Un diploma universitari per a tothom. Accediràs a una formació universitària encara que no tinguis estudis previs, ja que es tracta d’una titulació pròpia de la Universitat de Barcelona i el CETT.
Converteix-te en un Xef Professional!
El Diploma Superior Universitari Xef Professional té una metodologia única, a partir de la pràctica diària a la cuina, l'aprenentatge adicional amb vídeos i altres recursos didàctics actualitzats, l’experimentació i la innovació en cuina i gastronomia amb criteris sostenibles.
Amb aquest diploma de xef del CETT-UB impartit a Barcelona, coneixeràs i dominaràs, en nou mesos, des de les tècniques de cuina fonamentals a les darreres innovacions en cuina d’avantguarda. Estaràs al corrent dels processos culinaris i els seus estris, de les últimes tendències internacionals i també per clients amb necessitats diverses. També practicaràs elaboracions de pastisseria així com el tast de vins i el maridatge per adquirir una visió global de la gastronomia.
En definitiva seràs capaç de dissenyar i elaborar experiències culinàries memorables!
El curs culmina amb el Pop-Up Gastronomic Experience, un projecte de restauració i gastronomia d’aplicació integral amb clients reals.
Per què estudiar el dl Diploma de Xef Professional del CETT-UB?
Una metodologia d’aprenentatge 100 % pràctica hands on. Estudiaràs les lliçons teòriques a casa, on vulguis, al teu aire, mitjançant vídeos i altres recursos online. Així dedicaràs la classe a la immersió pràctica de cuina i la pastisseria on tu seràs protagonista.
Unes instal·lacions amb els darrers equipaments. Aprendràs en aules tècniques de cuina, amb tecnologia d’última generació. A més a més estimularàs les teves habilitats creatives i de gestió als espais d’innovació i de treball col·laboratiu.
Usa les aules de cuina quan vulguis. Podràs millorar les teves habilitats de cuina professional quan vulguis, fora de l'horari de classes gràcies a l’Aula Oberta de Cuina.
Xefs professionals que són professors. El professorat està format per xefs docents i d’altres col·laboradors en actiu que et compartiran la seva experiència professional.
250 hores de pràctiques de cuiner. Aconseguiràs un perfil professional de xef. El CETT-UB té convenis amb més de 900 empreses del sector.
Experimentaràs la revolució del sector culinari. Gràcies a un programa de visites i activitats de l’àmbit gastronòmic i, com ara la Trobada Gastronòmica, tasts, tallers, demostracions, presentacions i fires culinàries, viuràs en primera persona els canvis del sector.
Pop-Up Gastronomic Experience. Es tracta d’un projecte en equip que faràs durant els teus estudis per començar la teva carrera de xef professional. Hi aplicaràs totes les teves habilitats culinàries, de gestió i fins i tot comercials apreses durant el curs. Un primer pas que t'orienta a l'emprenedoria del teu futur negoci de gastronomia
Aprèn una formació per professionals!
Aconsegueix noves habilitats i especialitza't en un sector amb alta demanda i moltes sortides.
Què en pensen els nostres estudiants?
Cynthia Bacilieri
Quins objectius aconseguiràs amb el Diploma de Xef Professional del CETT-UB?
Conèixer i profunditzar en les arts culinàries, des de les tècniques de cuina bàsiques fonamentals fins a les últimes innovacions en cuina d’avantguarda.
Adquirir els fonaments de la pastisseria tradicional i d’avantguarda, local i internacional.
Aprendre cultura de la cuina internacional per ser capaç d’executar les elaboracions de les cuines del món.
Adquirir experiència professional i coneixements per donar resposta a les necessitats culinàries i de nutrició de qualsevol col·lectiu o diversitat.
Dissenyar i posar en marxa un esdeveniment gastronòmic o de restauració propi o aliè, especialment en serveis d’alta gastronomia mitjançant metodologies innovadores com el food design thinking.
Conèixer i aplicar els fonaments de la gestió a la cuina i de la gestió de negocis de restauració.
Convertir-te en un xef professional internacional amb consciència social i local, tot considerant les matèries i productors locals, mirant de respectar el medi ambient i les diversitats.
Identificar les tendències i estimular la visió del futur de l’àmbit de la gastronomia.
Aquesta formació de cuiner professional s’adreça a
- No professionals de la cuina que sentin passió per la gastronomia i vulguin professionalitzar-se en aquest sector.
- Professionals de la cuina i la restauració sense estudis de cuina que vulguin titular-se, evolucionar a les seves feines per esdevenir cuiner professionals i tinguin poc temps.
