Fotografia de: Grau en Disseny per als Sistemes Alimentaris | Grau en Disseny per als Sistemes Alimentaris

Universitat de Barcelona
Oferta acadèmica >
Grau en Disseny per als Sistemes Alimentaris
Grau en Disseny per als Sistemes Alimentaris

Grau en Disseny per als Sistemes Alimentaris

Propera convocatòria: Setembre 2025
 

Forma part del canvi en els sistemes alimentaris amb Elisava-UVic/UCC i el CETT-UB!

En el Grau en Disseny per als Sistemes Alimentaris, impartit entre el CETT i Elisava, Facultat de Disseny i Enginyeria, formaran a dissenyadors i dissenyadores amb un perfil transdisciplinar en la intersecció entre el disseny i l'alimentació, capaços d'actuar amb pensament crític des del disseny per als sistemes alimentaris i la sostenibilitat, abastant des del sector primari fins al producte o servei final.

El disseny per als sistemes alimentaris va néixer a causa de la necessitat de la indústria alimentària de comptar amb un perfil que integrés coneixements creatius propis del disseny, la gastronomia, l’alimentació i la sostenibilitat.

El nou Grau en Disseny per als Sistemes Alimentaris et prepara amb coneixements ètics, sostenibles, responsables i inclusius per crear un futur més just i respectuós.

Aquests estudis es creen per formar persones capaces de treballar en projectes de food design, en què es precisa un perfil que abordi els problemes dels sistemes alimentaris contemporanis d’una manera transversal.

Aquest programa aporta competències creatives, sistèmiques i tècniques a través del disseny per col·laborar amb equips d’experts en el sistemes alimentaris, ideant serveis, productes i experiències.

Formem dissenyadors capaços de combinar competències creatives, tecnològiques i de sostenibilitat, aplicant els processos de disseny en projectes relacionats amb la producció, processament, distribució, consum i gestió de residus alimentaris.

Aquesta titulació universitària, reconeguda internacionalment en el món del food design i la gastronomia, es presenta al nostre territori com una nova oportunitat per liderar l’avantguarda cap a pràctiques alimentàries respectuoses amb el planeta.

grau per als sistemes alimentaris

El Grau d'Elisava i CETT-UB et transforma:

Et diferenciaràs com a professional amb l’únic grau de Disseny per als Sistemes Alimentaris que existeix actualment a Espanya.

Adquiriràs una visió creativa i rigorosa en els processos de disseny i gastronomia en el sector de l'alimentació.

Segons el World Economic Fòrum, aquestes seran les competències professionals més requerides en els pròxims anys.

Faràs un gran pas en la teva carrera professional, gràcies al contacte amb la realitat del sector a través de les empreses pròpies i de l'estreta relació amb el teixit empresarial.

Podràs accedir a les Borses de Pràctiques i de Treball dels dos Centres, amb nombroses ofertes laborals del sector.

Tindràs al teu abast els recursos de la Universitat de Barcelona, del CETT i d'Elisava.

Descobreix més raons per estudiar aquest Grau.

Un nou Turisme,

CETT-UB, quatre estrelles al QS Stars

El CETT-UB obté quatre estrelles en l'auditoria de QS Stars de Quacquarelli Symonds (QS), empresa britànica de referència especialitzada en l'anàlisi d'institucions d'educació superior a tot el món. La millor qualificació (cinc estrelles) correspon a les categories d’Ensenyament (Teaching) i Empleabilitat (Employability).

Per què estudiar el Grau en Disseny per als Sistemes Alimentaris?

Aquest grau, pioner a Espanya, és l’únic que aporta competències creatives, sistèmiques i tècniques a través del disseny per col·laborar amb equips d’experts en els sistemes alimentaris, ideant serveis, productes i experiències.

Demanda del sector

El disseny per als sistemes alimentaris va néixer a causa de la necessitat de la indústria alimentària de comptar amb un perfil que integrés coneixements creatius propis del disseny, la gastronomia, l’alimentació i la sostenibilitat.

