Learning by doing. Aplicaràs directament els teus coneixements en casos reals, en projectes amb empreses o reptes proposats pel quadre docent.
Converteix-te en un expert en la Gestió de la Restauració Comercial i per a Col·lectivitats!
Amb el Diploma Superior Universitari en Gestió de Restauració Comercial i per a Col·lectivitats adquiriràs nous coneixements de manera pràctica, així com les eines necessàries per dirigir amb èxit departaments de food and beverage, empreses de restauració, catering i col·lectivitats.
Adquireix una formació per a professionals, crea una sòlida xarxa de contactes i transforma la teva carrera amb aquest curs de food and beverage. Comptem amb 50 anys d’experiència en el sector i el suport de la Universitat de Barcelona.
Per què estudiar el Diploma de Restauració Comercial i per a col·lectivitats del CETT-UB?
Experts del sector. Comptaràs amb la participació de reconeguts experts del sector del Food & Beverage. De la seva mà, a més, coneixeràs nous models de negoci on la innovació té un paper fonamental.
Gastronomia i sostenibilitat. Milloraràs les teves habilitats i podràs crear propostes singulars basades en les noves tendències gastronòmiques del food and beverage, orientades especialment a la sostenibilitat.
Instal·lacions úniques i acompanyament personalitzat. Som l’únic centre que disposa d’un hotel i un restaurant propis, a més d’aules i equipaments perquè puguis desenvolupar totes les teves habilitats com a professionals. A més, tindràs un acompanyament i seguiment personalitzats des de la direcció i la coordinació acadèmica.
Networking. Coneixeràs diferents professionals, a les classes, amb les classes amb especialistes o amb l’extens programa de visites a empreses i esdeveniments, cosa que et permetrà crear la teva pròpia xarxa de contactes i desenvolupar amb èxit projectes en el futur.
Milloraràs la teva carrera professional. Gràcies a l’enfocament pràctic de la formació i els més de 900 convenis de col·laboració del CETT-UB, la majoria dels nostres estudiants troben feina o promocionen poc després de finalitzar els seus estudis.
Aprèn una formació per professionals!
Aconsegueix noves habilitats i especialitza't en un sector amb alta demanda i moltes sortides.
Què en pensen els nostres estudiants?
Nerea Armenteros Romero
Quins objectius aconseguiràs amb el Diploma de Gestió de Restauració Comercial i per a Col·lectivitats del CETT-UB?
Obtenir una visió global i multidisciplinària de les empreses de restauració i dels nous negocis gastronòmics.
Aprofundir en els coneixements imprescindibles per garantir el teu èxit en la gestió de la restauració.
Aportar els instruments i les tècniques necessaris per a l’anàlisi dels reptes estratègics actuals i futurs del sector de la restauració.
Potenciar les teves competències directives i de lideratge per gestionar equips.
Contribuir a l’aplicació de models de gestió més eficaços a les empreses del sector. Formular estratègies competitives i sostenibles a llarg termini.
Fomentar la innovació i la iniciativa emprenedora en l’àmbit de la restauració.
El curs de Restauració Comercial i per a Col·lectivitats s’adreça a:
- Professionals de l’àmbit de la restauració i/o professionals de sectors relacionats amb l’àmbit de l’alimentació i begudes.
- Tècnics/iques en restauració amb un mínim d’experiència professional en el sector.
- Titulats/ades, diplomats/ades i/o titulats/ades universitaris/tàries interessats/ades a especialitzar-se en aquesta àrea.
- Directius/ives i professionals que exerceixin càrrecs de gestió.
- Empresaris/sàries i propietaris/tàries de restaurants.
- Emprenedors/res.
No cal tenir una titulació universitària, llicenciatura, diplomatura o grau, per a accedir a aquesta formació. Veure l’apartat de títol per més informació.
Les principals sortides professionals d'aquest diploma són:
- Gerent de negocis de restauració
- Gerent de restaurant
- Encarregat/ada de restaurant
- Director/a o encarregat/ada d’aliments i begudes (food & beverage)
- Supervisor/a d’operacions de centres de col·lectivitats
- Gerent o gestor/a de l’àrea d’expansió en el sector de restauració
- Consultor/a, assessor/a o formador/a per a empreses de restauració
- Emprenedor/a en el sector de la restauració
Com és la metodologia del curs de Gestió de Restauració Comercial i per a Col·lectivitats?
El curs en Gestió de Restauració Comercial i per a Col·lectivitats s’imparteix presencialment a les instal·lacions del CETT-UB. Combina una metodologia d’aprenentatge teòric amb una altra de pràctica, i es basa en:
Sessions teòriques: en aquestes sessions s’expliquen els fonaments i la base de l’assignatura del mòdul a càrrec d’experts del sector F&B.
Masterclass i estudis de casos pràctics: s’analitzen diversos casos dins de l’F&B mitjançant el seu desenvolupament i anàlisi.
ABR (aprenentatge basat en reptes): elaboraràs projectes reals completament pràctics, com per exemple des del disseny arquitectònic i fluxos d’una dark kitchen fins a l’elaboració d’un projecte complet de catering.
Professionals en actiu: en aquestes sessions hi participaran professionals en actiu del sector que t’explicaran a través de la seva experiència els seus casos d’èxit i fracàs dins de la indústria, com per exemple María José Morera, del Grup elBarri, o Sergio Gil, CEO de Gastropología.
Outdoor training: treballaràs per desenvolupar les teves habilitats de lideratge i per resoldre una sèrie de reptes, reforçant les teves soft skills, en una divertida i profitosa activitat dirigida a l’aire lliure.
Projecte final: hauràs de desenvolupar un treball estructurat amb la possibilitat de convertir-lo en realitat professionalment, on aplicaràs tot el coneixement adquirit. A més, durant tota aquesta activitat tindràs un tutor professional del sector que t’acompanyarà en tot moment.
Avaluació
L’avaluació es fa a partir del seguiment continu per part del professorat i la direcció del diploma, així com la resolució de proves escrites individuals o grupals i l’elaboració de treballs durant el curs.
Coneix el programa del Diploma de Gestión de la Restauració Comercial i per a Col·lectivitats
Mòdul 1. Administració i direcció d'empreses (21 ECTS)
- És un mòdul on estudiaràs la direcció estratègica, la direcció de màrqueting, la gestió de les persones i organització, i la direcció econòmica financera.
- Mòdul base on es treballaran els fonaments necessaris per a una correcta gestió en qualsevol negoci de restauració, càtering i col·lectivitats.
- S’hi aprendran eines necessàries per a la creació i validació d'un model de negoci complet partint des de l'estratègia. Treballarem amb eines les quals puguem mesurar i tenir de referència dels diferents KPI's necessaris per poder controlar qualsevol negoci de restauració.
Mòdul 2. Disseny i gestió de productes de restauració (12 ECTS)
- En aquest mòdul estudiaràs la direcció d'operacions, el disseny i l'arquitectura de restaurants, i el catering i les col·lectivitats.
- Aplicarem diferents projectes a on desenvoluparem la metodologia d'aprenentatge learning by doing per desenvolupar conceptes viables i funcionals.
- S'aprendran de les experiències de professionals enfocats al sector on ens explicaran la seva experiència i aplicarem el coneixement adquirit.
- Utilitzarem eines que ens ajudin a una millor presa de decisions aplicada en les operacions com ara el menú engineering i el seu respectiu anàlisi.
Mòdul 3. Gestió d'experiències (6 ECTS)
- És un mòdul on es tracta la gestió d'experiències i la innovació de productes i serveis.
- Aprendrem eines com el design thinking i customer journey per a l'elaboració i millora de les experiències en la restauració.
- Aprofundirem en elements importants com la qualitat i el mesurament de l'experiència tenint com a base el customer-Centricity.
- Identificarem i treballarem en base a les tendències, elements disruptius i reptes que es troben en el sector.
Mòdul 4. Projecte final (21 ECTS)
El projecte final és la culminació de l’aprenentatge del curs, on es reflecteixen les competències que hagis adquirit, així com la seva aplicació i desenvolupament. Es tracta d’un treball d’aplicació empresarial i/o acadèmica. En ell, segons els teus interessos i motivacions professionals, aprofundiràs en algun aspecte de la direcció i la gestió del food and beverage.
Durada
- Horari: dilluns, dimarts i dimecres, de 17.30 a 20.30 h.
- Total: 300 hores lectives
- 54 Crèdits Europeus.
