Fotografia de: Noves tendències en gastronomia i cuina  | Noves tendències en gastronomia i cuina

Universitat de Barcelona
Oferta acadèmica >
Noves tendències en gastronomia i cuina

Noves tendències en gastronomia i cuina

 

Pel que respecta al negoci del turisme, la gastronomia s’ha convertit en un actiu i en una referència en els últims anys. En la actualitat, Espanya s'ha convertit en un punt de referència en les tendències mundials, sobretot gràcies al reconeixement i el lideratge dels seus xefs. Al mateix temps, el sector de la restauració ha tingut com a objectiu la optimització dels seus processos i la intensificació de la fidelitat dels clients. El programa té l'objectiu de donar les eines als participants per tenir la capacitat d’adaptar-se permanentment a la demanda del mercat a través de nous mètodes de la restauració i l'originalitat, la qualitat i la ràpida adequació de les receptes culinàries. Els estudiants participaran en les classes magistrals així com en tallers pràctics per desenvolupar les seves habilitats de manera tècnica, pràctica i aplicable.

Àrea d'Estudi: Gastronomia, Enogastronomia

Perfil d'accés recomanat
  • Estudiants universitaris o joves professionals

  • Competència lingüística: nivell d'espanyol/ anglés - intermedi (B1-B2) - per estudiants no-nadius

 

Objectius

  • Conèixer la història de la cuina europea.
  • Investigar les noves tècniques culinàries aplicades a la alta cuina.
  • Analitzar el sector de càtering a Espanya.
  • Aprendre les tradicions regionals i les tendències culinàries de la cuina espanyola.
  • Obtenir les habilitats tècniques necessàries per desenvolupar tant la cuina basada en els mètodes tradicionals com la d'avantguarda. Així es pretén modernitzar l'oferta i, al mateix temps, adaptar els desenvolupaments tecnològics innovadors.
  • Analitzar noves tècniques culinàries aplicades a la alta cuina.
  • Familiaritzar als professionals interessats amb les receptes clàssiques renovades i les noves interpretacions de la pastisseria actual per ajudar-los en l'anàlisi, disseny i aplicació pràctica en el camp del càtering.
Modalitat

ESTRUCTURA GENERAL

Gastronomia: Les Perspectives Espanyoles de cara a les Globals

  • Gastronomia – L'Ambaixadora Mundial del Turisme
  • Gastronomia Tradicional Espanyola

Innovació Culinària

  • Aplicacions Tècniques i Tecnologies Innovadores per a la Cuina
  • Taller d'Avantguarda en Pastisseria
Modalitat 3 setmanas Modalitat 4 setmanas
+PROJECTE FINAL
75 hores lectives 90 hores lectives
07 de Juliol - 24 de Juliol 2025 07 de Juliol - 31 de Juliol 2025
 

ASSIGNATURES

GASTRONOMIA: LES PERSPECTIVES ESPANYOLES EN FRONT A LES GLOBALS

GASTRONOMIA, L’EMBAIXADORA MUNDIAL DEL TURISME

  • La cuina europea en un cercle de reinvenció constant: una introducció al primer restaurant, la nouvelle cuisine, la cuina de fusió i la alta cuina.
  • España es torna internacional - exportant cuiners i receptes espanyoles.
  • L'impacte del turisme enogastronòmic.
  • La indústria del vi en Espanya.
  • Introducció al tast de vins.
  • Degustació de vins espanyols d’una sola varietat.

GASTRONOMÍA TRADICIONAL ESPANYOLA

  • Introducció: El sector de la restauració en Espanya, els segments i l'estructura del mercat de la restauració.
  • La varietat de la cuina espanyola, els plats tradicionals i productes de qualitat de cada comunitat autònoma.

