Fes-te voluntari de la 'Gran Recapte d’Aliments a Catalunya' 25 i 26 de novembre
Per vuitè any consecutiu, els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya organitzen el gran Recapte d’Aliments a Catalunya amb l’objectiu de donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades.
Tot el col·lectiu CETT hi té cabuda en aquesta acció social: alumnat i residents d'Àgora BCN i equip del Grup CETT.
A la Campanya Gran Recapte els voluntaris sou els grans protagonistes i la peça clau de l'èxit de la recollida. Fes-te voluntari els dies 25 i 26 de novembre al Supermercat Consum del C/Berruguete 106. El teu treball consistirà en situar-te en un punt de recollida d'aliments, entregar bosses als clients que hi entren, recollir-les a la sortida i agrair les donacions d'aliments. Aquesta tasca es realitza durant un torn, que sol ser d’unes 3 hores per transmetre la funció del Banc del Aliments i la realitat de la situació de fam a Catalunya.
El Gran Recapte d'Aliments al 2015 va recollir 4.642.000 kg en més de 2.500 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de 25.000 voluntaris. La fita per a l'edició del 2016 és tornar assolir una xifra similar gràcies a la col·laboració dels voluntaris i donants.
TU EL POTS FER MÉS GRAN!!!
FES-TE VOLUNTARI A LA CAMPANYA SOLIDÀRIA GRAN RECAPTE D'ALIMENTS A CATALUNYA.
Inscripcions a l'enllaç adjunt: Fes de voluntari !
Els Bancs d'Aliments a Catalunya
Els Bancs d'Aliments són entitats benèfiques sense ànim de lucre, independents de tota ideologia econòmica, política o religiosa, basats en el voluntariat, amb l'objectiu de recuperar els excedents alimentaris de les empreses i redistribuir-los gratuïtament entre les persones necessitades del nostre entorn, evitant qualsevol malbaratament o mal ús dels aliments. Les seves màximes són lluitar contra la pobresa alimentària i contribuir al desenvolupament sostenible per a un món més net.
Per fer realitat aquesta utopia, els Bancs d'Aliments es basen en quatre principis ètics:
- La primacia de la gratuïtat: els aliments són rebuts i distribuïts gratuïtament. El treball dels col·laboradors és voluntari, basat en el principi de la solidaritat.
- La seguretat d'una distribució justa: sempre a través d'entitats benèfiques reconegudes i homologades, que poden assegurar el destí correcte dels ajuts alimentaris.
- La contribució a la sostenibilitat i a la preservació del medi ambient, evitant la destrucció d'aliments als abocadors.
- La promoció de la solidaritat envers les persones amb necessitats alimentàries.
- Lluitar contra la pobresa alimentària i el malbaratament per a un món més just.
- Participar en la reducció de l'exclusió, col·laborant en la consolidació d'un món més habitable.
- Contribuir a l'exercici del dret a una alimentació suficient i saludable per a tot ésser humà.
- Promoure la utilització més eficient dels recursos.
- Contribuir al desenvolupament sostenible per a un món més net.