- Xefs-emprenedors que vulguin obrir el seu propi establiment de restauració.
No cal tenir una titulació universitària, llicenciatura, diplomatura o grau, per a accedir a aquesta formació. Veure l’apartat de títol per més informació.
Quines sortides professionals té aquest diploma?
Quan acabis aquest curs de xef professional podràs treballar com:
- Xef de cuina / Xef executiu
- Segon/a cap de cuina
- Xef empresari
- Xef personal/ Assessor gastronòmic
- Cap de cuina dolça
- Encarregat/da d'esdeveniments gastronòmics
Com és la metodologia d'aquest diploma de Xef Professional del CETT-UB?
Aquesta formació et permetrà desenvolupar la teva carrera de xef professional gràcies a una metodologia d’aprenentatge 100 % hands on, amb pràctiques de cuiner des del primer dia i el suport dels recursos online.
Aprendràs de forma evolutiva i vivencial, incorporant coneixements i habilitats gradualment.
Pràctica diària i interacció entre les assignatures per a una formació holística i integral.
Flipped learning amb el que et prepararàs la classe a casa mitjançant els recursos de l’aula virtual per dedicar la sessió a la pràctica a la cuina o a l’aplicació en els espais de gestió i innovació.
Aules de cuina que simulen espais professionals, amb equips d’última tendència i capacitat per elaborar creacions gastronòmiques i pastisseres de tots nivells
Grups reduïts, diversos i multidisciplinaris que treballareu en equips estables durant tot el curs, enriquint l’experiència formativa.
Amb l’aplicació integral de coneixements i habilitats, tant culinàries com de gestió, al Pop-Up Gastronomic Experience.
Complementat amb visites professionals i l’accés a les activitats de l’agenda gastronòmica CETT.
Practicaràs al teu aire a l’Aula Oberta de simulació culinària, les tècniques o receptes que se’t resisteixin, per aconseguir ser el/la xef professional que somies.
Avaluació
L‘avaluació del programa és continua al llarg del curs. El professor responsable explicarà al començament de l'assignatura els criteris d’avaluació, així com les activitats d'aplicació avaluables que es duran a terme.
El projecte Pop-Up Gastronomic Experience és una part fonamental del programa i també será avaluat de forma integral per a l'obtenció del títol.
Descobreix el detall del programa del Diploma de Xef Professional
El pla formatiu del program de Xef Professional consta de les següents matèries:
Tècniques de cuina (10 ECTS)
L'assignatura de tècniques de cuina proporciona els coneixements i habilitats fonamentals en productes, pre elaboració, tècniques i tecnologia, per a dominar els conceptes culinaris bàsics.
Tècniques de pastisseria (6 ECTS)
Coneixeràs i practicaràs les tècniques més destacades de la pastisseria tradicional i actual a través de preparacions clàssiques adaptades als nous temps.
Cuines del món (6 ECTS)
Descobriràs el marc cultural de les gastronomies internacionals més representatives per poder entendre-les i practicar-ne les elaboracions més representatives.
Salut i gastronomia (5 ECTS)
Abordaràs els principis de la dietètica i la nutrició per endinsar-te en la confecció i elaboració de menús per atendre les diversitats.
Cuines de l'evolució (3 ECTS)
Cuina evolució és la continuació natural de l'assignatura Tècniques de cuina.
Els/as alumnes posen en pràctica tots els conceptes i coneixements adquirits en els diferents mòduls que configuren el curs, per a així, consolidar-los i culminar-los, en la realització i presentació d'un projecte final de curs.
Aquest programa formatiu, està dissenyat per a proporcionar una experiència integral i pràctica en el desenvolupament d'un menú temàtic, cobrint totes les etapes des de la planificació fins a la presentació final.
Bar&Wine (4 ECTS)
Identificaràs i tastaràs els diferents tipus de begudes que componen l'oferta en un restaurant d'alta cuina i aprendràs les bases del maridatge.
Gestió de cuina (6 ECTS)
Dominaràs les eines bàsiques de gestió i control a la cuina en organitzacions i restaurants, com ara les compres i emmagatzematge, els inventaris, els escandalls, entre d’altres.
Disseny i innovació de negocis de restauració (3 ECTS)
Coneixeràs i aplicaràs processos de creació innovadors aplicats al negoci de restauració des de la ideació i inspiració fins a la conceptualització final.
Practicum (12 ECTS)
Les pràctiques tenen com a principal objectiu que l'alumne/a ampliï i adquireixi més experiència de l'entorn de la gastronomia professional.