INNOVACIÓ CULINÀRIA

APLICACIONS TÈCNIQUES I TECNOLOGIES INNOVADORES PER A LA CUINA

  • L'evolució dels gustos dels consumidors.
  • Cuina d'avantguarda espanyola: textures, nitrogen líquid, escumes i gelificants.
  • Fusió de cuines de tot el món aplicades a la alta cuina.
  • L'impacte dels productes ecològics en la cuina: la seva aplicació culinària.
  • Gastronomia vegetariana i vegà: ingredients i nutrició.
  • Intoleràncies alimentàries i al·lèrgies: alternatives creatives.
  • “Superaliments”, salut i nutrició.

TALLER D'AVANTGUARDA EN PASTISSERIA

  • Elaboracions clàssiques i les noves tendències en pastisseria contemporània.
  • Evolució dels gustos dels consumidors.
  • Matèries primes i productes bàsics.
  • Nous ingredients de pastisseria: verdures, herbes, espècies i flors.
  • Elaboracions principals.
  • Estructura i decoració dels pastissos.
Metodologia

La metodologia d'ensenyament-aprenentatge aplicada en aquest curs, consisteix en diversos elements claus que permeten aconseguir simultàniament tots els objectius esmentats. La metodologia consisteix en:

  1. Classes teòriques que transfereixen coneixement bàsic i específic. La participació a classe és crucial perquè els estudiants adquireixin el coneixement necessari i les habilitats contemplades en el programa.
  2. Estudis de cas reflecteixen els continguts com a ajuda a l'estudiant posant en pràctica els continguts teòrics.
  3. Activitats complementàries com visites que facin costat als estudiants a una major comprensió i implementin els continguts proporcionats pel programa. En cas de programa de modalitat de quatre setmanes: Durant una setmana addicional opcional els estudiants hauran de desenvolupar un Projecte Final treballant en petits grups on es reforçaran les seves habilitats d'autogestió, responsabilitat, lideratge i treball en equip i s'obtindrà un coneixement pràctic a través d'un estudi metòdic i profund del tema triat. Durant aquest procés els estudiants seran guiats per tutors i hauran de presentar i defensar el projecte en l'últim dia del curs.
Avaluació

L'avaluació del programa es durà a terme revisant el treball i la participació dels estudiants durant el programa. Els participants són avaluats de manera constant durant les classes magistrals a través dels casos pràctics a desenvolupar i defensar. L'assistència a classe i a les activitats professionals és obligatòria.

En cas de programa de modalitat de 3 setmanes:

L'avaluació contínua representa un 60% (síntesi de lectures, estudis de casos, observacions i tallers pràctics), mentre que l'avaluació de l'examen final un 40% de la nota general del programa.

MODALITAT 3 SETMANES %
Avaluació contínua 60%
Examen Final 40%

En cas de programa de modalitat de 4 setmanes:

L'avaluació contínua representarà un 40% (síntesi de lectures, estudis de casos, observacions i tallers pràctics), l'avaluació de l'examen final un 20% i la qualificació per a la Presentació del Projecte final un 40% de la nota general del programa.

MODALITAT 4 SETMANES %
Avaluació contínua 40%
Examen Final 20%
Projecte Final 40%
 

Informació Econòmica

MODALITAT 3 SETMANAS MODALITAT 4 SETMANAS
MATRÍCULA (NO INCLOU ALLOTJAMENT) MATRÍCULA (NO INCLOU ALLOTJAMENT)
2.319 € 2.953 €
MATRÍCULA + ALLOTJAMENT PENSIÓ COMPLETA MATRÍCULA + ALLOTJAMENT PENSIÓ COMPLETA
3.596 € 4.595 €
  • Descompte per reserva anticipada del 10% pagaments realitzats abans del 15 de maig
Allotjament

Residència Universitària

Àgora BCN Residència Universitària Internacional

Ubicació

A 7 min des del CETT i l'estació de metro

Modalitat 3 setmanes Modalitat 4 setmanes
06 de Juliol 2025 - 25 de Juliol 2025 06 de Juliol 2025 - 01 d'Agost 2025
Pensió completa inclosa 7 dies a la setmana Pensió completa inclosa 7 dies a la setmana
Contacte amb nosaltres

Dubtes?

Contacta amb CETT Barcelona International Programs: