Fotografia de: Eleanor Connon i Montserrat Sánchez, alumnis del CETT, premiades per la REDINTUR | CETT
Universitat de Barcelona

Eleanor Connon i Montserrat Sánchez, alumnis del CETT, premiades per la REDINTUR

17.01.2025
 

Eleanor Connon i Montserrat Sánchez són reconegudes pels seus Treballs de Fi de Màster per la xarxa universitària de postgraus en turisme. 

Dues alumnis del CETT han estat premiades pels seus TFMS en el XIV Fòrum REDINTUR-Icarión, una cita per celebrar l’excel·lència i la sostenibilitat en el turisme. Montserrat Sánchez, alumni del Màster en Innovació en la Gestió Turística ha estat guardonada amb el Premi al Millor TFM en Sostenibilitat Icarión, mentre que l’Eleanor Jane Connon, alumni del Màster en Direcció d’Empreses Turístiques ha obtingut l’Accèssit en la mateixa categoria. 

Foto de grup de les persones premiades.

Parlem amb elles per saber-ne més dels seus projectes i l’impacte que tenen en el sector:  

  • Ens pots explicar breument en què consisteix el teu projecte?

Eleanor:

El meu projecte se centra en la sinergia entre els models d’aprenentatge basats en l’experiència i els resultats de l’adquisició d’una segona llengua en programes vacacionals d’estudis de curta durada al Regne Unit pel jovent estudiant d’anglès. Vaig utilitzar un enfocament de mètodes mixtos per examinar les diverses activitats que es porten a terme actualment en el marc dels programes de turisme idiomàtic i la seva eficàcia percebuda des de les perspectives tant de l’alumnat com del professorat. 

Montserrat:

El meu projecte investiga la visibilitat de l’arquitectura en el discurs dels museus del districte de Ciutat Vella de Barcelona. Per examinar el protagonisme que tenen els seus edificis en ells, vaig seleccionar 10 museus i vaig analitzar 11 variables relacionades amb els seus canals de comunicacions, eines de mediació i diversos serveis i activitats. 

  • Què aporta la teva investigació al sector turístic? 

Eleanor:

Evidència empírica sobre l’efectivitat dels models d’aprenentatge experiencial en l’àmbit del turisme idiomàtic. Els resultats obtinguts poden servir com a referència per als proveïdors de serveis, ajudant-los a implementar millores en els resultats d’aprenentatge i oferir experiències d’estudi a l’estranger més holístiques i enriquidores. A més, l’estudi mostra el potencial d’"aprendre fent i com aquest enfocament transforma l’alumnat en comunicadors confiats i ciutadans globals, així com un exemple de com la investigació pot contribuir a millorar la qualitat de l’oferta educativa en proporcionar dades concretes sobre les preferències i necessitats de l’alumnat.

Montserrat:

Contribueix a la discussió sobre el rol dels museus en ciutats turístiques. Els edificis de les ciutats no són illes independents, es troben posicionats en un entramat urbà en diàleg amb altres construccions. L’arquitectura té un potencial explicatiu i el projecte ajuda a comprendre els canvis urbans, històrics i socials que han experimentat les ciutats. En aquest sentit, l'arquitectura dels museus s'erigeix en un element que permet als turistes interpretar els llocs que visiten, sent un valor agregat a l’atractiu que pot tenir una col·lecció. El meu projecte defensa l'oportunitat que suposa integrar l’arquitectura als continguts dels museus i com millora la seva competitivitat front altres museus, ampliant l’experiència de les persones visitants més enllà dels murs   

  • Què suposa aquest reconeixement de Redintur en la teva trajectòria acadèmica i professional?

Eleanor:

El reconeixement suposa una fita significativa en la meva trajectòria acadèmica perquè m’ha brindat una gran satisfacció i ha enfortit notablement l'autoconfiança en les meves capacitats d’estudi. A més, em motiva a continuar aprofundint en aquesta àrea de coneixement i a perseguir amb més determinació els meus objectius professionals 

Montserrat:

Aquest reconeixement representa una gran fita en la meva trajectòria acadèmica i el millor tancament per aquesta important etapa de formació que ha estat el Màster en Innovació en la Gestió Turística. Exposar en el XIV Fòrum REDINTUR-Icarión, a Conca, ha estat una increïble oportunitat d’aprenentatge i networking, i haver estat reconeguda amb el Premi al Millor TFM en Sostenibilitat Icarión m’omple d’orgull i satisfacció per la feina feta. A més, professionalment, significa un gran pas, ja que ha estat un impuls dins la meva inserció laboral en l’àmbit museístic i turístic de Barcelona, on espero poder seguir aportant i assumint nous desafiaments

  • Quin paper han jugat el CETT i el seu equip docent en el desenvolupament de la teva investigació? 

Eleanor:

El CETT i el seu equip docent han estat fonamentals en el desenvolupament de la meva investigació, sense el seu suport no l'hauria pogut portar a terme. La meva tutora en particular ha sigut una inspiració constant i m’ha ensenyat els fonaments de la investigació, tècniques crucials que no hagués conegut sense el seu acompanyament. A més, el recolzament i orientació de tot l’equip docent han estat incalculables: no només em van brindar els estímuls necessaris, sinó que em van informar sobre aquest reconeixement i em van proposar com a candidata. 

Montserrat:

El CETT i el seu equip docent han estat claus per al desenvolupament de la meva investigació. El màster em va aportar coneixement de gestió i eines professionals que han reafirmat la meva visió sobre el valor del patrimoni i la difusió de la cultura a la societat és imprescindible en l’activitat turística. M’agradaria mencionar especialment a la meva tutora Nayra Llonc, per ajudar-me a donar-li forma al meu tema d’investigació i guiar-me en cada etapa, inspirant-me, motivant-me i contagiant-me la seva passió pels museus i el patrimoni.

Categories
TFM REDINTUR Turisme Idiomàtic Arquitectura i Museus Turisme Cultural