Aquests estudis es creen per formar persones capaces de treballar en projectes de disseny, en què es precisa un perfil que abordi els problemes dels sistemes alimentaris contemporanis d’una manera transversal.

Desenvolupa habilitats de disseny per al sector alimentari.

Proporcionar als estudiants els coneixements necessaris per a integrar disseny i gastronomia, aplicant processos creatius i metodologies innovadores en el desenvolupament de productes, serveis i experiències alimentàries.

Impulsa una visió sostenible i ètica en la indústria alimentària

Preparar als estudiants per a dissenyar solucions que responguin als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), promovent pràctiques de sostenibilitat i economia circular que minimitzin l'impacte ambiental en tota la cadena de valor alimentària.

Potencia la innovació tecnològica en el food design.

Formar als estudiants en l'ús d'eines tecnològiques i en l'aplicació de processos avançats en tecnologia alimentària, de manera que puguin millorar l'eficiència i sostenibilitat en els sistemes de producció, processament i distribució d'aliments.

Comprèn la dimensió cultural i social del sistema alimentari

Capacitar als alumnes perquè puguin analitzar, interpretar i respondre a les necessitats canviants de la societat a través d'un disseny alimentari ètic i culturalment conscient.

Una formació transdisciplinària

Per accedir al Grau és aconsellable haver cursat un batxillerat en qualsevol dels seus itineraris, preferentment en Art o Tecnològic, Ciències Socials, Humanitats.

També pots venir d’un títol de tècnic superior de formació professional. En aquest cas hauries d’haver cursat els programes vinculats a les famílies professionals del disseny i de la gastronomía entre altres programes afins.

El perfil d’accés recomanat per als futurs estudiants del Grau:

  • Tenir passió pel disseny, la gastronomia i el sector alimentari.
  • Estar disposat a treballar en un sector dinàmic.
  • Tenir iniciativa pròpia.
  • Comptar amb capacitat de lideratge.
  • Voler treballar la gestió de projectes i la creativitat.

Un viatge experiencial d'aprenentatge

El Grau s’estructura en quatre cursos acadèmics amb un total de 240 ECTS. Cada any faràs 60 ECTS i durant tot aquest període, el procés d’aprenentatge ha estat dissenyat com un viatge experiencial que et permetrà millorar el teu perfil professional amb l’adquisició de les diferents competències clau.

El programa del Grau de Disseny per als Sistemes Alimentaris està format per 4 cursos:

  • Curs 1: Descobrir el disseny i l’alimentació, aplicant el teu potencial com a professional del disseny.
  • Curs 2: Adquirir les eines, materials i tècniques del disseny i la gastronomia.
  • Curs 3: Participar en projectes transversals sobre sistemes alimentaris, segons les assignatures optatives.
  • Curs 4: Afrontar projectes especí"cs amb un enfocament professional i desenvolupar el TFG.

A més de totes les assignatures que cursaràs durant el grau, faràs una sèrie d’activitats d’aprenentatge per ampliar la teva experiència:

  • Taller amb Jordi Roca (El Celler de Can Roca)
  • Treballs Fi de Grau amb Cocina Hermanos Torres, Disfrutar, Mugaritz...
  • Visita a elBullifoundation
  • Projecte Dalkon amb el Departament d’Innovació de Danone Espanya (equip transversal d’Elisava + CETT)
  • FORK Bootcamp, fieldtrips a Itàlia i Portugal

Entre d'altres.

Quines sortides professionals té el Grau?

En acabar els estudis del Grau de Disseny per als Sistemes Alimentaris d'Elisava i CETT-UB podràs treballar en aquest àmbits:

  • Indústria del disseny
  • Indústria alimentària
  • Gastronomia i salut
  • Indústries creatives
  • Restauració comercial
  • Restauració col·lectiva o socials
  • Indústria hotelera

Disposaràs de les següents sortides professionals:

  • Sector privat: Podràs treballar com a dissenyador o dissenyadora per als sistemes alimentaris en empreses, estudis, departaments de màrqueting, centres d’investigació i de desenvolupament de nous productes i serveis en qualsevol etapa del sistema alimentari.