Durada
- Horari: De dilluns a dijous, de 16.00 a 21.00 h.
- Total: 1.375 hores lectives.
- 55 Crèdits Europeus.
Obté un títol oficial
Al finalitzar aquest programa, obtindràs la següent titulació*:
Diploma Superior Universitari Xef Professional de la Universitat de Barcelona
(*) Per accedir a aquesta formació no és necessari que l'alumne tingui una titulació universitària prèvia. Pots consultar l'apartat 'A qui va adreçat' per a més informació.
Pràctiques en empreses i institucions de primer nivell
Durant el teu període formatiu al CETT-UB, gaudiràs de l’oportunitat de fer pràctiques en empreses i institucions de primer nivell, amb l’objectiu d’aplicar i complementar els coneixements adquirits a la formació acadèmica i, a la vegada, afavorir l’adquisició de competències que et preparin per a l’exercici d’activitats professionals.
Les pràctiques tenen dues modalitats:
- Curriculars: vinculades a assignatures del programa que estàs cursant i que formen part del seu currículum acadèmic; per tant, obligatòries.
- Extracurriculars: no incloses dins del pla d’estudis i que tenen un caràcter voluntari.
La realització de les pràctiques es desenvolupa mitjançant convenis de cooperació universitat-empresa i estan tutelades per professors experts en cadascuna de les matèries.
El CETT-UB et facilitarà la consecució d’aquelles oportunitats més adequades al teu perfil professional i a les teves motivacions, entre les més de 900 peticions per part d’empreses que rebem anualment. De la mateixa manera, t’ajudarem a contactar i t’acompanyarem en l’accés a les empreses i les institucions més atractives per als teus objectius professionals.
Com a característica diferencial al mercat, el CETT-UB consta d’un grup d’empreses pròpies dedicades a la formació i a l’oferta de serveis d’hoteleria i turisme de qualitat, perquè apliquis aquests coneixements pràctics sense sortir del Campus:
- Hotel Alimara
- Residència Universitària Àgora BCN
- Aula Restaurant
- Summum Restaurant & Bar
Si vols més informació, visita l’espai de Career Services, contacta amb nosaltres a través del correu electrònic careerservices@cett.cat o també ens pots visitar a la primera planta del Campus.
Consulta el preu del Certificat de Xef Expert
Matrícula | Taxes UB* | Preu | Preu Total** |
---|---|---|---|
1.525 € | 1.192,60 € | 7.362,25 € | 10.079,85 € |
*Les taxes de la Universitat de Barcelona (UB) són un import que l’alumne d’un centre adscrit ha d'abonar en concepte de serveis. Aquest import està exempt de qualsevol tipus de descompte i es paga al mateix temps que la matrícula.
**Aquest és el preu per pagaments al comptat. Consulta els imports i les condicions per altres modalitats de pagament amb el nostre equip d’Orientació a Futurs Estudiants.
El preu inclou:
- 2 uniformes professionals complets
- Sabates professionals
- Joc de ganivets amb estoig
- Ús de l'aula oberta de simulació
- Participació a tots els actes dins de l'agenda gastronòmica del CETT (sessions amb experts, visites professionals, fires i altres esdeveniments)
Més informació econòmica
Coneix totes les nostres beques
CETT Fundació, amb el ferm convenciment que la formació i la transmissió de coneixement són fonamentals, amplia el programa d’ajudes que ja oferia anualment als estudiants i inclou noves beques per al curs 2023/2024.
A part, el CETT-UB també donarà l’opció de fer el pagament en 6, 10 o 12 mesos mitjançant finançament bancari, amb el qual s’aplicarà un descompte del 5 % de l’import de les quotes. Informa’t sobre les condicions especials.
El CETT al teu servei
Com a alumne del CETT gaudeix de tots els avantatges que el centre posa a la teva disposició:
-
Accés al Centre de Recursos per a l’aprenentatge i la investigació:
- La Universitat de Barcelona compta amb un ampli catàleg de bases de dades per consultar documents, reports i articles científics, entre d’altres.
- Disposar dels recursos propis del CETT per a reforçar, completar i ampliar la formació. Tota la informació (tant física com digital) es troba disponible en els diferents espais dedicats a aquesta funció.
- Accés gratuït a tota la llibreria digital de recursos de l'Organització Mundial del Turisme (OMT).
-
Com a centre adscrit a la Universitat de Barcelona, gaudim dels avantatges de formar part de la universitat més prestigiosa de l’Estat: Biblioteques UB · Servei d’Esports UB · Carnet Som UB.
