‘Resseguint les petjades del Setge de Barcelona del 1714’, article del Dr. Daniel Imbert-Bouchard Ribera i el Dr. Jordi Arcos-Pumarola
El Dr. Daniel Imbert-Bouchard Ribera i el Dr. Jordi Arcos-Pumarola, del Grup de Recerca Turisme Cultura i Territori (TURCiT) – CETT-UB, han publicat al diari NacióDigital Resseguint les petjades del Setge de Barcelona del 1714, un article sobre diversos indrets que ens transporten a la Barcelona de principis del segle XVIII, alguns dels quals responen al moment que va viure la capital del país durant la Guerra de Successió. Entre d’altres, els doctors del CETT-UB hi repassen espais com el monument a Rafael Casanova, la restes del Born, el Parc de la Ciutadella, el Fossar de les Moreres i el Convent de Sant Agustí.
Els autors de l’article remarquen que “la necessitat de dignificar la història i la memòria col·lectiva té en el turisme un aliat indispensable per fer perdurar aquest llegat a les futures generacions. L’acurada adequació en el llenguatge, el relat i la forma d’explicar esdevé clau per transmetre els valors i la memòria històrica que caracteritzen una societat. D’aquesta manera es pot arribar a entendre els fets que l’han marcat en el passat i alhora com interpreta el seu futur”. En aquest sentit, subratllen que “el turisme, des d’una òptica educativa i respectuosa, és un canal clau per assolir aquesta fita posant en marxa mecanismes adients per la posada en valor del patrimoni cultural i natural. En aquest sentit, la professionalització de la gestió i la incorporació de paràmetres turístics al conjunt de la gestió cultural és indispensable per assolir-ho”. Formacions com el Màster en Gestió Turística de les Destinacions Urbanes i el Màster en Gestió Turística del Patrimoni Cultural i Natural del CETT-UB proporcionen la formació necessària per assolir aquests objectius.