Obté un títol oficial
Al final d’aquest programa, l’estudiant obté el títol següent:*
Titulació de la Universitat de Barcelona: Diploma Superior Universitari en Gestió de Restauració Comercial i per a Col·lectivitats
(*) Per accedir a aquesta formació, no és necessari que l’estudiant tingui un títol universitari previ. Si us plau, podeu consultar la secció “A qui va dirigit” per obtenir més informació.
Pràctiques en empreses i institucions de primer nivell
Durant el teu període formatiu al CETT-UB, gaudiràs de l’oportunitat de fer pràctiques en empreses i institucions de primer nivell, amb l’objectiu d’aplicar i complementar els coneixements adquirits a la formació acadèmica i, a la vegada, afavorir l’adquisició de competències que et preparin per a l’exercici d’activitats professionals.
Les pràctiques tenen dues modalitats:
- Curriculars: vinculades a assignatures del programa que estàs cursant i que formen part del seu currículum acadèmic; per tant, obligatòries.
- Extracurriculars: no incloses dins del pla d’estudis i que tenen un caràcter voluntari.
La realització de les pràctiques es desenvolupa mitjançant convenis de cooperació universitat-empresa i estan tutelades per professors experts en cadascuna de les matèries.
El CETT-UB et facilitarà la consecució d’aquelles oportunitats més adequades al teu perfil professional i a les teves motivacions, entre les més de 900 peticions per part d’empreses que rebem anualment. De la mateixa manera, t’ajudarem a contactar i t’acompanyarem en l’accés a les empreses i les institucions més atractives per als teus objectius professionals.
Com a característica diferencial al mercat, el CETT-UB consta d’un grup d’empreses pròpies dedicades a la formació i a l’oferta de serveis d’hoteleria i turisme de qualitat, perquè apliquis aquests coneixements pràctics sense sortir del Campus:
- Hotel Alimara
- Residència Universitària Àgora BCN
- Aula Restaurant
- Summum Restaurant & Bar
Si vols més informació, visita l’espai de Career Services, contacta amb nosaltres a través del correu electrònic careerservices@cett.cat o també ens pots visitar a la primera planta del Campus.
Consulta el preu del Diploma de Gestió de la Restauració Comercial i per a Col·lectivitats
Estudiants | Matrícula | Taxes UB* | Preu | Preu Total** |
---|---|---|---|---|
Estudiants Extracomunitaris | 1.775€ | 710 € | 6.561,25 € | 9.046,25 € |
1.775€ | 710 € | 5.854,75 € | 8.339,75 € |
*Aquest import correspon al perentatge que l'alumne d'un centre adscrit ha d'abonar en concepte de serveis acadèmics a la Universitat de Barcelona i es paga al mateix temps que la matrícula. Aquest import està exempt de qualsevol tipus de descompte.
**Aquest és el preu per pagaments al comptat. Consulta els preus i les condicions per altres modalitats de pagament amb el nostre equip d’Orientació a Futurs Estudiants.
Més informació econòmica
Coneix totes les nostres beques
CETT Fundació, amb el ferm convenciment que la formació i la transmissió de coneixement són fonamentals, amplia el programa d’ajudes que ja oferia anualment als estudiants i inclou noves beques per al curs 2023/2024.
A part, el CETT-UB també donarà l’opció de fer el pagament en 6, 10 o 12 mesos mitjançant finançament bancari, amb el qual s’aplicarà un descompte del 5 % de l’import de les quotes. Informa’t sobre les condicions especials.
El CETT al teu servei
Com a alumne del CETT gaudeix de tots els avantatges que el centre posa a la teva disposició:
-
Accés al Centre de Recursos per a l’aprenentatge i la investigació:
- La Universitat de Barcelona compta amb un ampli catàleg de bases de dades per consultar documents, reports i articles científics, entre d’altres.
- Disposar dels recursos propis del CETT per a reforçar, completar i ampliar la formació. Tota la informació (tant física com digital) es troba disponible en els diferents espais dedicats a aquesta funció.
- Accés gratuït a tota la llibreria digital de recursos de l'Organització Mundial del Turisme (OMT).
-
Com a centre adscrit a la Universitat de Barcelona, gaudim dels avantatges de formar part de la universitat més prestigiosa de l’Estat: Biblioteques UB · Servei d’Esports UB · Carnet Som UB.
-
Descomptes a l’Escola d’Idiomes Moderns de la Universitat de Barcelona. A més, gràcies al carnet universitari de la Universitat de Barcelona gaudiràs de promocions en productes i serveis com òptiques, restaurants, tecnologia, farmàcies, allotjament, viatges i activitats d’oci, entre d’altres.
