Fotografia de: Patrimoni, COVID-19, TURCiT CETT-UB, Grup de Recerca en Turisme, Cultura i Territori, | CETT
Universitat de Barcelona

Com es comunica el patrimoni cultural immaterial?

01.07.2020
 
Com es comunica el patrimoni cultural immaterial?

La Dra. Alexandra Georgescu, la Dra. Maria del Pilar Leal L. i el Dr. Jordi Arcos-Pumarola analitzen en un estudi la comunicació del patrimoni cultural immaterial a Espanya des dels canals turístics en època de confinament.

En el marc del projecte de recerca “Patrimonio Inmaterial y Políticas Culturales: Desafíos Sociales, Políticos y Museológicos” s’ha celebrat recentment la jornada virtual “Patrimonio Inmaterial: Celebraciones confinadas y retos Post-Covid 19”.

A la jornada, que ha durat dos dies i ha comptat amb 420 assistents de més de 35 països, hi ha participat el TURCiT CETT-UB (Grup de Recerca en Turisme, Cultura i Territori) amb la Dra. Alexandra Georgescu, la Dra. Maria del Pilar Leal L. i el Dr. Jordi Arcos-Pumarola, membres del projecte.

Han presentat, així, l’estudi que han elaborat i que porta per títol “Análisis de la comunicación del patrimonio cultural inmaterial en España desde los canales turísticos en época de confinamiento”. L’estudi se centra en analitzar quines estratègies de comunicació havien adoptat les principals destinacions urbanes de l’estat espanyol durant el confinament i quin era l’ús del patrimoni intangible com a recurs turístic a les xarxes socials durant aquest mateix període.

Les ciutats de Barcelona, Palma, Madrid, Sevilla i València, són les cinc destinacions que analitza l’estudi, que examina les imatges, el text, l’engagement creat i l’impacte obtingut de les publicacions a les xarxes socials.

La recerca conclou que cal incentivar la creativitat a l’hora d’integrar el patrimoni intangible en el relat sobre les destinacions i de definir bones pràctiques per augmentar i intensificar la relació i interacció amb els visitants i residents.

Foto: Diego Delso