  • Emprenedoria: Podràs crear el teu propi negoci o empresa emergent, per exemple, com a resultat de l’evolució del teu Treball Fi de Grau o algun altre projecte.

  • Consultoria: Assessorament sobre disseny i desenvolupament de productes, sistemes i serveis per a l’ecosistema alimentari.

  • Investigació, desenvolupament i innovació: Investigació en centres públics o privats (universitats, organismes públics d’investigació o centres tecnològics) i en departaments d’R+D d’empreses públiques o privades.

  • Docència pública i privada.

  • Assessorament en departaments de màrqueting en campanyes i projectes alimentaris.

  • Disseny de processos i productes sostenibles per al sector alimentari.

  • Disseny de serveis i esdeveniments per a la restauració comercial i col·lectiva.

  • Disseny i gestió de projectes d’experiències gastronòmiques.

 

Quins objectius aconseguiràs amb el Grau en Disseny per als Sistemes Alimentaris?

Formar a dissenyadors capaços de combinar competències creatives, tecnològiques i de sostenibilitat, aplicant els processos de disseny en projectes relacionats amb la producció, processament, distribució, consum i la gestió de residus d'aliments.

  • Relacionaràs els fonaments del disseny amb les arts culinàries des d’una perspectiva interdisciplinària.

  • Detectaràs situacions de caràcter social i ètiques per desenvolupar projectes aplicats al sistema alimentari.

  • Aplicaràs els principals processos, mètodes i tècniques del disseny, juntament amb els processos culinaris de manera integrada per a la seva aplicació al context del sector alimentari.

  • Interpretaràs la relació entre disseny, tecnologia i alimentació amb una perspectiva sostenible de futur.

  • Relacionaràs els Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) amb projectes de disseny que responguin als reptes del sistema alimentari.

Quines competències adquiriràs amb el Grau de Disseny per als Sistemes Alimentaris d'Elisava i CETT-UB?

Les principals competències que es desenvolupen durant la titulació són:

  • Competències en processos, mètodes i tècniques del disseny.
  • Gestió i coordinació en l'aplicació al context del sector alimentari.
  • Interpretació de la relació entre el disseny, la tecnologia i la gastronomia.
  • Anàlisis de mercat i tendències
  • Habilitats digitals i tecnològiques
  • Creativitat i innovació
  • Lideratge i treball en equip
  • Adaptabilitat i gestió de crisis
  • Capacitat per un desenvolupament sostenible en projectes de disseny i reptes del sistema alimentari.

Com és la metodologia del Grau en Disseny per als Sistemes Alimentaris?

El Grau de Disseny per als Sistemes Alimentaris incorpora nous continguts enfocats al disseny, la gastronomia, la alimentació i la sostenibilitat però també orientats al desenvolupament de projectes emprenedors o intraprenedors.

Projectes

Projectes personals, de context i transversals (60% del total d’assignatures).

Context

Coneixement per interpretar el context històric, social, cultural, econòmic i tecnològic.

Eines, materials i tècniques

Competències instrumentals de l’àmbit de l’expressió,la comunicació i els recursos.

Optatives

Coneixement específic de disseny, alimentació i gastronomia.

Quines són les assignatures del Grau?

PRIMER CURS

Codi AssignaturesTipusCrèdits
- Fonaments i Metodologies del DissenyObligatòria6
- Fonaments dels Sistemes Alimentaris i de la BioeconomiaFormació Bàsica6
- Història de l'Art, del Disseny i de la GastronomiaFormació Bàsica6
- Disseny GràficFormació Bàsica6
- Fonaments de Cuina i PastisseriaFormació Bàsica6
- English Applied communication designObligatòria6
- Seguretat alimentàriaObligatòria6
- Eines de Representació Digital i AnalògicaObligatòria6
- Tècniques de Cuina i PastisseriaFormació Bàsica6
- Disseny de MaterialsFormació Bàsica6

