Fotografia de: "Va ser tot un somni per a mi tenir la oportunitat de cuinar amb els Hermanos Torres" | CETT
Universitat de Barcelona

"Va ser tot un somni per a mi tenir la oportunitat de cuinar amb els Hermanos Torres."

16.04.2024
 

Parlem amb la Martina Mate, estudiant del CETT guanyadora d'un showcooking amb els Hermanos Torres.


Martina Mate.

Martina Mate és estudiant de primer curs del Grau en Ciències Culinàries i Gastronòmiques al CETT-UB. El darrer 29 de febrer, va ser una de les tres persones guanyadores per a l'experiència de 'showcooking' amb els Hermanos Torres, sota el títol #LosAnfitrionesDeLosHermanosTorres organitzada per Repsol i el mateix Restaurant Hermanos Torres.

Els concursants havien de pujar a Instagram una recepta, les més creatives i sostenibles serien les guanyadores! Podeu consultar la de Martina aquí.

Per a participar en el concurs, havies de fer un vídeo cuinant a Instagram. Què vas cuinar?

Per al concurs vaig cuinar una terrina d'orella i careta de porc amb cigrons, calçots i romesco. A la base de la terrina vaig afegir una demi glace i després amb l’aigua de cocció dels cigrons vaig muntar-la fent una espuma. Amb la part de l’arrel del calçot, la vaig fregir i vaig fer un cruixent per tenir diferents textures dins del plat. Penso que era un plat divertit, sostenible i saludable.

I en què et vas basar per a fer aquest plat?

El procés del plat em va portar uns dies. Un per pensar-lo i dos per executar-lo. El procés creatiu va començar pensant quins ingredients volia utilitzar, tenint en compte sempre la temporada. Una vegada escollits, vaig pensar quines tècniques de cocció havia d’aplicar, sobretot perquè fos el més sostenible possible. Vaig fer un esbós de com volia presentar el plat i després el Felipe Celis, professor de cuina al CETT, em va donar la idea d’afegir els cigrons, l’espuma i el cruixent de l’arrel. Em va encantar pensar i dissenyar el plat, és la meva part preferida.

Quins "dos mètodes de cuina sostenible" vas fer servir al teu vídeo? Et vas ajudar d'alguna recepta o tècnica apresa al CETT?

Realment en vaig fer servir 9. Utilitzant producte de temporada, el reaprofitament de totes les parts dels ingredients, comprant productes de proximitat i ecològics, no malbaratant aigua… són alguns exemples. El que més em va agradar va ser “esquarterar” el calçot, i veure que totes les parts que normalment tirem tenen altres opcions igual de bones! Pel que fa a tècniques em va ajudar a molt saber la versatilitat que té l’aquafaba, m’ho va ensenyar la Montserrat Saperas, la meva professora a Tècniques i Elaboracions Culinàries.

Com ha ajudat la teva formació a l'elaboració del teu plat?

En el que més m’ha ajudat és en agafar seguretat en mi mateixa, els meus professors em van animar i em vaig sentir recolzada en tot moment. Quant al plat, en Felipe Celis em va assessorar moltíssim i vam estar fent proves en el CETT perquè em quedes el plat a casa perfecte. Vaig aprendre a muntar bé l’aquafaba i a fer una bona demi glacé. També vaig descobrir les moltes opcions que et dona l’estoig de microones, ja que en Felipe em va explicar que és l’electrodomèstic més sostenible.

En què va consistir el showcooking? Explica'ns el "minut a minut".

El showcooking va consistir a gravar un vídeo sobre sostenibilitat amb ells. En entrar hi havia un munt de càmeres, no m’ho esperava gens! Ens van entregar uns premis i ens van donar un davantal, felicitant-nos pel nostre plat. Després va fer tres receptes sostenibles, i explicant com fer-les a casa. Els plats eren: pèsols de llàgrima amb “migas al pastor”, lasanya de sobres d’escudella i l’altre una crema de carabassa. Ens vam asseure a la taula, vam provar els plats i vam parlar del nostre futur i de la sostenibilitat.

Has après noves tècniques amb aquesta sessió de showcooking? En què creus que t'ha ajudat aquesta experiència?

Aquest showcooking, m’ha permès conèixer als Hermanos Torres, que era el meu objectiu principal. Des de ben petita, amb el meu pare els hem admirat molt i va ser tot un somni per a mi tenir l'oportunitat de cuinar amb ells. Respecte a les tècniques, em va encantar veure el procés del plat de pèsols, perquè quan vaig anar l’any passat a fer el menú degustació va ser dels meus plats preferits. Ens van ensenyar a fer una bona salsa de pernil, i que a vegades els plats més bons són els més senzills.

Martina Mate