El FC Barcelona, Catalonia Hotels & Resorts, Catalunya Convention Bureau i Xocolates Simón Coll entre els reconeguts de la 40a edició dels Premis CETT Alimara

Els Premis CETT Alimara reconeixen la creativitat, innovació i excel·lència en el sector del turisme, la gastronomia i l’hoteleria i, enguany, han celebrat el seu 40è aniversari.
40a edició dels Premis CETT Alimara Barcelona
El FC Barcelona, Catalonia Hotels & Resorts, Catalunya Convention Bureau i Xocolates Simón Coll, han estat entre els reconeguts de la 40a edició dels Premis CETT Alimara Barcelona. Atorgats aquest dijous a la Nit dels Alimara a l’Hotel Alimara, els guardons reconeixen els productes, serveis, estratègies i iniciatives que destaquen per la seva innovació en àmbits com la comunicació, la digitalització, la sostenibilitat i la recerca en els sectors turístic, hoteler i gastronòmic.
Els Premis CETT Alimara Barcelona, organitzats pel CETT conjuntament amb B-Travel i amb la col·laboració de l’ONU Turisme i el Departament de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, s’han consolidat com a punt de trobada de referència per al sector i reuneix empreses, institucions i professionals. Al llarg dels seus 40 anys d’història, han premiat 535 projectes de 316 entitats diferents. Enguany, s’han rebut més de 80 candidatures.
La presidenta del CETT, la Dra. Maria Abellanet, ha destacat: “És tot un honor celebrar 40 anys i marcar aquesta fita amb socis del nivell de B-Travel, amb qui compartim la passió per la indústria turística, amb uns premis que s’adapten als reptes d’un sector que es redefineix i evoluciona en termes de qualitat i benestar”.
Martí Sarrate, president del Saló de Turisme B-Travel, afirma: “És un honor compartir amb el CETT el lliurament dels Premis CETT Alimara, especialment en el seu quaranta aniversari. L’especialització i el nivell de projectes presentats se supera cada edició i volem felicitar el jurat per la seva excel·lent feina”.
Davant de les persones de públic, professionals del sector del turisme, l’hoteleria i la gastronomia, es van entregar els següents reconeixements:
Premis a concurs
Through Experiences
Per a projectes de màrqueting i comunicació d’organitzacions que generen una experiència inspiradora, emocional i/o motivacional en el seu públic o usuari.
- Birding Ebre Pirineus, del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona - Terres de l'Ebre i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.
- Earth Lab en Six Senses Ibiza, de Six Senses Ibiza.
Through Sustainability
Per a propostes de compromís de les organitzacions amb la sostenibilitat i la responsabilitat social corporativa.
- Guiatges de Muntanya Inclusius, de Guies d'Arrel.
- San Andrés de Teixido, d’Eu Fun de Vivo.
Through Digitalization
Per a iniciatives destacades per l’aplicació de tecnologies relacionades en l’àmbit digital.
- Projecte europeu BEFuture, de l’Agència Catalana de Turisme – Catalunya Convention Bureau.
- SMARTCAMP, de l’Associació de Càmpings de Girona.
Through Research
Per a la recerca aplicada i la seva contribució a donar resposta als reptes que afronta el sector.
- Ús de les ressenyes en línia per a la intel·ligència turística i l'establiment d'estàndards d'avaluació transparents i fiables (TourRev), de la Universitat de Lleida i Universitat de Murcia.
- Desarrollo de los ejes de los destinos turísticos inteligentes en los hoteles de la Comunidad Valenciana, de la Universitat d’Alacant.
Premis fora de concurs
Premi Els 3 Pioners
El premi, creat conjuntament per la Fundació Jordi Comas Matamala, la CETT Fundació i la Fundació Climent Guitart, reconeix aquelles persones o institucions que, des de qualsevol àmbit, han sigut precursores i han contribuït al desenvolupament i la millora del turisme de Catalunya. Cada fundació atorga un premi a les 3 persones pioneres.
En aquesta ocasió, la CETT Fundació el lliura a:
- Família Vallet, fundadora de Catalonia Hotels & Resorts.
La Fundació CETT vol reconèixer l’esperit d’una família emprenedora que ha impulsat l’empresa fins a arribar a ser una de les principals cadenes hoteleres de Catalunya, multinacional present a 25 destinacions repartides en 8 països i 3 continents. Un projecte familiar i intergeneracional, del qual es destaca la visió internacional i la vocació cap a la sostenibilitat i les persones.
- Paco Solé Parellada, per la seva trajectòria i el seu llegat acadèmic.
Catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya, investigador i impulsor de la innovació amb una trajectòria de pes en l’àmbit acadèmic. En el seu paper com a restaurador, és un referent en innovació, gestió i emprenedoria amb el seu restaurant 7 Portes, un espai de cultura, història i divulgació gastronòmica que conserva i recupera receptes de la cuina catalana, promou els productes del país i fomenta els esdeveniments gastronòmics lligats a la seva cultura.
Premi Alimara CAT
Coorganitzat amb la Generalitat de Catalunya, és per Xocolates Simón Coll, per la seva comunicació clara expressada en català, on es valora la correcció del llenguatge i el bon ús que se’n fa.
Premi de l’alumnat del CETT
Entre totes les candidatures presentades a concurs, l’alumnat del CETT ha distingit “Eines per realitzar esdeveniments sostenibles" de Catalunya Convention Bureau.
Premi Alimara Especial del CETT
S’atorga al FC Barcelona, amb motiu del seu 125è aniversari, per la projecció internacional que el club ha realitzat de Catalunya i de Barcelona com a destinació turística al llarg de la seva història i el seu compromís social.
Premi Honor
S’entrega al Dr. Juan Tugores Ques en reconeixement de la seva trajectòria acadèmica i la seva figura emblemàtica de l’àmbit universitari a Catalunya.
Consulta la galeria de fotos de la 40a Nit dels Alimara.