Notícies
Resultats
El turisme d'experiències i les destinacions sostenibles protagonitzen el primer Esmorzar del CETT i Foment
El turisme d’experiències i les destinacions sostenibles han centrat el primer dels Esmorzars de Turisme , unes trobades quadrimestrals organitzades pel CETT i Foment per a directius, comandaments intermedis i professionals experts d’empreses i administracions públiques en les quals s’aborden temes lligats al desenvolupament del turisme, l’hoteleria i la gastronomia. En aquesta ocasió, la Roca ...
Llegir totLa CEO del CETT, entre els professionals més influents en el sector turístic de l’Estat espanyol
La CEO del CETT, la Dra. Maria Abellanet i Meya , forma part de la llista dels 150 professionals més influents en el sector turístic de l’Estat espanyol elaborada per Sergestur , consultora en serveis de gestió turística. L’objectiu del llistat és “consolidar els professionals més rellevants i anar avançant en el descobriment dels altres” Trajectòria professional i empresarial Els impulso...
Llegir totEl CETT i la Diputació de Barcelona uneixen forces per promoure la professionalització del sector turístic
El CETT, centre universitari de referència en turisme, hoteleria i gastronomia adscrit a la UB, i la Diputació de Barcelona impulsaran “projectes que promoguin l’emprenedoria i professionalització del sector turístic, el coneixement turístic, així com la promoció del turisme gastronòmic i els productes locals de la província de Barcelona”. L’acord és fruit del conveni de col·laboració que han s...
Llegir totMaria Abellanet (CEO del CETT): “Cal un turisme més humà i sostenible, però això demana temps”
La CEO del CETT, la Dra. Maria Abellanet i Meya , assegura que “hem de pensar en una transformació progressiva per aconseguir un turisme més humà, més sostenible, més implicat en el territori, però això demana de temps”. Abellanet ha fet aquesta afirmació en el debat sobre el model turístic organitzat per l’associació Barcelona Futur en el qual han també han participat Marian Muro , directora g...
Llegir totMatilde Jiménez, Hospitality Consultant a EY: "En el Grau de Turisme, quasi tot és possible"
Matilde Jiménez té 29 anys i va néixer a Barcelona. Va estudiar el Grau de Turisme amb la menció de Direcció Hotelera al CETT i es va graduar el 2014. Li agrada molt llegir, aprendre idiomes nous i cuinar. Actualment, treballa com a Hospitality Consultant a EY . Estudiar Turisme Quan i per què vas decidir estudiar al CETT? Què destacaries del Grau de turisme? Recordo el moment en què v...
Llegir totEl turisme rural a Catalunya supera els nivells d’ocupació prepandèmia
El turisme rural de Catalunya va registrar una ocupació mitjana del 24% en aquests primers tres mesos de l’any amb puntes d’ocupació superiors al 75%. És una de les xifres que s’han destacat en la presentació de les dades de Catalunya de l’ Observatori de Turisme Rural 2021 que ha tingut lloc aquest dijous a l’Aula Plaça del CETT amb presència de diversos actors del sector. Sobre les xifres ...
Llegir totLa jornada d’innovació Let’s UB! torna el 13 de maig a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona
El Let’s UB! , jornada d'innovació i emprenedoria de la Universitat de Barcelona (UB), tindrà lloc el divendres 13 de maig a l’edifici històric de la UB. La jornada és el punt de trobada entre els emprenedors de la universitat i l'ecosistema empresarial de Barcelona. També pretén generar sinergies entre projectes i altres agents per visibilitzar el talent de la comunitat UB. El CETT-UB i CETT F...
Llegir totUn Sant Jordi diferent: viure la literatura des dels videojocs
El videojoc 'Elden Ring' s'inspira en el món creat per l'escriptor G. R. R. Martin Sant Jordi, a banda de ser el dia de l’amor per als catalans i catalanes, és també a àmbit internacional una de les diades més assenyalades per viure de primera mà la literatura i estar en contacte amb els autors i autores més coneguts. Tanmateix, actualment, podem viure les històries de la literatura en forma...
Llegir totEl CETT Talent reuneix 600 alumnes i 60 empreses referents del sector turístic, gastronòmic i hoteler
Més de 600 alumnes i antics alumnes del CETT van participar en el CETT Talent , el career market place de referència del sector turístic, hoteler i gastronòmic. Celebrada a les instal·lacions del centre universitari, la proposta ha comptat amb una àmplia representació del teixit empresarial de referència dels sectors turístic, hoteler i gastronòmic. La jornada potencia el networking entre el...
Llegir totEl TTM destaca la importància d’atreure i retenir el talent per al turisme del futur
L’Hotel Alimara ha acollit aquest dimecres la jornada Tourist Talent Management (TTM), impulsada per la CETT Fundació , la Fundació Climent Guitart i la Fundació Jordi Comas Matamala . L’objectiu de la trobada ha estat “promoure el debat i la reflexió entre els diferents grups d’interès vinculats amb la gestió del capital humà i el talent en el sector turístic, en benefici del desenvolupament s...
Llegir tot