L’alumnat del CETT prepara àpats solidaris per a l’espai d’acolliment Caliu
L’alumnat de 3r del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques del CETT ha preparat plats tradicionals de Nadal en una activitat a mig camí entre la docència i la solidaritat. En el marc de l’assignatura de Cuina Tradicional, s’han elaborat més de 300 racions take-away per l’entitat social Caliu, concretament pel menjador social de la parròquia de Sant Joan d’Horta.
Àpats de Nadal per a tothom
Durant la setmana prèvia a les festes de Nadal, les cuines del CETT han estat treballant a fons preparant menús per a un col·lectiu vulnerable del barri barceloní d’Horta. L’alumnat de 3r del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques ha elaborat receptes pròpies de Nadal amb productes cedits per les empreses Talkual i Makro. Aquesta activitat de classe tenia diversos reptes, ja que a banda de cuinar els plats per a desenes de persones, calia tenir en compte aspectes com la divisió en racions, l’espai d’emmagatzematge i la possibilitat d’escalfar l’àpat en el moment de servir-lo. A més, tenint en compte que part dels receptors del menú són de religió musulmana calia tenir en compte que els plats fossin cuinats sense alcohol ni productes derivats del porc.
La feina darrere els fogons s’ha fet durant tres dies a les instal·lacions del CETT i el mateix alumnat i professorat ha lliurat els menús a l’entitat els dies previs a Nadal. El col·lectiu receptor dels menús són persones sense sostre i famílies que, malgrat tenir un lloc on viure, no disposen de suficients recursos.
Aquesta activitat, que també ha implicat el professorat del Grau, està inclosa en l’àmbit de sostenibilitat per l’origen dels ingredients. Una part dels aliments provenen de l’espigolació o de rebuig per no adequar-se a l’aspecte que estableix el sector de la distribució i, per tant, s’inclou en la lluita contra el malbaratament alimentari.