William Wongso, gurú de la gastronomia d’Indonèsia, realitza una classe de cuina al CETT
El passat 10 de desembre alumnat de primer curs del Cicle de Grau Superior de Direcció de Cuina del CETT han pogut veure i apreciar una gran classe de cuina de mans del considerat gurú de la gastronomia d’Indonèsia, el prestigiós restaurador William Wongso, equiparable en importància a Ferran Adrià o Juan M. Arzak. Així mateix Wongso és un poderós xef mediàtic en el seu país, amb audiències milionàries en el seu programa “The cooking adventure”.
Divulgador incansable de la cuina senzilla i tradicional d’Indonèsia–segons ell, erròniament considerada forta- és un enamorat del pernil ibèric i un prescriptor incansable de l’oli d’oliva a l’Orient. Ell és l’organitzador de l’Indonesian Food Festival, ha estat nomenat Cavaller de l’Ordre del mèrit agrícola a França, per la divulgació de la gastronomia francesa, i ha estat reconeguda per l’Autoritat Certificadora Professional del seu país, per la seva educació culinària, la seva gran vocació, i també pel Ministeri de Turisme, pels seus esforços per promoure la cuina d’ Indonèsia al voltant del món.
El xef ha elaborat davant de l'alumnat els següents plats:
ASINAN YAKARTA
PINDANG SERÁN SALMÓN
CUMI HITAM PEKALONGAN
Mireu el vídeo i l'entrevista al xef que es va fer aquest dia i que ha publicat La Vanguardia ( enllaç)