Classificar i caracteritzar les diferents tècniques de diversos camps d'especialització i les seves possibilitats d'aplicació.
Explora diferents àmbits d'especialització i innovació
Aquest mòdul del Diploma de Pastisseria Gastronòmica, que ara pots cursar en format independent de curs de curta durada, t'aportarà una visió actual i especialitzada de la cuina dolça. Treballarem matèries d'especialització tradicionals com la xocolata o el sucre artístic i també altres àmbits de recent aparició com la pastisseria vegana i de substitució.
Amb aquest curs aconseguiràs una mirada innovadora dins del món de la pastisseria.
Competències genèriques
- Realitzar els procediments d'elaboració de postres per a persones amb necessitats alimentàries específiques, evitant les contaminacions creuades.
- Evitar el consum innecessari de recursos.
- Reconèixer les propietats organolèptiques dels aliments per a la seva interacció i combinació en l'aplicació gastronòmica.
- Capacitat de compromís ètic.
- Relacionar els equips necessaris amb les diferents elaboracions.
Objectius del curs
Identificar la seqüència de les diferents fases i punts clau en els processos d'execució de les diferents tècniques.
Aplicar conceptes tècnics i tecnologia amb visió innovadora en els processos d'elaboració culinària, identificant nous mercats i ofertes gastronòmiques.
Reconèixer els diversos tipus de necessitats alimentàries específiques.
Identificar aliments exclosos en cada necessitat alimentària específica.
Valorar els possibles perjudicis per a la salut de persones amb necessitats alimentàries específiques, causats per una inadequada manipulació o elaboració.
Realitzar els procediments d'elaboració de postres per a persones amb necessitats alimentàries específiques, evitant les contaminacions creuades.
Identificar elaboracions de pastisseria i rebosteria per a persones amb necessitats alimentàries especials, analitzant les característiques pròpies de cada situació.
Reconèixer els possibles productes substitutius i proposar postres alternatives que resulten adequats a les diferents particularitats alimentàries.
Reconèixer i aplicar els diferents conceptes relacionats amb zero waste, responsabilitat mediambiental i baix consum dins del món de la pastisseria.
Metodologia i continguts
La metodologia utilitzada es fonamenta en la combinació de la teoria online asincrònica i la pràctica presencial. Aquesta combinació permet a l'alumne construir una base sòlida amb aplicació dels coneixements teòrics en les sessions presencials en els espais i aules tècniques especialitzades.
La metodologia online es basa en l'aprenentatge de la teoria i la realització de les activitats d'avaluació continua, utilitzant les eines digitals més innovadores, amb plantejaments didàctics i interactius.
La formació presencial es distribueix en sessions pràctiques de grups reduïts. S'ofereix una experiència formativa immersiva amb un model pedagògic 100% pràctic en aules especialitzades.
Durant aquest curs, et formaràs en:
- Innovació en pastisseria
- Pastisseria de substitució
- Bomboneria
- Xocolata artística
- Elaboracions amb sucre
- Pastisseria vegana
- Pastisseria i sostenibilitat
Calendari
Del 16/05/24 al 26/06/24
Teoria: online
Pràctiques: Dilluns i dimarts de 16 a 20 h
Títol i preu
Crèdits: 5 ECTS
Títol propi CETT
700 euros (inclou jaqueta, gorra de cuiner i davantal)