Per un càtering més sostenible
La guia ’12 pasos para un catering + sostenible’
recull bones pràctiques per recuperar el valor dels aliments i dóna eines per
oferir serveis de càtering més sostenibles i responsables amb l’entorn.
L’augment del compromís de la societat amb la sostenibilitat s’ha fet evident en els últims anys. El sector de la restauració s’enfronta a diversos reptes davant problemes que es troben en les diferents etapes del cicle alimentari, com el malbaratament alimentari, la pèrdua d’aliments en la cadena de subministrament o les emissions de gasos d’efecte hivernacle. El repte, doncs, és doble, ja que cal alimentar de forma saludable i nutritiva i, alhora, fer-ho respectant el planeta.
Felipe Celis, professor de gastronomia del CETT i expert en sostenibilitat alimentària, i Gaby Susanna, de la Plataforma Aprofitem els Aliments, han elaborat la guia de bones pràctiques ’12 pasos para un catering + sostenible’, amb l’objectiu de donar eines i solucions als equips de serveis de càtering per oferir un servei més sostenible i responsable.
Conscienciar les persones que estan darrere el servei, així com els mateixos clients, són alguns dels aspectes clau que inclou la guia per portar el compromís a la pràctica i donar valor als aliments. Els autors també donen idees en àmbits com la gestió dels residus i les restes d’aliments, el disseny de l’oferta i l’elaboració d’un menú sostenible, el control del malbaratament, l’estoc i les compres o la planificació del servei, entre altres.
La guia ha comptat, a més, amb les aportacions de cuiners, xefs i col·laboradors com Clara Balmaña, Raül Torrent i Rosa Batalla, Sergi de Meià, Ada Parellada, Víctor Quintillà, Nikoletta Theodoridi i Laura Veraguas. El punt de partida per elaborar la publicació ha estat el TFG del Grau interuniversitari UB-UPC de Ciències Culinàries i Gastronòmiques del CETT, de les alumnes Esther Faus i Fiorella del Carpio.
El CETT, dedicat a la formació i a la recerca en turisme, hoteleria i gastronomia, treballa, a través de la formació i la recerca, per conscienciar la societat de la importància de ser responsables amb el nostre entorn i contribueix, així, a aportar valor al sector des de l’aposta per la responsabilitat i la sostenibilitat.
Podeu descarregar la guia aquí.