Núria Esvertit, segon premi del concurs gastronòmic Bartolomeo Scappi: “Les oportunitats com aquesta passen volant i s’han d’aprofitar”

10.03.25
Imatge
La alumna recogiendo el premio.

Núria Esvertit, alumna del CETT, ha participat en la categoria de pastisseria del concurs i amb el seu segon lloc ha guanyat un curs especialitzat de gelateria en la prestigiosa Carpigiani Gelato University.  

La competició Bartolomeo Scappi, emmarcada en el projecte Erasmus 2023-2024 de l’Escola Tècnica Professional, és la consolidada cita anual del sector enogastronòmic per a la xarxa d’instituts europeus. La trobada reuneix prestigioses empreses i consorcis internacionals i, enguany, va comptar amb la participació de setze països europeus.  

Durant la 23a edició del concurs, les persones participants, en col·laboració amb la Chef to Chef Association, van preparar plats centrats en ingredients de la família de les liliàcies. En aquest sentit, Núria Esvertit, alumna de segon de Tècnic/a de Cuina, Gastronomia i Serveis de Restauració, va quedar en el segon lloc en la categoria de pastisseria. Parlem amb ella per conèixer la seva experiència: 

L'experiència de la Núria Esvertit

  • En primer lloc, enhorabona! Ens podries explicar com va ser la teva experiència al concurs Bartolomeo Scappi? 

L’experiència ha estat molt gratificant, des del minut en què em van seleccionar fins que vaig quedar en segon lloc. Ho he viscut amb moltes ganes i il·lusió i m’he sentit molt acollida tant pel Campus CETT com a Itàlia, on ens van rebre amb els braços oberts. A més, l’experiència m’ha donat l’oportunitat de conèixer un país on no havia estat mai, de millorar el meu anglès i relacionar-me amb gent d’altres països.  

  • Amb quina recepta et vas presentar i quin rol va jugar el CETT i el seu equip docent en la seva preparació? 

Al concurs s’havia de presentar una galeta i vaig decidir fer una sablé breton especiada coberta d’una ganache de fruita de la passió, coberta respectivament per una gianduja. La galeta tenia forma de nou i estava pintada amb cacau per donar-li profunditat. Al CETT vaig tenir l’oportunitat de practicar la recepta tantes vegades com fos necessari amb l’acompanyament del professor Oscar Pérez, que em va guiar i ajudar a plasmar la idea que tenia al cap. La seva ajuda va ser essencial per arribar tranquil·la i preparada al concurs. 

  • La distinció t’ha permès fer un curs especialitzat de gelateria en la prestigiosa Carpigiani Gelato University. Què ha suposat per la teva trajectòria acadèmica i professional? 

Ha suposat un canvi molt important a la meva trajectòria acadèmica perquè ho he pogut aprendre tot sobre la gelateria, un àmbit que desconeixia totalment

  • Quins beneficis i oportunitats destacaries d’ambdues experiències?  

Principalment, que he pogut créixer com a pastissera. Durant el procés he guanyat en confiança en mi mateixa a l’hora de crear una recepta nova, exposar-la i treballar-la, i, sobretot, fer-ho davant d’altres. 

  • Animaries a l’alumnat del CETT a participar en iniciatives emmarcades en el projecte Erasmus+ com aquest concurs? Per quins motius? 

Recomanaria aquesta experiència al 100% a tot l’alumnat. És una activitat superdiferent al que estem acostumats i és una gran oportunitat per aprendre un munt de coses, i conèixer a gent molt guai. Les oportunitats com aquesta passen volant i s’han d’aprofitar ara que som joves. 

Programa Erasmus 2021-27

La participació en competicions d'habilitats professionals és una de les accions que preveu el programa Erasmus 2021-27 en l'àmbit de l'Educació i la Formació Professionals, i és finançada per la Unió Europea. El projecte Erasmus 2023-24 de l'ETP CETT per estudiants de Cicles Formatius de Grau Mitjà, preveia la participació de 3 estudiants en aquesta competició internacional, a més d'una estada de pràctiques de dos mesos en una empresa situada en un país de la Unió Europea. 

Imatge
Logo Erasmus+
Categories
Cuina i Gastronomia
Talent