Fotografia de: Isabel Lugo parla dels dolços de Nadal a Rac1 | CETT
Universitat de Barcelona

Isabel Lugo parla dels dolços de Nadal a Rac1

11.01.2016
 
Isabel Lugo parla dels dolços de Nadal a Rac1

El passat 1 de gener, Emma Aixalà, presentadora del programa de ràdio “Amb molt de gust” de Rac1 va entrevistar la professora d’Història de la Gastronomia, Isabel Lugo.

Aprofitant que eren èpoques de celebracions de Nadal, el tema a tractar van ser els dolços amb els que solem acabar tots els àpats en aquestes dates.

Així, l’Isabel va profunditzar sobre les tradicions que han fet que actualment poguem degustar els preciats turrons, el tortell de reis o que ens enuaguem amb els 12 grans de raïm l’últim dia de l’any.

D’entrada, podriem dir q avui en dia acabem totes aquestes festes amb dolços, ja que antigament es guardaven per les ocasions especials tot allò que més es dessitjava, allò que no es podia assaborir normalment ja que era escás, com n’era el cas del sucre.

Però sabies que el turró no és un dolç, si no que forma part d’una gran familia? O que les neules provenen del segle XV i que originàriament eren rodones i planes?

Si vols saber més sobre l'origen de les nostres tradicions culinàries de nadal, només has de fer clic aquí:

Fotografia de: Isabel Lugo parla dels dolços de Nadal a Rac1 | CETT

Categories
doços nadal postre postres sucre historia tradicions gatsronomia catalana isabel lugo cett