Fotografia de: Com ha ajudat l'alumnat del CETT-UB en el redisseny dels esmorzars de l'Hotel Alimara? | CETT
Universitat de Barcelona

Com ha ajudat l'alumnat del CETT-UB en el redisseny dels esmorzars de l'Hotel Alimara?

18.06.2024
 
Com ha ajudat l'alumnat del CETT-UB en el redisseny dels esmorzars de l'Hotel Alimara?

El Dia Mundial de la Gastronomia Sostenible, que es commemora el 18 de juny, subratlla la rellevància de fomentar una gastronomia que respecti el medi ambient. Aquesta celebració té com a objectiu conscienciar sobre la importància d'adoptar pràctiques alimentàries que siguin ambientalment sostenibles, justes socialment i diverses culturalment. Però, com s'implusa al CETT la gastronomía sostenible?


Cas d'estudi: Elaboracions culinàries en la restauració comercial

Emmarcat dins del projecte Hotel Universitari Alimara del Campus CETT-UB, pioner a Europa per fusionar l'àmbit acadèmic i hoteler, les dues entitats vam desenvolupar una acció per millorar l'esmorzar de l'Hotel Alimara. L'alumant del Grau en Ciències Culinàries i Gastronòmiques, van ser les persones encarregades en pensar en el redisseny del menú dels matins.

Aquest projecte s'emmarca en el cas d'estudi titulat "Elaboracions culinàries en la restauració comercial", on els alumnes tenen com a objectiu dissenyar i elaborar una oferta gastronòmica de bufet d'esmorzar adaptada a les necessitats de l'Hotel Universitari Alimara. Seguint una metodologia pràctica, els participants van iniciar el projecte amb una visita tècnica a l'hotel per conèixer de primera mà el funcionament del servei d'esmorzars i realitzar entrevistes amb el cap de cuina i altres membres del personal. A partir d'aquesta informació, van elaborar un informe detallat sobre la situació actual del servei, les característiques dels comensals i el cost per comensal.

Aquest cas d'estudi, que demostra el compromís dels futurs professionals de la restauració amb la sostenibilitat i la qualitat gastronòmica, està en línia amb els valors promoguts pel Dia Mundial per la Gastronomia Sostenible.

La proposta gastronòmica

La proposta gastronòmica dels estudiants inclou una àmplia varietat d'ofertes adaptades per a un bufet de sis persones. Els elements mínims a incloure són: pa amb tomàquet, guarnicions dolces i salades (tant calentes com fredes), brioixeria, fruita fresca, iogurt amb toppings i una selecció de begudes.

El procés va culminar amb la presentació i degustació de la proposta davant els companys, el professorat i especialistes del mateix hotel. Aquest projecte no només busca potenciar les habilitats culinàries dels estudiants, sinó també la seva capacitat de treballar en equip i adaptar-se a situacions reals, fomentant així una major consciència sobre la importància de la gastronomia sostenible.

Descobreix el menú:


Compromís amb la gastronomia sostenible

Al CETT-UB som conscients de la necessitat de garantir una alimentació sostenible, accessible i responsable. Les noves generacions de clients prefereixen empreses en les quals confiar, empreses que tinguin la seva mateixa filosofia i respecte pel medi ambient, amb actuacions sostenibles i que es relacionin amb ells en un entorn digital.

El sector necessita nous perfils especialitzats i molt qualificats per gestionar els negocis de restauració cap a una economia circular i trobar solucions a aquests reptes amb l’ajuda de la innovació i les noves tecnologies. Amb el Màster Universitari en Gastronomia Sostenible del CETT-UB adquiriràs les competències personals i professionals necessàries per donar resposta a la conversió cap a la sostenibilitat del sector gastronòmic.