“És un honor representar el CETT-UB en una competició europea com l’EMCUP 2022”
Un grup d’estudiants del Grau de Turisme del CETT-UB participa en l'EMCup 2022, la competició europea de les escoles d’hospitality management el 24 i 25 d’abril a Maastricht (Països Baixos). Els participants del CETT-UB són Beatriz Núñez, Helena Pérez, Marlene Kohl i Cristhian Serra, que estaran acompanyats pel professor Álvaro Arrieta i l'exalumna Mariona Gómez com a mentors. Cada any, 36 escoles participen amb equips d'alumnes en diferents proves relacionades amb soft i hard skills. El jurat està compost per uns 70 membres de la indústria que representen unes 40 empreses internacionals.
Hospitality management
Com es diu el vostre equip? Per què vau triar aquest nom?
El nostre equip es diu The Venturers, que són persones que s’atreveixen a iniciar nous camins. Un dels objectius d’un intraprenedor és desenvolupar innovacions en una empresa, com poden ser noves línies de negoci. Vam pensar que aquest seria el nom ideal per representar un equip ple d’iniciativa i ganes de començar nous projectes.
Quina importància té la intraprenedoria en l’edició 2022 de l’EMCup?
És el tema principal d’aquesta edició. Identifica i realça la importància de les persones en l’organització. La intraprenedoria és un model que, en un àmbit general del concepte, obté beneficis empresarials a través de l’empoderament dels seus empleats. La pandèmia ha marcat un abans i un després en les prioritats dels empleats i la intraprenedoria pot ser una eina molt poderosa per donar resposta a aquests canvis. Hem de tenir clar que les persones són un element imprescindible en l’èxit d’una empresa, especialment en les empreses de serveis i, particularment, en el sector turístic.
Què significa per a vosaltres participar en aquesta competició?
És una gran oportunitat i un honor haver estat escollits per representar el CETT en aquest certamen internacional. En l'àmbit professional, una experiència així et permet crear una xarxa de contactes amb les empreses hoteleres/turístiques més importants de tot Europa. A més, ens ajudarà a sortir de la nostra zona de confort i a saber desenvolupar i potenciar noves soft skills a escala personal.
Què n’espereu aprendre?
Com hem comentat abans, esperem desplegar hard i soft skills. Treball en equip, gestionar nervis i pressions, treballar amb objectius, entre d’altres, però sobretot esperem aprendre nous punts de vista de tots els nostres companys que participen en representació d’altres escoles del món. Hem tingut l’honor de fer un cas d’estudi d’una empresa d’èxit de la ciutat de Barcelona, Monster Sushi. Hem pogut aprendre molt de la seva fundadora, la Fabiola Lairet, exalumna de l’Especialitat de Direcció de Restauració del Màster Oficial de Direcció Hotelera i de Restauració del CETT-UB i a qui estem enormement agraïts. La seva dedicació i passió pel que fa, on els empleats i els clients són el centre de la seva cultura, han aconseguit contagiar tots els agents que participen en el projecte i a nosaltres també. Us animem a llegir el nostre article per aprendre’n més.
Aplicació de coneixements del Grau de Turisme
Abans de participar aquests dies a la competició als Països Baixos, heu hagut de fer feina en diversos àmbits. Què heu fet exactament en aquesta precompetició?
Hem hagut de preparar la nostra campanya en xarxes socials, així com produir i filmar un vídeo introductori i crear contingut setmanal vinculat amb la temàtica de la competició. També hem elaborat el nostre article acadèmic, fent recerca literària i en l’àmbit professional de la ciutat de Barcelona, que ha estat una gran inspiració per a nosaltres. Hem treballat la posada en escena de la nostra presentació, en la qual defensarem la nostra proposta, i ens hem preparat per als debats.
Què haureu de fer a la fase final d’aquests dos dies a Maastricht?
Primerament, donar-ho tot gaudint al màxim de l’experiència, i defensar el nostre article i participar en debats sobre la intraprenedoria contra les altres universitats. És una oportunitat molt important, ja que el jurat seran grans directius del món hoteler. I qui sap?, potser acabem trobant ofertes de pràctiques molt interessants. A més, tindrem l’oportunitat de participar en un taller en Mapstell per descobrir més del nostre comportament i com podem treure-li el màxim benefici per ser més eficients en un equip de treball.
Quin rol assumeix el professor Álvaro Arrieta en la preparació de la competició?
És el nostre coach i la persona que va impulsar aquesta iniciativa fa uns anys i hi ha format part des de llavors. Ell va preparar les proves per poder entrar a formar part de l’equip i, des d’aleshores, com ja disposa de l'experiència en les prèvies edicions, ens ha estat orientant i preparant per millorar les nostres habilitats.
I l’exalumna Mariona Gómez?
És la nostra segona coach. Ella va formar part de l’equip que va representar el CETT a l'EMCup 2020. L’any passat, a causa de la pandèmia, la competició es va haver de dur a terme en línia i no van poder viure l'experiència al màxim. Tot i això, la Mariona té un molt bon record del que va viure i aquest any ha tornat amb més ganes que mai per ajudar-nos.