Els serveis de restauració del CETT reben l’acreditació AMED per promoure l’alimentació saludable
El CETT és la primera escola que rep l’acreditació AMED a Barcelona.
- L'acreditació ha estat atorgada a l’Aula Restaurant, a l’Aula Bar-Cafeteria, a l’Aula Menjador, al Restaurant Summum i al menjador de la Residència Àgora BCN del CETT.
- L’objectiu és promoure i fomentar l'alimentació mediterrània en l'àmbit de la restauració, facilitant als clients la tria d'opcions saludables.
- L’acte ha comptat amb la presència de Carmen Cabezas, subdirectora de Promoció de la Salut de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Xavier Llebaria, de l’Agència de Salut Pública de Barcelona. Maria Abellanet, consellera delegada del Grup CETT.
El Campus internacional de formació i transferència de coneixement CETT (adscrit a la Universitat de Barcelona) ha acollit l’acte de lliurament de l’acreditació AMED atorgada a l’Aula Restaurant, a l’Aula Bar-Cafeteria, a l’Aula Menjador, al Restaurant Summum i al menjador de la Residència Àgora BCN, tots ells del Grup CETT. L’acte ha comptat amb l’assistència de Carmen Cabezas, subdirectora de Promoció de la Salut de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Xavier Llebaria, de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i Maria Abellanet, consellera delegada del Grup CETT.
Aquesta és una iniciativa del Departament de Salut i està liderada per l’ Agència de Salut Pública de Catalunya en col·laboració amb altres entitats com són, els municipis, consells comarcals, gremis de restauració, empreses i universitats. “Quan l’alumnat del CETT entri al món professional podrà aplicar els valors del projecte” ha manifestat Carmen Cabezas. Maria Abellanet ha afegit: “Com a formador de capital de valor, podem contribuir a millorar la salut pública amb aquest tipus d’iniciatives.
PROMOCIÓ DE L’ALIMENTACIÓ MEDITERRÀNIA
Té com a objectius promoure i fomentar l'alimentació mediterrània en l'àmbit de la restauració, facilitant als clients la tria d'opcions saludables, en especial els de menú diari, ja que quasi un 31% de la població adulta catalana menja fora de casa més d’una vegada a la setmana. Xavier Llebaria ha afegit que “la salut es genera en l’entorn on vivim, també on mengem. Necessitem la complicitat del sector de la restauració i la universitat per millorar la salut pública”.
Per tal de lliurar l’acreditació AMED s’han valorat diverses opcions de l’oferta com la utilització d'oli d'oliva, per amanir i preparar els plats, l’àmplia oferta de verdures, hortalisses i llegums en els menús, la priorització de peixos i carns magres en la confecció dels plats o l’ús de fruita fresca abundant com a postres habituals. També s’han tingut en compte altres aspectes com la inclusió de productes integrals, l'oferta de làctics amb baix contingut en greix i la difusió de material i informacions sobre alimentació saludable i oci actiu. “Volem donar la opció al ciutadà de menjar bé en base a la dieta mediterrània, fora de casa”, ha apuntat Gemma Salvador, dietista i nutricionista de l’ASPCAT.
AMED és un projecte d’identificació i acreditació d’establiments de restauració i promotors d’alimentació i dieta mediterrània i d’oci actiu, liderat per la Direcció General de Salut Pública del Departament de Salut en col·laboració amb municipis, consells comarcals, gremis de restauració, empreses i universitats.
La identificació i acreditació de restaurants AMED forma part de les estratègies del Pla Integral per a la Promoció de la Salut mitjançant l’Activitat Física i l’Alimentació Saludables, PAAS, que es va iniciar a Catalunya l’any 2006, liderat pel Departament de Salut.
Acte de lliurament de l'Acreditació AMED al CETT |