SEGON CURS

Codi AssignaturesTipusCrèdits
- Psicologia Aplicada al Disseny AlimentariFormación Bàsica6
- Agroalimentació i ProductesObligatòria6
- Disseny d'Espais per Experiències de ConsumObligatòria6
- Escenaris Emergents del Sistema Agroalimentari SostenibleFormació Bàsica6
- Disseny de ProducteFormació Bàsica6
- Principis de Nutrició i DietèticaObligatòria6
- Food Service DesignObligatòria6
- Interaction Experience DesignObligatòria6
- Aplicació d'Indicadors i Mètriques de SostenibilitatFormació Bàsica6
- Pràctiques en empresa IPAE6

TERCER CURS

Codi AssignaturesTipusCrèdits
- Fonaments de Tecnologia AlimentàriaObligatòria6
- Gestió Econòmica i FinanceraObligatòria6
- Food Systems designObligatòria6
- Advanced Cooking and PastryObligatòria6
- Disseny de Reptes GastronòmicsObligatòria6
- Optativa 1OP6
- Optativa 2OP6
- Optativa 3OP6
- Optativa 4OP6
- Optativa 5OP6

QUART CURS

Codi AssignaturesTipusCrèdits
- Disseny per a la Innovació SocialObligatòria6
- Metodologies de RecercaObligatòria6
- EnogastromiaObligatòria6
- GastrofísicaObligatòria6
- Alimentació i SalutObligatòria6
- Food Design InnovationObligatòria6
- Estratègia i Emprenedoria EmpresarialObligatòria6
- Pràctiques en Empresa IIPAE6
- Treball de Fi de GrauTFG12

Desenvolupa els teus estudis internacionalment

Fomentem l'intercanvi i la mobilitat d'estudiants perquè enriqueix la formació universitària. Creiem en el coneixement d'altres cultures, en altres maneres d'aproximar-se a les disciplines que impartim i en nous mètodes d'aprenentatge.

A partir del tercer curs, podràs anar un semestre a estudiar a una altra ciutat per conèixer comunitats acadèmiques diferents, aprendre noves metodologies de treball i descobrir cultures. Tenim convenis amb les universitats més prestigioses del món del disseny i la gastronomia i fem programes d'intercanvi, cooperació i investigació amb institucions d'arreu del món.

Formem part del programa europeu de mobilitat Erasmus i també de Cumulus, una xarxa que agrupa les principals institucions mundials de l'àmbit del disseny amb la "nalitat de promoure la cooperació internacional. Som membres de la International Association for Exchange of Students for Technical Experience (IAESTE), del Council on International Educational Exchange, DESIS Network i d'ELIA Art Schools.

Actualment, estem treballant per formalitzar acords de col·laboració amb universitats internacionals per iniciar els intercanvis el curs 2027-28. A continuació, te'n presentem una selecció (s'aniran ampliant durant els mesos vinents):

CETT
  • Aspira University of Applied Sciences, Split (Croàcia)

  • South East Technological University (SETU), Waterford (Irlanda)

  • Taylor's University, Selangor (Malàisia)

  • Universidad del Claustrode Sor Juana, Ciutat de Mèxic (Mèxic)

  • UPC: Universidad Peruana de Ciencias Aplicadas, Lima (Perú)

  • Istanbul Bilgi University, Istanbul (Turquia)

Elisava
  • Università degli Studi di Parma, Parma (Itàlia)

  • ISIA Roma Design, Roma (Itàlia)

  • CENTRO,Ciudad de México (Mèxic)

  • Kasetsart University, Bangkok (Tailàndia)

  • Politecnico di Torino, Torí (Itàlia)

  • L'école de Design Nantes Atlantique, Nantes (França)

  • Köln International School of Design: KISD, Colònia (Alemanya)

Pràctiques Curriculars i Extracurricular

A segon i a quart faràs les pràctiques curriculars (12 ECTS) a empreses líders del sector. Viure aquesta experiència et permetrà aprendre i adquirir els coneixements i recursos necessaris per incorporar-te al món laboral.

