Fotografia de: Noticies en profunditat | CETT-UB
Universitat de Barcelona

Noticies en profunditat

Resultats

21.10.2022

El CETT i la Universitat de Barcelona celebren 25 anys d’adscripció en la inauguració del curs acadèmic

El CETT i la Universitat de Barcelona (UB) han celebrat els 25 anys d’adscripció del centre de formació referent en turisme, hoteleria i gastronomia a la universitat en la inauguració del curs acadèmic celebrada aquest divendres a l’Hotel Alimara BCN. Unes 200 persones han assistit a l’acte, que ha inclòs la lliçó inaugural del Dr. Joan Tugores, exrector de la UB i director de la Càtedra UB de ...

Llegir tot
19.01.2022

Turisme rural: quatre de cada deu ciutadans el van practicar el 2021

turisme rural observatori dades perfil sostenibilitat grup de recerca

Un 41% de la ciutadania de l’Estat espanyol va practicar turisme rural el 2021, cinc punts més que l’any anterior. Són dades de l’Observatori de Turisme Rural, un projecte d’investigació impulsat per Escapada Rural , el CETT-UB i Netquest que s’ha presentat aquest dimecres a l'estand de SEGITTUR a Fitur . Dades de turisme rural L’observatori aporta altres informacions destacades: - L...

Llegir tot
19.03.2021

El CETT crea el primer màster oficial en emprenedoria en empreses turístiques

emprenedoria turisme màster Màster Oficial de Desenvolupament i Llançament de Projectes Turístics

El turisme ha estat des dels seus inicis un sector generador d’oportunitats i en el qual l’emprenedoria ha tingut un gran paper en la creació de nous negocis. Un cop se superi l’impacte de la COVID-19, de ben segur que el turisme tornarà amb força i s’obriran, de nou, oportunitats per a tots els professionals amb idees i projectes a impulsar. De fet, segon...

Llegir tot
15.03.2021

El CETT encén els fogons per cuinar “Eivissa al punt”

prova hashtag

El proper 16 de març, la gastronomia actual eivissenca encendrà els fogons al CETT-UB, centre universitari de referència de turisme, hoteleria i gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona, amb la masterclass “Eivissa al punt”, impartida pel xef espanyol Óscar Molina i el representant de la gastronomia eivissenca, el xef José Miguel Bonet. La master...

Llegir tot
08.03.2021

La igualtat de gènere, al centre del CETT

Pla igualtat RSE igualtat 8M CETT

El CETT, compromès amb la igualtat d’oportunitats a través del nou Pla d’Igualtat La igualtat de gènere és un repte cabdal de tota la societat. En els últims anys s’han fet grans avenços en aquesta direcció, però encara no es pot afirmar que gaudim d’una societat igualitària. Un dels àmbits en els quals la igualtat ent...

Llegir tot
08.03.2021

Per un turisme sostenible, responsabilitat de tots

Sostenibilitat COVID-19 turisme

L’avanç en la vacunació contra la COVID-19 ens dóna esperança per continuar fent passes endavant cap a la recuperació de la normalitat, però encara continuem en una situació d’emergència sanitària, convivint amb les restriccions i, en paral·lel, a l’espera de la formació del nou Govern de la Generalitat de Catalunya. En aq...

Llegir tot
07.03.2021

8M: La igualtat de gènere als ulls de les dones de la Comunitat CETT

8M gènere Pla d'Igualtat CETT comunitat CETT #WeAreCETT turisme hoteleria gastronomia RSE

Les dones són un dels pilars del CETT, i així ho mostra la seva presència a la comunitat CETT, que és, en total, del 61 %. També encapçalen les posicions més altes de l’equip directiu, integrat per cinc dones -entre elles, la CEO i la gerent-, i dos homes, fet que suposa que un 71,5 % de dones ocupen el consell de direcció. Pel que fa als caps de de...

Llegir tot
23.02.2021

La tecnologia aplicada al turisme: reptes i tendències

Les tendències de l’aplicació de la tecnologia al turisme centraran la cinquena edició dels CETT Seminars on Contemporary Issues in Tourism, impulsats pel Màster Universitari d’Innovació en la Gestió Turística del CETT-UB i en col·laboració amb Casa Vicens. La trobada, que tindrà lloc el 15 de març a les 17.30h (CET), comptar...

Llegir tot
22.02.2021

Sostenibilitat i responsabilitat, clau per al turisme del futur

Turisme COVID-19 formació futur

El context generat arran de la COVID-19 comporta a sectors com el turístic l’oportunitat d’impulsar qüestions com la sostenibilitat i la necessitat de formar els futurs professionals davant de la previsió de creixement del sector en el futur. N’ha parlat el director de l’Escola Universitària del CETT, José Antonio Pérez-Aranda, al podcast tu...

Llegir tot
09.02.2021

Reduir el malbaratament alimentari, un objectiu comú d’Espigoladors i el CETT

Espigoladors gastronomia malbaratament GRCiG Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques Cicle Formatiu de grau superior en Direcció de Cuina alimentació cuina

El malbaratament alimentari és un repte global i un dels problemes més presents a la societat. A Europa, el malbaratament alimentari se situa entre 280 i 300 kg per habitant i any, segons indica l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO). A més, aproximadament el 85% dels aliments malbaratats a nivell mundial só...

Llegir tot