Fotografia de: Com ha canviat la nostra relació amb la beguda durant la història? | CETT
Universitat de Barcelona

Com ha canviat la nostra relació amb la beguda durant la història?

21.07.2020
 
Com ha canviat la nostra relació amb la beguda durant la història?

Begudes com la cervesa o el vi no han tingut sempre el paper que tenen en l’actualitat, en què les reservem per moments determinats: durant el cap de setmana, quan estem amb els amics o després de la feina.

Isabel Lugo, professora d’Història de la Gastronomia del CETT i membre del grup de recerca GR-CiG, ha participat en un reportatge de la publicació Verne, de El País, que detalla, precisament, quin ha estat el paper de les begudes fermentades en diferents etapes de la història i com han anat canviant els nostres hàbits en relació amb l’alcohol.

Explica, per exemple, que en el passat, homes, dones i, fins i tot, els nens, bevien aquestes begudes a qualsevol moment del dia. L’article apunta que “no va ser fins a partir dels segles XVIII i XIX que va començar a canviar la consideració del vi i la cervesa, a mesura que es coneixen millor els efectes negatius de l’alcohol i milloren gradualment les condicions de vida, incloent l’accés cada vegada més alt a l’aigua corrent”.

Podeu llegir el reportatge complet aquí.


Foto: Miniatura del missal de Jacques de Beaune  

Categories
GR-CiG Gastronomia Cuina Història alimentación