 

El CETT al teu servei

Com a alumne del CETT gaudeix de tots els avantatges que el centre posa a la teva disposició:

  • Accés al Centre de Recursos per a l’aprenentatge i la investigació:

    • Disposar dels recursos propis del CETT per a reforçar, completar i ampliar la formació. Tota la informació (tant física com digital) es troba disponible en els diferents espais dedicats a aquesta funció.
    • Accés gratuït a tota la llibreria digital de recursos de l'Organització Mundial del Turisme (OMT).
    • La Universitat de Barcelona compta amb un ampli catàleg de bases de dades per consultar documents, reports i articles científics, entre d’altres.
  • Com a centre adscrit a la Universitat de Barcelona, gaudim dels avantatges de formar part de la universitat més prestigiosa de l’Estat: Servei d’Esports UB, Carnet Som UB.

  • Descomptes a l’Escola d’Idiomes Moderns de la Universitat de Barcelona. A més, gràcies al carnet universitari de la Universitat de Barcelona gaudiràs de promocions en productes i serveis com òptiques, restaurants, tecnologia, farmàcies, allotjament, viatges i activitats d’oci, entre d’altres.

  • El CETT disposa de diferents serveis de restauració com el Fòrum o l'Aula Restaurant CETT. El Fòrum és un espai que afavoreix la creativitat i l'intercanvi cultural de l'alumnat. Disposa d'una variada oferta gastronòmica, saludable, de temporada, que s'adapta als diferents moments del dia. Així mateix, també es pot menjar a l'Aula Restaurant CETT, un restaurant de carta amb les mateixes característiques que un restaurant gastronòmic real.

  • Formar part de la comunitat CETT Alumni per estar en contacte amb l’àmplia xarxa d’exalumnes de la Universitat.

  • Descompte en la Residència Universitària Internacional Àgora BCN. Som l'únic centre universitari de turisme que compta amb una residència d'estudiants perquè puguis allotjar-te aquí mentre estudies. Com a estudiant del CETT tindràs unes condicions exclusives. Pregunta'ns sense compromís.

2020

Fotografia de: Grau en Disseny per als Sistemes Alimentaris | Grau en Disseny per als Sistemes Alimentaris

Residència Àgora BCN

Fotografia de: Grau en Disseny per als Sistemes Alimentaris | Grau en Disseny per als Sistemes Alimentaris
Residència Àgora BCN
Fotografia de: Grau en Disseny per als Sistemes Alimentaris | Grau en Disseny per als Sistemes Alimentaris
Residència Àgora BCN
Fotografia de: Grau en Disseny per als Sistemes Alimentaris | Grau en Disseny per als Sistemes Alimentaris
Residència Àgora BCN
Fotografia de: Grau en Disseny per als Sistemes Alimentaris | Grau en Disseny per als Sistemes Alimentaris
Residència Àgora BCN
Els espais d'aprenentatge del CETT

Els espais d'aprenentatge del CETT

  • El CETT compta amb més de 30.000m2 amb aules tècniques i de tecnologia aplicada i un laboratori gastronòmic.

  • Aula de Pre-Elaboracions: aula en què es realitzen les aplicacions pràctiques dels conceptes tècnics culinaris.

  • Laboratori Culinari: espai de pràctica, d’investigació i de proves, destinat especialment a R+D.

  • Aula Tecno-Culinària: espai individual per aplicar tècniques de cocció i elaboracions culinàries.

  • Aula Cuina Demostració: espai destinat a les demostracions de xefs i la seva relació directa amb l’alumnat.

  • Espai UB-Bullipedia Arxiu creatiu impulsat per Ferran Adrià per fomentar la re!exió i treballar el procés creatiu a l’hora de desenvolupar la investigació de productes, tècniques i elaboracions culinàries. Compta amb el suport del professorat i de l’equip de elBullifoundation.

  • Espai dels Sentits: aula de tast per experimentar gustos, aromes i textures.

  • Aules Sommeliers: pràctica de l’anàlisi sensorial i el tast de vins.

  • Espai d’Investigació i Innovació Espai d’assaig de proves i desenvolupament d’R+D.

  • Aules d'Informàtica equipades amb ordinadors amb el programari necessari.

  • Fòrum: aula-cafeteria liderada per estudiants, en la qual apliquen els serveis de bari bar restaurant, obert al públic i a l’alumnat.

  • També acull les empreses pròpies d’aplicació del Campus CETT com l'Hotel Alimara Barcelona i Àgora BCN i amb serveis de restauració Restaurant Summum – Hotel Alimara, per banquets i esdeveniments.
Els espais d'aprenentatge d'Elisava
  • L'edifici d'Elisava, amb més d'11.000 m2 d'instal·lacions compta espais avançats, equipats amb les últimes tecnologies perquè puguis experimentar i posar tots els teus coneixements en pràctica.

  • Biblioteca Enric Bricall Un espai de coneixement de referència al sector del disseny. També té un fons de reserva amb una col·lecció de llibres i documents històrics.

  • Taller de Prototips: En aquest taller podràs fer prototips, models a escala i maquetes, i manipular, transformar i experimentar amb materials per a projectes d’expressió, representació o veri"cació. Permet realitzar projectes de fabricació digital, tall i gravat làser i fresat CNC. També disposa d’una cabina de pintura, un torn de peces d’espuma i una màquina per termo-conformar plàstics.

  • Taller Gràfic: Un espai per experimentar les diverses tècniques d’impressió (artesanals, mecàniques o digitals) i manipulació que intervenen en la realització de prototips i maquetes d’elements gràfics. Està equipat amb les eines i màquines necessàries per a la impressió i enquadernació, tant manual com digital, impressió digital de gran format, risogra"a i tall de vinil adhesiu d’originals vectoritzats.

  • Media Lab: Laboratori de recerca i producció audiovisual (fotografia, vídeo i postproducció) i de sistemes interactius. Té dues àrees: l'espai de croma i l'espai de fotografia.

  • Laboratori d’Interacció i Electrònica: espai de treball pràctic i experimentació en electrònica i tecnologia interactiva.

  • Laboratori de Ciència i Tecnologia: taller dedicat a la ciència dels materials, amb eines per a la investigació i experimentació científica.

  • Àgora i Atri: els dos principals espais expositius. Compten amb una programació anual d’exhibicions de projectes d’estudiants, entre d’altres.

  • 3D Lab: disposem d’impressores de gran format, amb les quals podràs imprimir els teus projectes acadèmics en 3D sobre diferents materials.

  • Cafeteria i Terrasses: la cafeteria està oberta per esmorzar, dinar, berenar o prendre alguna cosa entre classes. Pots menjar a les terrasses del primer o tercer pis.

  • Sala Aleix Carrió Auditori d'Elisava, on podràsassistir a conferències, masterclasses, tallers, etc.

  • Sala d'Ordinadors: a més de poder fer servir els ordinadors de qualsevol de les aules, podràs treballar en aquests espais, que estan equipats amb PC, Mac i programari especí"c per a aplicacions de disseny.

Suport a la teva carrera professional

Al CETT-UB disposes de tot un equip de professionals experts que vetllaran per la teva trajectòria professional des del moment en què formis part de la nostra comunitat.

Volem que estiguis informat i preparat per aconseguir els objectius professionals que t’hagis marcat. Amb aquesta motivació, trobaràs un equip de persones que t’acompanyaran durant el procés de manera personalitzada.

Gràcies a la col·laboració de les principals empreses del sector turístic podràs conèixer i posar en pràctica les eines més útils per accedir i desenvolupar-te en el mercat laboral.

