Fotografia de: Noticies en profunditat | CETT-UB
Universitat de Barcelona

Noticies en profunditat

Resultats

21.12.2020

Com triar els vins dels àpats nadalencs?

· Els experts del CETT-UB, centre universitari de referència en turisme, hoteleria i gastronomia, donen algunes recomanacions per maridar els plats nadalencs · Per sorprendre els comensals amb un àpat gastronòmic es recomana escollir un vi per a cada plat Les trobades d’aquestes festes de Nadal seran més reduïdes, amb els familiars amb qui convivim...

Llegir tot
21.12.2020

Les 5 recomanacions clau per evitar el malbaratament alimentari durant aquestes festes de Nadal atípiques

Nadal COVID-19 malbaratament alimentari festes esdeveniments gastronomia cuina sostenibilitat ODS

· Els experts del CETT-UB, centre universitari de referència en turisme, hoteleria i gastronomia, aconsellen fer un consum responsable durant aquestes festes · Planificar els menús, el nombre de comensals i reaprofitar ingredients, algunes de les principals recomanacions Les festes de Nadal seran, enguany, atípiques. Les trobades seran més reduïdes, ...

Llegir tot
18.12.2020

El talent digital en el sector Travel Tech

Turisme tecnologia TIC empresa formació

Un dels principals reptes de les indústries tecnològiques és la captació i la retenció del talent digital, un repte que és compartit pel sector traveltech . En aquest sentit, la iniciativa Clúster TIC Turisme ha organitzat un acte per conèixer les dades i conclusions de l’informe “ El talent digital en el sector Travel Tech ” i compta...

Llegir tot
18.12.2020

La col·laboració, clau per reduir la bretxa entre formació i empresa

CETT CETT-UB formació empresa

CEHAT (Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos) i Turijobs han reunit diferents agents del sector del turisme per definir el Next Tourism Generation i consensuar l’oferta formativa dels professionals del futur atenent les necessitats del sector. El debat té l’objectiu de crear un marc col·laboratiu a Espanya per compartir les capacitats i...

Llegir tot
17.12.2020

El sector de l'hoteleria, en evolució constant

Sala restauració COVID-19

Els darrers anys, l’hostaleria ha viscut una gran evolució. Per entendre-la, és imprescindible conèixer-ne els orígens amb la figura de Cesar Ritz, que va marcar el punt de partida i va establir la satisfacció i l’experiència del client com el principal objectiu del servei. Ritz, observador discret però atent, va destacar per la seva capacitat...

Llegir tot
17.12.2020

Els experts reclamen la unificació dels protocols sanitaris per donar confiança al turista

Observatori CETT Salut Turisme COVID-19 salut global

· La vacuna serà determinant per a la recuperació gradual del sector turístic · La investigació és clau per disposar de dades que permetin prevenir situacions com l'actual El CETT-UB, centre universitari de turisme, hoteleria i gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona, ​​ha celebrat avui una nova edició de l'Observatori CETT, qu...

Llegir tot
15.12.2020

El futur del turisme estarà marcat pels valors

Turisme CETT Maria Abellanet

La CEO del CETT, la Dra. Maria Abellanet i Meya, reflexiona en un article d’opinió publicat a Línia Eixample sobre els turismes del futur i el sector després de la COVID-19. Abellanet fa referència al moment que travessa el sector, en el qual les empreses hauran d’esforçar-se, i afirma que “hem de ser capaços de mirar el sector amb perspectiva i d...

Llegir tot
03.12.2020

La Memòria 2019-2020 del CETT posa el focus en la gestió de la COVID-19 i en el 50è aniversari del centre

El CETT publica la Memòria 2019-2020 , en la qual es recull l’activitat que s’ha desenvolupat al llarg d’aquest any acadèmic, així com els principals resultats de la tasca que s’ha portat a terme en l’àmbit de la formació i la recerca aplicada. Posa, enguany, el focus en el 50è aniversari de la creació del CETT, per part de Gas...

Llegir tot
27.11.2020

L’evolució de la formació en turisme gastronòmic, a debat

turisme gastronomia patrimoni TURCiT

Moltes destinacions arreu del món estudien com poden promoure la seva gastronomia i experiències per atraure visitants. El turisme gastronòmic és actualment una qüestió que genera interès i que protagonitza treballs en l’àmbit de la recerca. La World Food Travel Association amb la moderació del seu director i fundador, el senyor Erik Wolf ha ce...

Llegir tot
26.11.2020

Com ha de dissenyar-se un hotel en temps de COVID?

El sector que més ha patit durant la crisi de la COVID-19 és l'hoteler, a causa de les altes restriccions que impedeixen la seva activitat i que, sumades a l'increment d'ansietat i incertesa de la població, han fet que es desplomi l'ocupació i l'hotel es vegi en el dilema d'obrir amb un 10% d'ocupació o hivernar. Per tant, en una pròxima obertura, és clau tran...

Llegir tot