-
Descomptes a l’Escola d’Idiomes Moderns de la Universitat de Barcelona. A més, gràcies al carnet universitari de la Universitat de Barcelona gaudiràs de promocions en productes i serveis com òptiques, restaurants, tecnologia, farmàcies, allotjament, viatges i activitats d’oci, entre d’altres.
-
El CETT disposa de diferents serveis de restauració com el Fòrum o l'Aula Restaurant CETT. El Fòrum és un espai que afavoreix la creativitat i l'intercanvi cultural de l'alumnat. Disposa d'una variada oferta gastronòmica, saludable, de temporada, que s'adapta als diferents moments del dia. Així mateix, també es pot menjar a l'Aula Restaurant CETT, un restaurant de carta amb les mateixes característiques que un restaurant gastronòmic real.
-
Formar part de la comunitat CETT Alumni per estar en contacte amb l’àmplia xarxa d’exalumnes de la Universitat.
Coneix les nostres instal·lacions
El CETT disposa de diferents aules i equipaments perquè puguis desenvolupar-hi totes les teves habilitats com a professional en l'àmbit de la gastronomia:
Aula Oberta
T'oferim la possibilitat que facis ús de les aules tècniques, fora de l'horari de classes, per millorar les teves habilitats treballant de forma autònoma. Gràcies a aquest espai també podràs dissenyar, experimentar, innovar i crear projectes propis.
Aules d'especialitat en gastronomia
Al CETT comptem amb 12 aules tècniques especialitzades. Són instal·lacions equipades amb la tecnologia més actualitzada, i pensades per desenvolupar una formació professional d'alt nivell.
Espais tècnics
Les nostres instal·lacions s'adeqüen a un ensenyament enfocat a la pràctica, amb una metodologia aplicada i compten amb:
- Hotel Alimara, Restaurant Summum i Àgora BCN: són empreses pròpies d'aplicació de CETT, ubicades en el propi Campus. L'Hotel Alimara ofereix serveis de restauració hotelera i disposa de el Restaurant Summum, on pots fer pràctiques i aprofundir en els coneixements en els serveis de banquets, bufets d'esmorzar o serveis de restaurant. La Residència Àgora BCN, també part de campus, és una bona opció per conèixer de prop el sector de les col·lectivitats.
Aules tècniques de cuina
Aules de cuina de demostració: aules interactives dissenyades per acollir presentacions de producte i aprofundir en el coneixement de les tècniques i elaboracions culinàries.
Aules de preelaboracions, Aula Taller de cuina, Aula Tecno-culinària i Espai Gastronòmic: per desenvolupar la formació pràctica de cuina amb metodologies actives. Disposen de zones de treball individuals adequades per a practicar els conceptes tècnics culinaris, com aplicacions de talls, preelaboració de productes, tècniques de cocció i elaboracions culinàries, des de les bàsiques fins a les més contemporànies i creatives.
- Aula cuina dolça: espai dissenyat per treballar de manera individual i en equip, per desenvolupar les receptes dolces, en matèries de pastisseria, forneria i confiteria. Disposa de maquinària i utillatge específic per a aquestes especialitats.
- Aules Sommelier: són tres aules preparades per realitzar la formació de el món de la sumilleria i destinades a la pràctica de l'anàlisi sensorial. Disposen de tot el material necessari per a la pràctica del tast.
Espais d'especialització gastronòmica
Són espais i aules pensats per dur a terme activitats específiques de formació avançada per a desenvolupar recerca, projectes i reptes gastronòmics.
- Laboratori Gastronòmic: és l'espai d'assaig de proves i de desenvolupament de R + D + I. Disposa de maquinària, aparells i estris d'última tecnologia.
- Aula dels Sentits: dissenyada per desenvolupar la percepció sensorial, és una aula pensada per crear l'ambient idoni per despertar els sentits a través de l'experimentació.
- Aula Sensorial: és un espai format per 24 taules de tast professional. Disposa d'espais individuals que permeten desenvolupar el coneixement i posar en pràctica aspectes del tast sensorial en diferents productes i elaboracions.
Suport a la teva carrera professional
Al CETT-UB disposes de tot un equip de professionals experts que vetllaran per la teva trajectòria professional des del moment en què formis part de la nostra comunitat. Volem que estiguis informat i preparat per aconseguir els objectius professionals que t’hagis marcat. Amb aquesta motivació, trobaràs un equip de persones que t’acompanyaran durant el procés de manera personalitzada.