-
El CETT disposa de diferents serveis de restauració com el Fòrum o l'Aula Restaurant CETT. El Fòrum és un espai que afavoreix la creativitat i l'intercanvi cultural de l'alumnat. Disposa d'una variada oferta gastronòmica, saludable, de temporada, que s'adapta als diferents moments del dia. Així mateix, també es pot menjar a l'Aula Restaurant CETT, un restaurant de carta amb les mateixes característiques que un restaurant gastronòmic real.
-
Formar part de la comunitat CETT Alumni per estar en contacte amb l’àmplia xarxa d’exalumnes de la Universitat.
Coneix les nostres instal·lacions
El CETT disposa de diferents aules i equipaments perquè puguis desenvolupar-hi totes les teves habilitats com a professional en l'àmbit de la gastronomia:
Aula Oberta
T'oferim la possibilitat que facis ús de les aules tècniques, fora de l'horari de classes, per millorar les teves habilitats treballant de forma autònoma. Gràcies a aquest espai també podràs dissenyar, experimentar, innovar i crear projectes propis.
Aules d'especialitat en gastronomia
Al CETT comptem amb 12 aules tècniques especialitzades. Són instal·lacions equipades amb la tecnologia més actualitzada, i pensades per desenvolupar una formació professional d'alt nivell.
Espais tècnics
Les nostres instal·lacions s'adeqüen a un ensenyament enfocat a la pràctica, amb una metodologia aplicada i compten amb:
- Hotel Alimara, Restaurant Summum i Àgora BCN: són empreses pròpies d'aplicació de CETT, ubicades en el propi Campus. L'Hotel Alimara ofereix serveis de restauració hotelera i disposa de el Restaurant Summum, on pots fer pràctiques i aprofundir en els coneixements en els serveis de banquets, bufets d'esmorzar o serveis de restaurant. La Residència Àgora BCN, també part de campus, és una bona opció per conèixer de prop el sector de les col·lectivitats.
Aules tècniques de cuina
Aules de cuina de demostració: aules interactives dissenyades per acollir presentacions de producte i aprofundir en el coneixement de les tècniques i elaboracions culinàries.
Aules de preelaboracions, Aula Taller de cuina, Aula Tecno-culinària i Espai Gastronòmic: per desenvolupar la formació pràctica de cuina amb metodologies actives. Disposen de zones de treball individuals adequades per a practicar els conceptes tècnics culinaris, com aplicacions de talls, preelaboració de productes, tècniques de cocció i elaboracions culinàries, des de les bàsiques fins a les més contemporànies i creatives.
- Aula cuina dolça: espai dissenyat per treballar de manera individual i en equip, per desenvolupar les receptes dolces, en matèries de pastisseria, forneria i confiteria. Disposa de maquinària i utillatge específic per a aquestes especialitats.
- Aules Sommelier: són tres aules preparades per realitzar la formació de el món de la sumilleria i destinades a la pràctica de l'anàlisi sensorial. Disposen de tot el material necessari per a la pràctica del tast.
Espais d'especialització gastronòmica
Són espais i aules pensats per dur a terme activitats específiques de formació avançada per a desenvolupar recerca, projectes i reptes gastronòmics.
- Laboratori Gastronòmic: és l'espai d'assaig de proves i de desenvolupament de R + D + I. Disposa de maquinària, aparells i estris d'última tecnologia.
- Aula dels Sentits: dissenyada per desenvolupar la percepció sensorial, és una aula pensada per crear l'ambient idoni per despertar els sentits a través de l'experimentació.
- Aula Sensorial: és un espai format per 24 taules de tast professional. Disposa d'espais individuals que permeten desenvolupar el coneixement i posar en pràctica aspectes del tast sensorial en diferents productes i elaboracions.
Suport a la teva carrera professional
Al CETT-UB disposes de tot un equip de professionals experts que vetllaran per la teva trajectòria professional des del moment en què formis part de la nostra comunitat. Volem que estiguis informat i preparat per aconseguir els objectius professionals que t’hagis marcat. Amb aquesta motivació, trobaràs un equip de persones que t’acompanyaran durant el procés de manera personalitzada.
Gràcies a la col·laboració de les principals empreses del sector turístic podràs conèixer i posar en pràctica les eines més útils per accedir i desenvolupar-te en el mercat laboral.
