Oscar Teixidó i l’alumne Marc Navarro presenten a Ben trobats el plat favorit dels catalans

Dilluns 24 d’octubre, en el marc del Fòrum Gastronòmic,
l’escudella i carn d’olla es van proclamar
com a Plat Favorit dels Catalans, en el concurs que ha organitzat la
revista Cuina amb la col·laboració de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia
(CREG) i el patrocini d’Estrella Damm. El Campus CETT , per la seva part, ha
cedit el seu espai per a fer totes les imatges que s’han requerit per a dur a
terme les votacions dels diferents plats (més informació, aquí).
Ahir, 26 d’octubre, Josep Sucarrats, Director de la
revista Cuina, era entrevistat pel programa Ben Trobats, Magazín matinal de la xarxa tv. Aquí va explicar tot entorn al concurs en el que la a votació ha estat molt ajustada
i la diferència entre els dos plats més disputats ha estat de només 62 vots:
5.127 per l’escudella i carn d’olla i 5.065 pel pa amb tomàquet. Per tant,
l’escudella ha obtingut un 50,3% dels vots i el pa amb tomàquet un 49,7%.
Oscar Teixidó, professor del CETT; junt amb l’alumne Marc
Navarro Jové, de 3r de Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració van
enriquir l’entrevista presentant els diferents ingredients necessaris per
elaborar la escudella i van oferir un
petit tastet del ja proclamat plat campió.
El
concurs El Plat Favorit dels Catalans ha estat un dels actes més destacats de
Catalunya Regió Europea de la Gastronomia, una distinció que vol destacar les
diferents cultures alimentàries europees, estendre l'educació per a una
alimentació saludable i sostenible, fomentar la innovació gastronòmica i en
definitiva contribuir a una millor qualitat de vida de les persones, i que
aquest any ha rebut el nostre país.
Mira el clip del programa, aquí.