Gràcies a la col·laboració de les principals empreses del sector turístic podràs conèixer i posar en pràctica les eines més útils per accedir i desenvolupar-te en el mercat laboral.
El servei que posem a la teva disposició es basa en tres pilars fonamentals:
- Orientació professional contínua centrada en tu, identificant els punts forts del teu perfil, analitzant la teva experiència i formació prèvia, i tenint en compte les teves principals motivacions de creixement.
- Una estreta relació amb els principals actors del sector turístic, cultivada durant els més de 50 anys de presència en el mercat formant professionals amb unes competències i uns valors molt apreciats pel teixit empresarial.
- Disseny i desenvolupament de tot un ventall d’activitats, espais de debat i eines que posem a la teva disposició i que et capaciten per afrontar qualsevol repte que et trobis durant tota la teva carrera professional.
D’aquesta manera, et convidem a participar en un procés dinàmic i adaptat a les teves expectatives que engloba les següents fases:
Definició de les teves fites professionals:
- Anàlisi profunda del teu perfil d’entrada.
- Establiment d’objectius realistes i seguiment del teu roadmap.
- Orientació en el disseny i desenvolupament del teu Pla de Carrera personalitzat.
Disseny i elaboració de les eines principals de relació amb el mercat laboral
- Revisió i correcció de currículums i cartes de presentació, adeqüant l’objectiu professional a les demandes del mercat.
- Carta de recomanació. L’alumnat que us trobeu en un procés de selecció podreu comptar amb les referències del CETT-UB.
- Accés als principals canals d’investigació i accés d’oportunitats de pràctiques i laborals
- Gestió d’ofertes i autocandidatures. Et donem suport per fer més visible el teu perfil davant les empreses i headhunters, donant-te referències per a la teva candidatura.
- Seguiment de candidatures. T’ajudem a saber en quin punt del procés de selecció es troba la teva candidatura.
Entrenament personalitzat
- Orientació sobre la recerca d’oportunitats professionals.
- Simulació d’entrevistes de treball i feedback sobre els aspectes que es poden millorar.
- Entrevistes per competències i mentoring per a aquells perfils amb dificultats a l’hora de seguir el procés de recerca de feina i/o amb risc d’exclusió social.
- Preparació de presentacions perquè coneguis de primera mà les necessitats de les empreses, perquè puguis analitzar les possibilitats de vinculació a curt i mitjà termini amb una organització, i intercanviar inquietuds amb professionals de referència.
Networking i dinamització d’activitats
- Presentacions corporatives durant el teu període formatiu.
- Classes magistrals orientades a conèixer sectors estratègics.
- Dinàmiques i reptes corporatius incorporats a les teves sessions formatives.
- Marketplaces i fires d’ocupació presencials i virtuals on més d’un centenar d’empreses participen anualment al Campus en la captació personalitzada de talent.
Job Center d’accés exclusiu
- Gestió de més de 900 oportunitats de pràctiques anualment.
- Gestió de més de 1.500 oportunitats laborals anualment.
- Seguiment de les candidatures presentades.
- Adaptació de models curriculars i cartes de presentació personalitzats.
Si vols més informació, visita l’espai de Career Services, contacta amb nosaltres a través del correu electrònic careerservices@cett.cat o també ens pots visitar a la primera planta del Campus.
Estar a prop dels antics alumnes
CETT Alumni va néixer com a Associació d’Antics Alumnes del CETT-UB l’1 de març de 1994, com una iniciativa per oferir un servei als antics alumnes, com un espai de referència personal i professional, i un punt de trobada per a experts del sector turístic, gastronòmic i hoteler, amb un vincle comú, el CETT-UB.
Como a associació d’antics alumnes del CETT-UB, té com a missió principal potenciar la relació entre aquests i, així, crear una xarxa de professionals. El nexe comú és ser antics alumnes de les diferents promocions i formacions del CETT-UB.
Els principals objectius de CETT Alumni són:
- Promoure el permanent desenvolupament professional dels seus associats a tots els nivells i afavorir l’accés al món laboral, la promoció professional i la formació contínua. Fomentar la creació d’un marc idoni per a l’intercanvi dels coneixements i experiències entre els antics alumnes, oferint-los l’associació com a punt de trobada del món professional.
- Facilitar el coneixement i el networking a través de jornades, ponències, sopars col·loqui i sessions d’experts. CETT Alumni vol ser un centre d’opinió i influència sobre l’entorn turístic.
- Establir acords amb altres entitats, per afavorir sinergies que generin valor als antics alumnes associats.