Fotografia de: Jornada Sensorial sobre l’AOVE a la Restauració. Descobrint les qualitats sensorials | CETT
Universitat de Barcelona

Jornada Sensorial sobre l’AOVE a la Restauració. Descobrint les qualitats sensorials

05.02.2019
 
Jornada Sensorial sobre l’AOVE a la Restauració. Descobrint les qualitats sensorials
Avui dimarts 5 de febrer, s'ha celebrat la Jornada Sensorial 'L’AOVE a la Restauració. Descobrint les qualitats sensorials' al Campus CETT-UB. L'acte, organitzat per la Confraria de la Mare de Déu de l'Olivera i el CETT-UB, ha comptat amb la participació de 120 persones. L’objectiu de la jornada era donar resposta a les següents preguntes: 

Sabem apreciar la complexa riquesa sensorial dels AOVE? 
Hi ha un servei a sala que permeti potenciar, com es mereix, un producte d’aquesta qualitat?

La jornada ha estat dividida en tres parts, la primera ha permès conèixer de la mà dels experts aspectes sobre l’AOVE (Oli d'Oliva Verge Extra) com la seva importància en la salut i la cultura mediterrània; com la manera de cultivar i produir afecta directament a les seves característiques sensorials; o com l'etiquetatge és un factor important en la seva qualitat sensorial. En una segona part, i per entendre com transmetre aquesta riquesa sensorial, professionals del món de la sala han parlat del llenguatge a usar en la descripció d'aquesta tipologia d'olis i com es pot fer un servei que doni valor als AOVE en un establiment de Restauració. I, finalment, els assistents han apreciat les seves característiques sensorials úniques, què fa els AOVE tan especials, en un tast dirigit. 

Galeria d'imatges aquí.

Categories
Campus CETT-UB CETT AOVE Jornada Sensorial Restauració Gastronomia