Fotografia de: El CETT-UB i Elisava impulsen el Grau en Disseny per als Sistemes Alimentaris | CETT
Universitat de Barcelona

El CETT-UB i Elisava impulsen el Grau en Disseny per als Sistemes Alimentaris

10.12.2024
 
El CETT-UB i Elisava impulsen el Grau en Disseny per als Sistemes Alimentaris

CETT-UB i Elisava-Uvic/UCC s’uneixen per impulsar el canvi en els sistemes alimentaris formant dissenyadors i dissenyadores amb un perfil transdisciplinari en la intersecció entre el disseny i l’alimentació.  

El Grau en Disseny per als Sistemes Alimentaris, impartit entre el CETT i Elisava, Facultat de Disseny i Enginyeria, i pioner a Espanya, forma a dissenyadors i dissenyadores amb un perfil transdisciplinari en la intersecció entre el disseny i l’alimentació. Així, els i les professionals podran actuar amb pensament crític des del disseny per als sistemes alimentaris i la sostenibilitat, abastant des del sector primari fins al producte o servei final.  

Vinyet Capdet, una de les responsables acadèmiques del Grau, i coordinadora del Grau en Ciències Culinàries i Gastronòmiques: "Al CETT entenem el disseny com una eina fonamental per transformar i millorar els sistemes alimentaris. Aquest sector, en constant evolució, s'adapta a les necessitats canviants de la societat i també les anticipa. Amb el Grau en Disseny per als Sistemes Alimentaris, impulsem aquesta innovació per construir un futur més sostenible i eficient en l'àmbit dels sistemes alimentaris." 

El disseny per als sistemes alimentaris, un nou paradigma per a professionals multidisciplinars 

El disseny per als sistemes alimentaris respon a la necessitat de la indústria alimentària de comptar amb un perfil que integri coneixements creatius propis del disseny, la gastronomia, l’alimentació i la sostenibilitat. El grau en Disseny per als Sistemes Alimentaris prepara l’alumnat amb coneixements ètics, sostenibles, responsables i inclusius per crear un futur més just i respectuós.  

Aquests estudis formen professionals capaços de treballar en projectes de food design, en què es precisa un perfil que abordi els problemes dels sistemes alimentaris contemporanis d’una manera integral. Per aconseguir-ho, el programa aporta competències creatives, sistèmiques i tècniques a través del disseny per col·laborar amb equips d’experts en els sistemes alimentaris ideant serveis, productes i experiències.  

El Grau forma dissenyadors capaços de combinar competències creatives, tecnològiques i de sostenibilitat, aplicant els processos de disseny en projectes relacionats amb la producció, processament, distribució, consum i gestió de residus alimentaris.  

Aquesta titulació universitària, reconeguda internacionalment en el món del food design i la gastronomia, es presenta al nostre territori com una nova oportunitat per liderar l’avantguarda cap a pràctiques alimentàries respectuoses amb el planeta. 

Alumnes manipulant aliments.

Per què estudiar el Grau en Disseny per als Sistemes Alimentaris? 

Aquest grau és l’únic que aporta competències creatives, sistèmiques i tècniques específiques a través del disseny per col·laborar amb equips d’experts en els sistemes alimentaris, ideant serveis, productes i experiències. Però això no és tot: 

  • Demanda del sector: creat per formar persones capaces de fer front als problemes dels sistemes alimentaris contemporanis de forma transversal. 
  • Desenvolupament d’habilitats de disseny per al sector alimentari: aporta els coneixements necessaris per integrar disseny i gastronomia aplicant processos creatius i metodologies innovadores. 
  • Visió sostenible i ètica: preparació per al disseny de solucions que responguin als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), promovent pràctiques de sostenibilitat i economia circular. 
  • Potenciament de la innovació tecnològica en el food design: formació en l’ús d’eines tecnològiques i en l’aplicació de processos avançats en tecnologia alimentària. 
  • Dimensió cultural i social del sistema alimentari: capacitació per analitzar, interpretar i respondre a les necessitats canviants de la societat. 
  • La suma de l’experiència en disseny d’Elisava amb l’experiència del CETT en gastronomia, una recepta d’èxit. 

Encara necessites més raons? Consulta tota la informació.

Categories
sistemes alimentaris food desing gastronomia disseny elisava