El servei que posem a la teva disposició es basa en tres pilars fonamentals:

  • Orientació professional contínua centrada en tu, identificant els punts forts del teu perfil, analitzant la teva experiència i formació prèvia, i tenint en compte les teves principals motivacions de creixement.
  • Una estreta relació amb els principals actors del sector turístic, cultivada durant els més de 50 anys de presència en el mercat formant professionals amb unes competències i uns valors molt apreciats pel teixit empresarial.
  • Disseny i desenvolupament de tot un ventall d’activitats, espais de debat i eines que posem a la teva disposició i que et capaciten per afrontar qualsevol repte que et trobis durant tota la teva carrera professional.

D’aquesta manera, et convidem a participar en un procés dinàmic i adaptat a les teves expectatives que engloba les següents fases:

Definició de les teves fites professionals:

  • Anàlisi profunda del teu perfil d’entrada.
  • Establiment d’objectius realistes i seguiment del teu roadmap.
  • Orientació en el disseny i desenvolupament del teu Pla de Carrera personalitzat.

Disseny i elaboració de les eines principals de relació amb el mercat laboral

  • Revisió i correcció de currículums i cartes de presentació, adeqüant l’objectiu professional a les demandes del mercat.
  • Carta de recomanació. L’alumnat que us trobeu en un procés de selecció podreu comptar amb les referències del CETT-UB.
  • Accés als principals canals d’investigació i accés d’oportunitats de pràctiques i laborals
  • Gestió d’ofertes i autocandidatures. Et donem suport per fer més visible el teu perfil davant les empreses i headhunters, donant-te referències per a la teva candidatura.
  • Seguiment de candidatures. T’ajudem a saber en quin punt del procés de selecció es troba la teva candidatura.

Entrenament personalitzat

  • Orientació sobre la recerca d’oportunitats professionals.
  • Simulació d’entrevistes de treball i feedback sobre els aspectes que es poden millorar.
  • Entrevistes per competències i mentoring per a aquells perfils amb dificultats a l’hora de seguir el procés de recerca de feina i/o amb risc d’exclusió social.
  • Preparació de presentacions perquè coneguis de primera mà les necessitats de les empreses, perquè puguis analitzar les possibilitats de vinculació a curt i mitjà termini amb una organització, i intercanviar inquietuds amb professionals de referència.

Networking i dinamització d’activitats

  • Presentacions corporatives durant el teu període formatiu.
  • Classes magistrals orientades a conèixer sectors estratègics.
  • Dinàmiques i reptes corporatius incorporats a les teves sessions formatives.
  • Marketplaces i fires d’ocupació presencials i virtuals on més d’un centenar d’empreses participen anualment al Campus en la captació personalitzada de talent.

Job Center d’accés exclusiu

  • Gestió de més de 900 oportunitats de pràctiques anualment.
  • Gestió de més de 1.500 oportunitats laborals anualment.
  • Seguiment de les candidatures presentades.
  • Adaptació de models curriculars i cartes de presentació personalitzats.

Si vols més informació, visita l’espai de Career Services , contacta amb nosaltres a través del correu electrònic careerservices@cett.cat o també ens pots visitar a la primera planta del Campus.

Career Services

Career Services està format per un equip de professionals que orienta i ajuda l’alumnat al llarg dels seus estudis, i li facilita el contacte amb les millors empreses per tal d’afavorir-ne el desenvolupament professional i la futura inserció laboral.

Estar a prop dels antics alumnes

CETT Alumni va néixer com a Associació d’Antics Alumnes del CETT-UB l’1 de març de 1994, com una iniciativa per oferir un servei als antics alumnes, com un espai de referència personal i professional, i un punt de trobada per a experts del sector turístic, gastronòmic i hoteler, amb un vincle comú, el CETT-UB.

Como a associació d’antics alumnes del CETT-UB, té com a missió principal potenciar la relació entre aquests i, així, crear una xarxa de professionals. El nexe comú és ser antics alumnes de les diferents promocions i formacions del CETT-UB.

