El CETT ajudarà a impulsar tres projectes que innoven en el sector del turisme, l'hoteleria i la gastronomia
28.11.2019
- La Fundació CETT dotarà els tres projectes guanyadors del concurs d'emprenedors 2019 de recursos econòmics, un programa de mentoring amb professionals del sector i la gestió de contactes amb possibles inversors
- Durant l'acte, s'han lliurat també el Premi al millor treball de final de Grau de Turisme i de Ciències Culinàries i Gastronòmiques, el reconeixement al millor projecte final de cicles formatius i els XIII Premis Treball de Recerca de Batxillerat
La Fundació CETT, entitat integrada en el centre universitari de turisme, hoteleria i gastronomia CETT-UB i que vetlla pel desenvolupament sostenible del sector i per la generació de coneixement al voltant d'aquestes àrees, ha fet públics, els tres guanyadors del 15è concurs de projectes emprenedors en un acte celebrat, ahir, a l'Hotel Alimara Barcelona. Uns premis que, a més de reconèixer la innovació i l'aportació de noves perspectives en el sector, doten les iniciatives vencedores de recursos econòmics, un programa de mentoring amb professionals, generació de networking i suport en els contactes amb possibles inversors.
Els premis, que compten amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i de l'Obra Social "La Caixa", són, en paraules de Narcís Coll, president de la Fundació CETT, "una aposta per la creativitat, la innovació i l'excel·lència i una oportunitat per a fer realitat projectes de qualitat que aporten noves idees al sector".
La innovació, la sostenibilitat i l'aplicació de les tecnologies són, precisament, alguns dels valors que el Jurat ha tingut en compte a l'hora d'atorgar els tres premis. El tercer guardó ha estat per Elisabet Cots pel projecte 'Avinturat', el primer market place especialitzat que té l'objectiu d'agrupar l'oferta d'enoturisme de Catalunya i que basa el seu desenvolupament en la promoció d'un enoturisme responsable i sostenible.
Luz Alvarado i Joan Sanz han estat reconeguts amb el segon premi del concurs per 'chartok.com', un software d'operacions i comunicació interna pensada per als hotels i que es basa en el concepte de l''employee journey', a través del qual es vol aconseguir augmentar els ingressos optimitzant els processos interns i reforçant la cultura corporativa.
El projecte guanyador d'aquesta quinzena edició ha estat 'Vanwoow', liderat per Auxi Piñero, Manuel Guisado, Javier Guisado i Ana Margarita Galindo. Sota el lema 'Descobreix micropobles, viu macroexperiències', aquesta aplicació vol fer front a una problemàtica creixent, com és la despoblació, a través del cooperativisme tot aprofitant l'auge de persones que viatgen amb caravanes. Narcís Coll ha volgut posar en valor el fet que es tracta d'un projecte sostenible, que utilitza la cooperació i l'economia social solidària per oferir una experiència turística nova i de qualitat. Uns valors que, segons el president de la Fundació CETT, "compartim plenament i volem seguir promovent en benefici del sector i de la societat en el seu conjunt".
Reconeixement als estudiants de graus, cicles formatius i batxillerat
En el marc de la jornada d'emprenedoria, el CETT també ha premiat aquells alumnes de grau, cicles formatius i batxillerat que, a través dels seus projectes finals i treballs de recerca, han aportat nous coneixements sobre el sector del turisme, l'hoteleria i la gastronomia. José Antonio Pérez-Aranda, director de l'Escola Universitària de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB, ha destacat que la qualitat dels treballs de recerca i l'interès pel turisme i la gastronomia entre els joves, demostra la bona salut del sector i de la recerca en aquests àmbits. Una recerca aplicada en la qual, en els últims anys, el CETT ha posat el focus portant a terme, nombrosos projectes d'investigació i amb publicacions dels seus experts en reconegudes revistes científiques.
Els premis en les diferent categories han recaigut en:
Premi al millor treball de final de Grau de Turisme
- Marta Salvador pel treball 'Caracterització i debats sobre el turisme de voluntariat'.
- Menció especial als alumnes Carla Izcara i Raúl González pel projecte 'Oferta i condicions del turisme rural comunitari en les províncies de Salta, Jujuy i Tucumán, Argentina'.
Premi al millor treball de final de Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques
- Mar Saló per la seva recerca sobre la 'Presència de la cuina tradicional catalana a El Celler de Can Roca. Anàlisi quantitativa de corpus de receptes'.
Premi al millor projecte final de cicles formatius
- 'Hotel 679' dels alumnes del CETT Francisco García, Christian Sierra i Guillermo Salas.
XIII Premis Treball de Recerca de Batxillerat
- Primer premi: 'Som més que un RIUre: Pla de màrqueting turístic del Delta de l'Ebre', de Marta Bertomeu Sancho i tutoritzat per Susana Subirats Solé, de l'Institut de Deltebre.
- Segon premi: 'Gelatina 100% casolana. Per què no?', de Laura Rivero Antón, alumna de l' IES El Foix, de Sta. Margarida i els Monjos, tutoritzat per Borja Muñoz Leoz.
- Tercer premi: 'Guia arqueològica per descobrir petits jaciments romans del Baix Ter', portat a terme per Ona Vilà i Colomer sota la tutoria de Lina Vilamitjana i Pujol, de l'Institut Montgrí, a Torroella de Montgrí.