Fotografia de: Aprèn a fer galetes linzer, una de les receptes del Diploma en Pastisseria Gastronòmica del CETT-UB | CETT
Universitat de Barcelona

Aprèn a fer galetes linzer, una de les receptes del Diploma en Pastisseria Gastronòmica del CETT-UB

04.08.2021
 

Et proposem que facis unes galetes elaborades amb massa linzer. Aquesta massa originàriament s’utilitzava a Àustria i Hongria per fer un pastisset enreixat farcit de melmelada de grosella, pruna vermella, gerds o albercoc. Actualment, la trobem a molts llocs d’Europa tant en format pastisset com galeta. És una de les moltes receptes que pots aprendre a fer al Diploma en Pastisseria Gastronòmica del CETT-UB.

Ingredients

  • 250 g de farina fluixa
  • 150 g de mantega a daus ben freda
  • 95 g de sucre de llustre
  • 3 g de flor de sal
  • 30 g d’avellana torrada mòlta
  • 60 g d’ou
  • Ratlladura d’una llimona
  • Ratlladura de mitja taronja
  • 5 g de canyella mòlta
  • 2 g de clau mòlt
  • 1 g de pebre de java mòlt (el podeu substituir per una mica de pebre negre)
  • Per decorar-les, necessitareu sucre de llustre i melmelada de fruits vermells o de pruna vermella

Procediment

  • Tot el procediment es fa a mà.
  • Barregeu tots els ingredients menys la mantega i l’ou.
  • Incorporeu la mantega a daus ben freds i barregeu fins que obtingueu una sorra.
  • Afegiu l’ou i barregeu fins que obtingueu una massa homogènia.
  • Estireu la massa amb uns 3ml de gruix entre dos papers de forn.
  • Refredeu-la i talleu-la la forma desitjada. Aquesta galeta es presenta en forma de sandvitx i, tradicionalment, es fa un forat a la tapa per poder-hi veure el farcit.
  • Coueu les galetes a 170-180 graus uns 10 minuts aproximadament.
  • Deixeu-les refredar.
  • Poseu melmelada sobre la galeta sense foradar i tapeu-la amb la foradada.
  • Poseu-hi una mica de sucre de llustre per sobre.

On puc aprendre més receptes?

Si t’ha agradat aquesta recepta i vols aprendre més coses sobre el món de la pastisseria, et recomanem que coneguis el Diploma en Pastisseria Gastronòmica del CETT-UB.

Categories
diploma recepta