El servei que posem a la teva disposició es basa en tres pilars fonamentals:
- Orientació professional contínua centrada en tu, identificant els punts forts del teu perfil, analitzant la teva experiència i formació prèvia, i tenint en compte les teves principals motivacions de creixement.
- Una estreta relació amb els principals actors del sector turístic, cultivada durant els més de 50 anys de presència en el mercat formant professionals amb unes competències i uns valors molt apreciats pel teixit empresarial.
- Disseny i desenvolupament de tot un ventall d’activitats, espais de debat i eines que posem a la teva disposició i que et capaciten per afrontar qualsevol repte que et trobis durant tota la teva carrera professional.
D’aquesta manera, et convidem a participar en un procés dinàmic i adaptat a les teves expectatives que engloba les següents fases:
Definició de les teves fites professionals:
- Anàlisi profunda del teu perfil d’entrada.
- Establiment d’objectius realistes i seguiment del teu roadmap.
- Orientació en el disseny i desenvolupament del teu Pla de Carrera personalitzat.
Disseny i elaboració de les eines principals de relació amb el mercat laboral
- Revisió i correcció de currículums i cartes de presentació, adeqüant l’objectiu professional a les demandes del mercat.
- Carta de recomanació. L’alumnat que us trobeu en un procés de selecció podreu comptar amb les referències del CETT-UB.
- Accés als principals canals d’investigació i accés d’oportunitats de pràctiques i laborals
- Gestió d’ofertes i autocandidatures. Et donem suport per fer més visible el teu perfil davant les empreses i headhunters, donant-te referències per a la teva candidatura.
- Seguiment de candidatures. T’ajudem a saber en quin punt del procés de selecció es troba la teva candidatura.
Entrenament personalitzat
- Orientació sobre la recerca d’oportunitats professionals.
- Simulació d’entrevistes de treball i feedback sobre els aspectes que es poden millorar.
- Entrevistes per competències i mentoring per a aquells perfils amb dificultats a l’hora de seguir el procés de recerca de feina i/o amb risc d’exclusió social.
- Preparació de presentacions perquè coneguis de primera mà les necessitats de les empreses, perquè puguis analitzar les possibilitats de vinculació a curt i mitjà termini amb una organització, i intercanviar inquietuds amb professionals de referència.
Networking i dinamització d’activitats
- Presentacions corporatives durant el teu període formatiu.
- Classes magistrals orientades a conèixer sectors estratègics.
- Dinàmiques i reptes corporatius incorporats a les teves sessions formatives.
- Marketplaces i fires d’ocupació presencials i virtuals on més d’un centenar d’empreses participen anualment al Campus en la captació personalitzada de talent.
Job Center d’accés exclusiu
- Gestió de més de 900 oportunitats de pràctiques anualment.
- Gestió de més de 1.500 oportunitats laborals anualment.
- Seguiment de les candidatures presentades.
- Adaptació de models curriculars i cartes de presentació personalitzats.
Si vols més informació, visita l’espai de Career Services, contacta amb nosaltres a través del correu electrònic careerservices@cett.cat o també ens pots visitar a la primera planta del Campus.
Estar a prop dels antics alumnes
CETT Alumni va néixer com a Associació d’Antics Alumnes del CETT-UB l’1 de març de 1994, com una iniciativa per oferir un servei als antics alumnes, com un espai de referència personal i professional, i un punt de trobada per a experts del sector turístic, gastronòmic i hoteler, amb un vincle comú, el CETT-UB.
Como a associació d’antics alumnes del CETT-UB, té com a missió principal potenciar la relació entre aquests i, així, crear una xarxa de professionals. El nexe comú és ser antics alumnes de les diferents promocions i formacions del CETT-UB.
Els principals objectius de CETT Alumni són:
- Promoure el permanent desenvolupament professional dels seus associats a tots els nivells i afavorir l’accés al món laboral, la promoció professional i la formació contínua. Fomentar la creació d’un marc idoni per a l’intercanvi dels coneixements i experiències entre els antics alumnes, oferint-los l’associació com a punt de trobada del món professional.
- Facilitar el coneixement i el networking a través de jornades, ponències, sopars col·loqui i sessions d’experts. CETT Alumni vol ser un centre d’opinió i influència sobre l’entorn turístic.
- Establir acords amb altres entitats, per afavorir sinergies que generin valor als antics alumnes associats.