El CETT presenta una recepta sana i sostenible en el Menú de les Estacions d'hivern
El CETT ha presentat aquest dijous la recepta d’api-rave a la sal, xips de salsifí, pastanaga confitada amb mel i romaní i suc de rostit vegà, una de les propostes que recull la iniciativa del Menú de les Estacions per a l’hivern. Aquest menú és un dels projectes de la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible que assumeix Barcelona perquè la restauració difongui una alimentació sana i sostenible que combati el canvi climàtic.
La presentació del menú s’ha dut a terme al Centre Cívic El Sortidor amb el xef del restaurant Gat Blau, Pere Carrió. Pel CETT, hi han participat l'alumna Nerea Jiménez, de tercer curs de Grau Mitjà de Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de la Restauració, i el professor Albert Gallardo, que han cuinat la recepta proposada. També hi ha estat present alumnat d’altres escoles de restauració i hostaleria del territori.
Receptes sanes i sostenibles
El plat d’hivern tanca les propostes del CETT que s’han donat a conèixer en les estacions de l’any:
- Hivern: Api-rave a la sal, xips de salsifí, pastanaga confitada amb mel i romaní i suc de rostit vegà
- Tardor: Arròs cremós de coliflor
- Estiu: Bonítol en fricandó
- Primavera: Coca de vidre, verdures escalivades, sardina marinada i amanida de mostassa i ruca
Restaurants amb el Menú de les Estacions
167 restaurants de l’àrea metropolitana de Barcelona s’han sumat al Menú de les Estacions. A les seves cartes i menús, hi ofereixen plats variats que segueixen els principis d’una alimentació sostenible, saludable i de temporada. Això ho fan introduint-hi alguna de les receptes que es proposen directament, adaptant-les a l’estil del restaurant o bé incloent alguns dels productes de temporada als seus plats.