Daniel Lunar, guanyador del Concurs Innova Maheso: “M’ha motivat a continuar explorant noves tècniques i combinacions de sabors”
Parlem amb Daniel Lunar, alumne del cicle Tècnic Superior en Direcció de Cuina sobre el premi i el seu plat “Makaballa”, guanyador del concurs i comercialitzat per Maheso.
El Concurs Innova Maheso organitza el repte a la innovació dirigit a l’alumnat d’escoles d’hosteleria i, com a reconeixement, ofereix un premi econòmic, la possibilitat de fer pràctiques a l'empresa i la incorporació de la recepta guanyadora a la seva gamma de productes. En Daniel Lunar, alumne de primer de Tècnic Superior de Direcció de Cuina al CETT, ha estat el guanyador de la seva primera edició i ha vist el seu plat comercialitzat arreu els supermercats.
El repte buscava plats amb elaboració calent a planta i necessitat de prèvia regeneració en fregidora, forn, airfryer, microones o paella. Enguany, ha comptat amb la participació de quatre alumnes del CETT: Marc Atroche, Aniol Moron, Julia Lebuignon i Daniel Lunar.
Parlem amb el Daniel per conèixer la seva experiència en el concurs.
- En primer lloc, enhorabona! Ens podries parlar de la teva recepta, el “Makaballa”?
La recepta consta de dos ingredients principals, el Verat i l’Alga nori, d’allà el seu nom: Makaballa. Per preparar-la s’ha de netejar el verat perquè quedin dos filets, estirar l'alga nori i embolicar-la amb el filet de verat fins que quedi un rotllet. Després es talla en uns quatre - cinc trossos depenent de la mida, es realitza la tempura, es banya i es fregeix. L’objectiu és que quedi una fritada blanca per aconseguir que quedi una mica crua per dins i evitar que quedi seca per passar-se de cocció. Per servir, s’acompanya amb dues salses, una maionesa de wasabi i una de teriyaki. - Quin paper ha jugat el CETT i el seu equip docent en la seva elaboració?
Tant el CETT com el professorat han estat de gran ajuda en l'elaboració de la recepta. Jo anava amb una idea, però amb el professorat vam donar-li un altre enfocament i experimentar amb diferents maneres d'elaborar-la i emplatar-la. I, sobretot, em va ajudar molt amb el tema de la salsa, especialment la teriyaki, ja que va ser el que més ens va costar perquè volíem fer-la nosaltres mateixos i calia trobar l'equilibri perquè no fos ni massa dolça ni àcida. - Què suposa el premi del Concurs Maheso Innovació per a la teva trajectòria acadèmica i professional?
Representa un gran impuls. A nivell acadèmic et motiva, ja que t’adones de tot el que has après, l'esforç, la creativitat... i, sobretot, et motiva a continuar explorant noves tècniques i combinacions de sabors. I a escala professional et dona visibilitat i l'oportunitat de destacar en un sector competitiu. - Una de les recompenses de la distinció és la comercialització de la recepta per Maheso. Com has viscut aquesta fita?
És un orgull poder veure la recepta que has creat, la teva, als supermercats. Saber que les persones podran comprar-la i consumir-la et dona una satisfacció que compensa tot l'esforç i passió que has posat a fer-la. - Animaries a l’alumnat del CETT a participar en iniciatives com el Concurs Innova Maheso? Per quins motius?
Clarament que si, ja que, com bé indica el seu nom, el concurs et proposa un repte. Per exemple, en el nostre cas, Maheso ens va posar una sèrie de requisits a evitar i a partir d’allà teníem llibertat per fer la recepta com volguéssim. Al principi no saps què fer i li dones voltes i voltes fins que un dia, sigui perquè veus alguna cosa o simplement se t'il·lumina la bombeta, et venen al cap possibles combinacions que penses que podrien quedar bé. A partir d’aleshores vas fent proves i encara que no passis a la final el que t'emportes és un aprenentatge: t'has superat a tu mateix, has demostrat que ets una persona creativa i has aplicat coses que t'han ensenyat al Campus CETT.
Consulta tota la informació del cicle Tècnic Superior en Direcció de Cuina.