Barcelona acull el 8è Fòrum Nacional de Directors d'Escoles d'Hostaleria
Els dies 23 i 24 d'octubre, Barcelona serà l'escenari del VIII FORO DE DIRECTORES ESCUELAS DE HOSTELERÍA – AEHOS; en aquesta ocasió la trobada serà a les seus de l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona i al Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB.
Sota el títol “NUEVOS RETOS PARA LA GESTIÓN Y EL LIDERAZGO”, el programa de la trobada avarca temes tan actuals com el mindfullness, la digitalització, la innovació educativa i les noves tendències en formació, que seran analitzats y debatuts per responsables docents de més de 20 escoles d'hostaleria públiques i privades de tota Espanya, empresaris del sector turístic i hostaler i experts en formació i innovació de la talla de l'economista i professor, José María O’Kean; Eva Ballarín, experta en formació i estratègies per directius; Enrique Escauriaza i Jimmy Pons, experts en mindfulness i intel·ligència emocional; Luis de Lezama, periodista fundador del Grup Lezama; Fernando Pavón, fundador d'Innedu per la innovació educativa, i José María Rubio, expresident de FEHR.
En aquesta ocasió, a més de comptar amb el recolzament del Grup Leche Pascual i Zwilling Los Gemelos, patrocina la trobada el grup Mahou – San Miguel, amb el que l'associació AEHOS ha firmat un important acord de col·laboració per l'impuls de la formació en hostaleria, el qual tindrà repercussió a nivell nacional en pròximes dates.
Continuant amb el precedent de les “trobades” que van ser l'origen de l'Associació, AEHOS convoca bianualment a les escoles d'hostaleria espanyoles, públiques i privades, oferint-los-hi un escenari vàlid on tractar aquelles qüestions que són de preocupació comú per la formació en hostaleria, els seus docents i els professionals del sector hostaler.
Així sorgeixen els Fòrums Nacionals, dels què s'han celebrat sis edicions (Sevilla 2004, Bilbao 2006, Barcelona 2007, Sevilla 2010, Màlaga 2012, Toledo 2014, Sevilla 2016), amb gran repercussió mediàtica i institucional. En ells han participat més de 150 escoles d'hostaleria espanyoles, públiques i privades, despertant també l’ interès d'escoles ubicades fora de les nostres fronteres (Coïmbra, Bordeus, Universitat de la Sabana, Colòmbia, Argentina), d'institucions públiques com l'Institut Nacional de Qualificacions Professionals, la Direcció General de Turisme i el Servei Públic de Treball Estatal, la Direcció General de Formació Professional o l'Observatori dels Recursos Humans en el Sector Turístic d'Andalusia, de professionals hostalers de reconegut prestigi, d'organitzacions empresarials del sector hostaler (CEHAT, FEHR, Estàncies d’Espanya, Paradors de Turisme, ADETUR, FIVIN, Federació Espanyola del Vi) i d'empreses de la branca de l'alimentació i productes per l'hostaleria (Grup Mahou-San Miguel, Grup Leche Pascual, JA Zwilling, Fripán, Bacardí, Robusta) que han col·laborat en l'organització d'aquests Fòrums.
Font: AEHOS