Fotografia de: Notícies | CETT
Universitat de Barcelona
Sala de premsa >

Notícies

Resultats

30.10.2023

3 reflexions de Paula Fernández-Ochoa per iniciar el curs acadèmic

El darrer 25 d'octubre, Paula Fernández-Ochoa, consultora i fundadora de +MoreThanLaw i Vivir corRiendo, va ser l'encarregada de la ponència de la Lliçó Inaugural del 54è curs acadèmic del CETT-UB amb el títol "No tengo fuerzas para rendirme". Durant la benvinguda, la Dra. Maria Abellanet i Meya, presidenta del CETT, va donar pas a la ponència de Paula Fernández-Ochoa animant a l'a...

Llegir tot
01.02.2023

Una recerca gastronòmica del CETT transforma espines i caps de peix en galetes i embotits

Recerca gastronòmica al CETT El Grup de Recerca en Cuina i Gastronomia del CETT-UB ha aconseguit convertir espines, escates i altres subproductes del processat de peix en nous productes alimentaris. Amb la sostenibilitat com a bandera i amb l’objectiu estratègic d’evitar el malbaratament alimentari, aquest grup liderat per la professora Helena Martín ha transformat espines i escates peix en ...

Llegir tot
16.01.2023

“No podem englobar la cuina índia només en espècies i picant”

L’alumni del CETT Anoushka Das Gupta va ser la guanyadora del capítol del programa de TV3 ‘ Joc de cartes ’ dedicat als millors restaurants asiàtics de Barcelona. L’establiment familiar de cuina índia Little Andaman es va imposar als seus contrincants de cuina xinesa en un programa que va anar més enllà de la mera preparació de plats de tradició oriental endinsant-se també en les cultures de ca...

Llegir tot
24.10.2022

Dos alumnis del CETT opten al premi Cuiner 2022 del Gastronomic Forum Barcelona i ‘La Vanguardia’

Jordi Tarré (Prodigi) i Carles Ramon (Besta) Jordi Tarré (Prodigi) i Carles Ramon (Besta), alumnis del CETT, són candidats al premi Cuiner 2022 que organitzen el Gastronomic Forum Barcelona i el diari La Vanguardia per reconèixer el millor professional emergent de l’any. Les votacions són obertes al públic i s'allargaran fins al 4 de novembre a les 12.00 hores a la web del rotatiu barceloní....

Llegir tot
27.07.2022

“Xef Expert és la formació adequada perquè professionals de la cuina adquireixin el nivell de mestre”

David Peguero va néixer a Antequera (Màlaga). Els seus primers anys al món professional van ser al món de la cuina. Va estudiar hoteleria amb especialitat en restauració a l' Ecole Hoteliere de Lausana a Suïssa. La seva carrera professional l'ha portat al Regne Unit, França i Espanya, treballant sempre al món de l'hoteleria, la consultoria i l'educació superior. Es va graduar a IESE en Administ...

Llegir tot
17.06.2022

Felipe Celis: “La sostenibilitat gastronòmica crearà llocs de feina a la restauració i a les empreses que tractin aliments”

Felipe Celis va néixer fa 36 anys a Xile. Va estudiar al seu país d’origen, però ja tenia la idea al cap que era imprescindible viatjar per aprendre, especialment en el món gastronòmic. Ha cuinat a diversos llocs, dels quals, a part de restaurants d’alta cuina com el Fat Duck, destacaria la Fundació Alícia , on va tenir el primer contacte amb la recerca gastronòmica. És professor de cuina al CE...

Llegir tot
08.06.2022

Helena Martín: “A les llars europees es malgasten més de 17.000 milions de kg de fruites i verdures fresques a l'any”

La directora del Grup de Recerca de Cuina i Gastronomia del CETT, Helena Martín , ha presentat al congrés Microbial Foods de Copenhaguen un pòster titulat Kombucha made from Brassica discards as a healthy and innovative value-added beverage , en col·laboració amb l' IRTA i la Fundació Miquel Agustí . Reintroducció de residus alimentaris a la cadena alimentària A grans trets, què recull el...

Llegir tot
23.05.2022

El pop up del Diploma Xef Professional proposa una experiència gastronòmica africana el 17 de juny al CETT

L’alumnat del Diploma Xef Professional del CETT ofereix una proposta gastronòmica en format pop up el divendres 17 de juny, a les 20.00 h, a l'Aula Restaurant. L’experiència culinària girarà a l’entorn del menjar africà i les fusions amb altres gastronomies arreu del món. Les reserves per assistir-hi es poden fer per missatge directe al compte d’Instagram Afro World Cuisine o al correu afroworl...

Llegir tot
03.05.2022

La XVI Trobada Gastronòmica del CETT aprofundeix en el desenvolupament sostenible del sector

El sector gastronòmic s’ha donat cita aquest dilluns i dimarts en la XVI Trobada Gastronòmica del CETT per analitzar desenvolupament sostenible de la gastronomia des de la dimensió mediambiental, sociocultural i econòmica. Celebrada a l’Hotel Alimara, la trobada ha aprofundit en el coneixement holístic de la gastronomia amb el foment de la innovació i l’humanisme i en les relacions entre el sec...

Llegir tot
20.04.2022

La XVI Trobada Gastronòmica, el 2 i 3 de maig al CETT amb Carme Ruscalleda i Jordi Cruz

La XVI Trobada Gastronòmica tindrà lloc el 2 i el 3 de maig al CETT. La cita és un espai d'enllaç entre l'alumnat que es prepara per formar part del sector gastronòmic i els professionals de la cuina, el servei de restaurant i la recerca gastronòmica. Aquesta edició posa l’enfocament en el desenvolupament sostenible tant des de la dimensió mediambiental com des de la sociocultural i l’econòmica...

Llegir tot