Els principals objectius de CETT Alumni són:

  • Promoure el permanent desenvolupament professional dels seus associats a tots els nivells i afavorir l’accés al món laboral, la promoció professional i la formació contínua. Fomentar la creació d’un marc idoni per a l’intercanvi dels coneixements i experiències entre els antics alumnes, oferint-los l’associació com a punt de trobada del món professional.
  • Facilitar el coneixement i el networking a través de jornades, ponències, sopars col·loqui i sessions d’experts. CETT Alumni vol ser un centre d’opinió i influència sobre l’entorn turístic.
  • Establir acords amb altres entitats, per afavorir sinergies que generin valor als antics alumnes associats.

RESIDÈNCIA AGORA BCN

El CETT-UB som l'únic centre universitari de turisme que compta amb una residència d'estudiants, la Residència Universitària Internacional Àgora BCN. Com a alumne de qualsevol de les nostres titulacions gaudiràs de descomptes exclusius perquè puguis allotjar-te aquí mentre estudies. Pregunta'ns sense compromís. També comptem amb el nostre propi hotel de quatre estrelles, l'Hotel Alimara, en el qual tant tu com els teus familiars podreu gaudir d'avantatges i descomptes.

agora

HOTEL ALIMARA

Com a part de les nostres empreses d'aplicació comptem amb el nostre propi hotel de quatre estrelles, l'Hotel Alimara. Situat al peu de la serra de Collserola i dins del propi Campus CETT, en ell tant tu com els teus familiars podreu gaudir d'avantatges i descomptes.

Hotel Alimara

 

Com accedir al Grau en Disseny pels Sistemes Alimentaris?

Principals vies d’accés:

  • Pots accedir al Grau en Disseny per als Sistemes Alimentaris a través d’una de les següents vies:
  • Batxillerat + PAU

  • Cicles formatius de grau superior

  • Consulta la web d'Elisava per conèixer tots els reconeixements de crèdits que disposa

  • Altres estudis universitaris

Preinscripció universitària

  • Elisava és un centre federat a la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic–UCC)i, per tant, la preinscripció universitària es fa a través del portal de preinscripció de la Generalitat de Catalunya en dues convocatòries: juny i setembre.

Consulta el preu del Grau en Disseny per als Sistemes Alimentaris

El preu del ECTS per al curs 2025-26 és de 175 € / ECTS. Cada curs consta de 60 crèdits, la qual cosa equival a 10.500€ (més taxa gestió expedienti i segur escolar).

La part de pagaments, beques i finançament es gestionarà per part de la Univesitat d'Elisava i disporàs de totes aquestes opcions:

Finançament

Tres modalitats de pagament:

  • Pagament únic

  • Pagament fraccionat en 3 quotes

  • Pagament inicial i 10 quotes mensuals

Beques Elisava

  • Beques al Talent amb Criteri Econòmic: Beques del 50% que reconeixen la motivació i la vocació pel disseny tenint en compte criteris econòmics. La beca s’atorga durant els 4 anys de graus si es manté un bon nivell acadèmic.

  • Beques de col·laboració: Pràctiques remunerades a diferents departaments i tallers, a partir del tercer curs. Aquestes places es convoquen anualment.

  • Altres Beques: Pots accedir a altres beques que ofereix l’Estat. Consulta la pàgina web del Ministeri d’Educació i Formació Professional i/o la pàgina web de la Generalitat de Catalunya (AGAUR).

Trobaràs més informació a la seva web, en la secció “Finançamenti beques”.

 
Titulació oficial Codi RUCT Segells qualitat
Graduat/da en Disseny per als Sistemes Alimentaris, títol expedit per la Universitat de Vic –Universitat Central de Catalunya (UVic – UCC) i Universitat de Barcelona (UB). Pendent de validació. - -
 

El nostre equip d'orientació respon

Mariona Lunar

Orientació de Graus Universitaris i Cicles Formatius

Nil Obiols

Orientació de Graus Universitaris i Cicles Formatius

Ricard Mateu

Orientació de Graus Universitaris i Cicles Formatius

Descarrega PDF