Fotografia de: La xef Carme Ruscalleda, el programa de 3Cat La Travessa i l'empresa turística Grup Julià la entre els reconeguts en la XXXIX edició dels Premis CETT Alimara. | CETT
Universitat de Barcelona

La xef Carme Ruscalleda, el programa de 3Cat La Travessa i l'empresa turística Grup Julià entre els reconeguts en la 39a edició dels Premis CETT Alimara.

17.05.2024
 

La xef Carme Ruscalleda, el programa La Travessa i l'empresa Grup Julià han estat reconeguts en la XXXVIIII edició dels Premis CETT Alimara. Atorgats aquest dijous a la Nit dels Alimara, els Premis CETT Alimara Barcelona reconeixen projectes que durant l’últim any han aportat una visió innovadora en l’àmbit de les experiències, la digitalització, la sostenibilitat i la recerca aplicada als sectors turístic, hoteler i gastronòmic.

Els guardons són una iniciativa del CETT, centre universitari de referència de turisme, hoteleria i gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona, organitzada juntament amb el Saló del Turisme B-Travel. Hi col·laboren l'Organització Mundial de Turisme i la Generalitat.

Premis CETT Alimara Barcelona

Davant de les persones de públic, professionals del sector del turisme, l’hoteleria i la gastronomia, s’han entregat els següents reconeixements:

PREMIS A CONCURS

Through Experiences: 

Per a projectes de màrqueting i comunicació d’organitzacions que generen una experiència inspiradora, emocional i/o motivacional en el seu públic o usuari.

  • Ajuntament de Figueres, pel seu projecte Casa Natal Salvador Dalí.  
  • Diputació de Barcelona, pel seu projecte Trens Turístics. Barcelona és molt més.  
  • Puy du Fou España, pel seu projecte Puy du Fou, un parque único en el mundo.  

Through Digitalization: 

Per a iniciatives destacades per l’aplicació de tecnologies relacionades en l’àmbit digital.

  • Hotelverse, pel seu projecte Gemelos Digitales. 
  • Casa Batlló & Sofia Crespo, pel seu projecte Video Mapping Structures of Being.  
  • Telefónica, pel seu projecte Imaginémonos sin límites con Lang Lang. Un projecte conjunt amb Ericsson i Musion. 
  •  

Through Sustainability: 

Per a proposotes de compromís de les organitzacions amb la sostenibilitat i la responsabilitat social corporativa.

  • Ajuntament de Santa Susana, pel seu projecte Càlcul i Verificació (AENOR) de la petjada de carboni del sector turístic de Santa Susanna.  
  • Catalonia Hotels and Resorts pel seu projecte Juntos llegamos más lejos. 
  • Club de Vela La Ballena Alegre, pel seu projecte Una experiència sostenible, els esdeveniments esportius com a eina de sensibilització medioambiental. 

Through Research: 

Per a la recerca aplicada ajudi a donar resposta als reptes que afronta el sector.

  • EscapadaRural, pel seu projecte Observatori de Turisme Rural 
  • Dr. Catheryn Khoo, Torrens University Australia, per Empowering Rural Women Tourism Entrepeneurs in Latin America with Digital Competencies. 
  • The Erasmus Knowledge Centre for Film, Heritage and Tourism (FIHETO). 

PREMIS FORA DE CONCURS

Premi Els 3 Pioners

La CETT Fundació lliura el seu premi Les 3 persones pioneres. El premi, creat conjuntament per la Fundació Jordi Comas Matamala, la CETT Fundació i la Fundació Climent Guitart, reconeix aquelles persones o institucions que, des de qualsevol àmbit, han sigut precursores i han contribuït al desenvolupament i la millora del turisme de Catalunya. Cada fundació atorga un premi a les 3 persones pioneres.

En aquesta ocasió, recau en la Sra. Carme Ruscalleda, xef i propietària del Restaurant Sant Pau a Sant Pol de Mar. 
Nascuda a Sant Pol de Mar el 1952, Carme Ruscalleda s'ha convertit en una xef de referència a Catalunya, destacant per la seva innovació i la preservació de la cuina tradicional catalana, incloent-hi el vessant saludable. Va ser la primera a aconseguir 3 estrelles Michelin i en total n'ha sumat 7, obtenint en 2023 el reconeixement de doctora honoris causa per la Universitat de Barcelona. 

Premi Mass Media del CETT 

S’atorga al programa La Travessa de 3cat, Aguacate & Calabaza Films per donar visibilitat al bon turisme, la sostenibilitat, el patrimoni cultural i natural del país.   

Premi Alimara CAT 

Coorganitzat amb la Generalitat de Catalunya, és per Cava Bertha pel seu projecte Enoturisme amb realitat virtual. 

Premi de l'alumnat del CETT

Entre totes les candidatures presentades a concurs, l'alumnat del CETT ha distingit la campanya del Cub de Vela La Ballena Alegre, Una experiència sostenible, els esdeveniments esportius com a eina de sensibilització mediambiental.

Premi Alimara Especial del CETT

S’atorga al Grup Julià, amb motiu dels seus 90 anys d'història i d'experiència en el turisme. El Grup Julià destaca per la seva capacitat d'innovació i adaptació, mantenint l'essència d'empresa familiar i una visió centrada en la perdurabilitat. Amb més de 1.400 empleats i una àmplia xarxa de col·laboradors, és un pilar clau en el sector, reconegut per la seva contribució al turisme i recentment incorporat a la Taula de Turisme d'Espanya.