Notícies
Resultats
El contagio de la COVID-19 en los departamentos de compras de hostelería
Afortunadamente, no hablamos de los contagios positivos de COVID-19 entre los profesionales del área de Compras de hostelería, sino del contagio departamental de esta área de gran responsabilidad. Y es que sin duda también Compras ha recibido un alto impacto negativo en su gestión operativa y estratégica desde el mes de marzo. En primer lugar, ha saltado por los...
Llegir totEls experts reivindiquen la cooperació com a element clau per a la recuperació del turisme global
· Les bones pràctiques en la gestió intel·ligent del turisme, la reactivació del sector després de la COVID-19 i el lideratge femení i l'emprenedoria han centrat les primeres jornades del Congrés · La innovació i la sostenibilitat sorgeixen com a aspectes fonamentals per a la recuperació del sector turístic El CETT-UB, centre uni...
Llegir totEl CETT-UB reuneix experts en turisme intel·ligent al III CETT Smart Tourism Congress Barcelona
· La reactivació del turisme a partir de les solucions vinculades amb l’smart tourism, el lideratge femení o l’emprenedoria, algunes de les qüestions que es debatran al congrés. · El congrés, que enguany se celebrarà en format online, constarà de tres jornades: la professional, la d’emprenedors i l’acadèmica. El CET...
Llegir totEl Fòrum REDINTUR CETT-UB celebra una dècada
La xarxa interuniversitària de postgraus en turisme REDINTUR juntament amb el CETT-UB organitzen la desena edició del Fòrum. Una dècada després, s'han sumat nombroses universitats espanyoles a la xarxa, fins arribar a sumar un total de 28, respectant un dels principals objectius: promoure el valor estratègic dels estudis universitaris de turisme en un país en ...
Llegir totFormació, coneixement i recerca, claus per a la reactivació del turisme a Barcelona
La crisi de la COVID-19 ha tingut conseqüències en tots els àmbits de la societat i, en aquest context, la reactivació econòmica de ciutats com Barcelona i, en concret, del sector turístic, és clau. Davant el nou escenari, l’Ajuntament de Barcelona ha organitzat el webinar ' Reset turístic. Nou escenari, noves oportunitats ' per analitzar la situaci...
Llegir totL’adaptació del professorat a les mesures de la COVID-19
La COVID-19 ens ha portat a un context canviant, en el qual tota la societat s’ha d’adaptar a les noves mesures que s’implementen segons l’evolució de la pandèmia. Als inicis, es va produir un confinament total, obligant al professorat a adaptar la formació per impartir-la a través de canals online. Com va ser la seva adaptació? Quins canvis han ...
Llegir totL’alumnat del CETT opta a participar al concurs internacional European Mise en place Cup
Alumnes de segon, tercer i quart any del Grau de Turisme i del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques del CETT han participat a la primera fase de selecció de l’ European Mise en place Cup 2021 (EMCup), el concurs internacional de les millors escoles europees de gestió hotelera. El certamen se celebra anualment i tindrà lloc a la ciutat holandesa de Maa...
Llegir totEls membres afiliats de l’OMT treballen en les sinergies entre turisme i cultura
Compartir coneixement i bones pràctiques resulta clau per a les destinacions, sobretot en un moment com l’actual, marcat pels efectes de la COVID-19. El CETT, com a membre afiliat de l’Organització Mundial del Turisme (OMT) , participarà demà a la reunió del grup de treball de membres afiliats sobre les sinèrgies entre turisme i cultura. El grup, imp...
Llegir totTurisme, empresa i formació, els eixos centrals de l’acte d’inauguració del nou curs acadèmic 2020-2021 del CETT-UB
El CETT-UB ha inaugurat avui el curs 2020-2021 en una conferència inaugural a l’ Hotel Alimara Barcelona . A causa de la crisi sanitària, l’acte s’ha pogut seguir en streaming i l’assistència presencial a l’acte ha estat reduïda per mantenir les mesures de seguretat. L’acte, presidit per Miquel Alsius, president del CETT, ha comptat a...
Llegir totEl turisme de tardor i la gastronomia
Es pot parlar de turisme gastronòmic de tardor? Si es fila molt prim, potser es podria entendre com un sub-nínxol del turisme gastronòmic en un mercat turístic altament segmentat. D’acord amb una de les definicions de la literatura acadèmica sobre aquest tema, Hall i Sharples (2003) afirmen que el turisme gastronòmic consisteix en la visita a productors ...
Llegir tot