Fotografia de: Notícies | CETT
Universitat de Barcelona
Sala de premsa >

Notícies

Resultats

02.12.2024

STCB: Més de 250 persones es donen cita al V CETT Smart Tourism Congress Barcelona per analitzar l’impacte de la Intel·ligència Arrificial en el turisme

STCB Smart Tourism IA AI

La V edició del CETT Smart Tourism Congress Barcelona “When IA meets Tourism”, centrada en els usos i impactes de l’ús de la intel·ligència artificial en l’activitat turística, ha constat de tres jornades amb ponències de primer nivell, tracks professionals, comunicacions acadèmiques i sessions de networking i ha conclòs amb una ...

Llegir tot
29.10.2024

Ainhoa Carballido, directora del CETT Smart Tourism Congress Barcelona: “És el moment de passar d’esbrinar a evidenciar què passa amb la confluència IA i turisme”

STCB Smart Tourism IA AI Smart Tourism Congress Barcelona Ainhoa Carballido

Ainhoa Carballido durant l'entrevista. Entrevistem la Dra. Ainhoa Carballido , directora del CETT Smart Tourism Congress Barcelona i directora del Màster Universitari de Direcció d’Empreses Turístiques, per saber de primera mà qu è podem esperar de la V edició , que tindrà lloc el 27, 28 i 29 de novembre a l’Hotel Universitari A limara. - d...

Llegir tot
18.06.2024

Com ha ajudat l'alumnat del CETT-UB en el redisseny dels esmorzars de l'Hotel Alimara?

El Dia Mundial de la Gastronomia Sostenible , que es commemora el 18 de juny, subratlla la rellevància de fomentar una gastronomia que respecti el medi ambient. Aquesta celebració té com a objectiu conscienciar sobre la importància d'adoptar pràctiques alimentàries que siguin ambientalment sostenibles, justes socialment i diverses culturalment. Però, com s'implusa al CETT la gastronomía sosteni...

Llegir tot
29.04.2024

Gastrosense celebra la seva jornada final

El projecte GASTROSENSE, iniciativa liderada pel clúster AMBIT, ha presentat els seus resultats al CETT-UB. Aquest projecte, que ha analitzat el restaurant de l'Hotel Universitari Alimara "Súmmum", s'ha realitzat amb l'objectiu de millorar l'experiència gastronòmica en espais de restauració a través de la neuroarquitectura i la intel·ligència artificial. La investigació, que ha com...

Llegir tot
26.04.2024

La revolució de les dades i la IA, al centre de la XVIII Trobada Gastronòmica

Amb la intenció d'analitzar en profunditat la realitat, la XVIII Trobada Gastronòmica d'aquest any s'ha centrat en l'aplicació de la intel·ligència artificial al món de la gastronomia . Aquesta divuitena edició ha reunit l’alumnat de les diverses formacions vinculades a la gastronomia del CETT. L’Hotel Alimara ha acollit la jornada inaugural que ha comptat amb ponències del xef Oriol Castro (Re...

Llegir tot
22.04.2024

Les Viles del Llibre: revitalitzant municipis rurals a través del turisme literari

Cada 23 d’abril la literatura esdevé la protagonista indiscutible dels carrers i places de totes les ciutats i pobles de Catalunya. La lectura ens haurà acompanyat més o menys durant l’any, però, així i tot, ens apropem a tocar i fullejar les novetats editorials com feres assedegades de cultura. El repte està, però, en passar del costum a l’hàbit; en evitar que els llibres siguin protagonistes ...

Llegir tot
11.04.2024

CETT Research Seminar, l'espai de l'Hotel Universitari Alimara per a l'investigació, el turisme i l'hoteleria

T'expliquem de què han tractat els primers tres CETT Research Seminars, els seminaris que fusionen l'àmbit acadèmic i hoteler. Aquesta proposta de l'Hotel Universitari Alimara fusiona l'àmbit acadèmic i hoteler i genera valor pel sector turístic . Els CETT Research Seminars són seminaris de recerca, celebrats mensualment i oberts a tota la comunitat investigadora. La temàtica de cada seminar...

Llegir tot
08.02.2024

La despesa del visitant rural s’incrementa un 4,7% per persona i dia a Catalunya, fins arribar als 85 euros

Et presentem les dades referents a Catalunya de l'Observatori de Turisme Rural, el projecte de recerca de turisme rural més gran d'Espanya, impulsat per EscapadaRural, CETT-UB Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy i Netquest. Aquest projecte aborda dues àrees de recerca: la demanda del viatger rural i l'oferta, a nivell estatal, d'allotjaments rurals, i s'ha presentat a FITURN...

Llegir tot
02.02.2024

Què ens expliquen els i les professionals sobre la relació entre literatura, cinema i turisme?

La I Conferència Internacional en Turisme Literari i Cinematogràfic va tenir lloc els passats 25 i 26 de gener. Aquesta, organitzada pel CETT-UB i l'Escola Superior de Gestão, Hotelaria e Turismo (Universidade do Algarve) va esdevenir amb la intenció de posar el focus a les potencialitats educatives i turístiques del paisatge cultural creat a partir de la literatura i l'audiovisual. Amb 33 comu...

Llegir tot
28.06.2023

El reprofitament alimentari al CETT-UB, al ‘Valor afegit’ de TV3

Mira el reportatge de TV3 El programa Valor afegit , de Televisió de Catalunya, ha parlat de l'impuls que el CETT fa del reaprofitament alimentari en les formacions de cuina i gastronomia. L’espai televisiu dedicat a l’economia ha analitzat el reaprofitament alimentari amb el professor Felipe Celis . Més informació de les formacions de gastronomia i cuina del CETT

Llegir tot