que es poden millorar.
  • Entrevistes per competències i mentoring per a aquells perfils amb dificultats a l’hora de seguir el procés de recerca de feina i/o amb risc d’exclusió social.
  • Preparació de presentacions perquè coneguis de primera mà les necessitats de les empreses, perquè puguis analitzar les possibilitats de vinculació a curt i mitjà termini amb una organització, i intercanviar inquietuds amb professionals de referència.

Networking i dinamització d’activitats

  • Presentacions corporatives durant el teu període formatiu.
  • Classes magistrals orientades a conèixer sectors estratègics.
  • Dinàmiques i reptes corporatius incorporats a les teves sessions formatives.
  • Marketplaces i fires d’ocupació presencials i virtuals on més d’un centenar d’empreses participen anualment al Campus en la captació personalitzada de talent.

Job Center d’accés exclusiu

  • Gestió de més de 900 oportunitats de pràctiques anualment.
  • Gestió de més de 1.500 oportunitats laborals anualment.
  • Seguiment de les candidatures presentades.
  • Adaptació de models curriculars i cartes de presentació personalitzats.

Si vols més informació, visita l’espai de Career Services, contacta amb nosaltres a través del correu electrònic careerservices@cett.cat o també ens pots visitar a la primera planta del Campus.

Career Services

Career Services està format per un equip de professionals que orienta i ajuda l’alumnat al llarg dels seus estudis, i li facilita el contacte amb les millors empreses per tal d’afavorir-ne el desenvolupament professional i la futura inserció laboral.

Estar a prop dels antics alumnes

CETT Alumni va néixer com a Associació d’Antics Alumnes del CETT-UB l’1 de març de 1994, com una iniciativa per oferir un servei als antics alumnes, com un espai de referència personal i professional, i un punt de trobada per a experts del sector turístic, gastronòmic i hoteler, amb un vincle comú, el CETT-UB.

Como a associació d’antics alumnes del CETT-UB, té com a missió principal potenciar la relació entre aquests i, així, crear una xarxa de professionals. El nexe comú és ser antics alumnes de les diferents promocions i formacions del CETT-UB.

Els principals objectius de CETT Alumni són:

  • Promoure el permanent desenvolupament professional dels seus associats a tots els nivells i afavorir l’accés al món laboral, la promoció professional i la formació contínua. Fomentar la creació d’un marc idoni per a l’intercanvi dels coneixements i experiències entre els antics alumnes, oferint-los l’associació com a punt de trobada del món professional.
  • Facilitar el coneixement i el networking a través de jornades, ponències, sopars col·loqui i sessions d’experts. CETT Alumni vol ser un centre d’opinió i influència sobre l’entorn turístic.
  • Establir acords amb altres entitats, per afavorir sinergies que generin valor als antics alumnes associats.
 

El nostre equip d'orientació a futurs estudiants respon

Alexandra Miquel

Orientació de Màsters i Postgraus