Aprèn a fer galetes linzer, una de les receptes del Diploma en Pastisseria Gastronòmica del CETT-UB
Et proposem que facis unes galetes elaborades amb massa linzer. Aquesta massa originàriament s’utilitzava a Àustria i Hongria per fer un pastisset enreixat farcit de melmelada de grosella, pruna vermella, gerds o albercoc. Actualment, la trobem a molts llocs d’Europa tant en format pastisset com galeta. És una de les moltes receptes que pots aprendre a fer al Diploma en Pastisseria Gastronòmica del CETT-UB.
Ingredients
- 250 g de farina fluixa
- 150 g de mantega a daus ben freda
- 95 g de sucre de llustre
- 3 g de flor de sal
- 30 g d’avellana torrada mòlta
- 60 g d’ou
- Ratlladura d’una llimona
- Ratlladura de mitja taronja
- 5 g de canyella mòlta
- 2 g de clau mòlt
- 1 g de pebre de java mòlt (el podeu substituir per una mica de pebre negre)
- Per decorar-les, necessitareu sucre de llustre i melmelada de fruits vermells o de pruna vermella
Procediment
- Tot el procediment es fa a mà.
- Barregeu tots els ingredients menys la mantega i l’ou.
- Incorporeu la mantega a daus ben freds i barregeu fins que obtingueu una sorra.
- Afegiu l’ou i barregeu fins que obtingueu una massa homogènia.
- Estireu la massa amb uns 3ml de gruix entre dos papers de forn.
- Refredeu-la i talleu-la la forma desitjada. Aquesta galeta es presenta en forma de sandvitx i, tradicionalment, es fa un forat a la tapa per poder-hi veure el farcit.
- Coueu les galetes a 170-180 graus uns 10 minuts aproximadament.
- Deixeu-les refredar.
- Poseu melmelada sobre la galeta sense foradar i tapeu-la amb la foradada.
- Poseu-hi una mica de sucre de llustre per sobre.
On puc aprendre més receptes?
Si t’ha agradat aquesta recepta i vols aprendre més coses sobre el món de la pastisseria, et recomanem que coneguis el Diploma en Pastisseria Gastronòmica del CETT-UB.