Tres estudiants del CETT reben una beca BBVA per formar-se a El Celler de Can Roca
05.06.2018
- El Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia de Barcelona CETT-UB, escollit com a centre de selecció d’estudiants en la parada que realitzen els germans Roca a Barcelona durant la seva gira per Espanya.
- Entre 16 candidats, 3 han resultat guanyadors: Andrea Caiazzo i Josep Queralt pel servei de cuina, i Júlia Cordovilla, pel servei de sala.
- Amb l’objectiu d’impulsar el talent dels joves, aquesta beca els permetrà gaudir d’una estada de quatre mesos a la Masia i aprendre dels millors xefs del món.
Aquest matí hem descobert el
nom dels tres alumnes que durant quatre mesos gaudiran d’una beca que els
permetrà treballar de la mà dels germans Roca, gràcies a l’aliança que va
començar al 2014 entre el BBVA i El
Celler de Can Roca.
Andrea Caiazzo i Josep
Queralt pel servei de cuina, i Júlia
Cordovilla, pel servei de sala, han resultat ser els guanyadors d’una beca
molt preuada que els portarà a aprendre i treballar de la mà dels reconeguts
xefs i germans Joan, Josep i Jordi Roca.
Aquest projecte comú neix gràcies
a uns valors compartits. Innovació, creativitat i esperit de superació són els
eixos d’aquest projecte que es veu reflectit en diferents punts d’actuació: Social, atorgant beques que ajuden a
joves promeses de la cuina en la seva formació treballant al propi Celler de
Can Roca; Gastronòmic, a través de
l’elaboració d’un menú homenatge resultat de la història i els productes locals
de cada regió que visiten; i Formatiu;
desenvolupant accions formatives destinades a empresaris de les mateixes
comunitats autònomes.
Christian Terribas, Director Territorial de
BBVA a Barcelona, ha volgut donar les gràcies a tots els participants
traslladant-los unes encoratjadores paraules: “nosaltres creiem en vosaltres
perquè sou el futur i, per això, pensem que aquesta oportunitat crearà un punt
d’inflexió en les vostres carreres professionals”. Tanmateix, ha donat les
gràcies al Campus CETT-UB, escollit
com a centre de selecció dels estudiants en la seva parada a Barcelona per ser
un centre d’estudis de referència i excel·lència.
“Aquest viatge culinari ens
permet aportar el nostre granet de sorra en la formació de centenars
d’estudiants d’hostaleria que, com nosaltres, la cuina és la seva manera
d’expressar-se i de ser”, afirmava Joan
Roca, qui juntament amb en Josep
i en Jordi, han volgut transmetre un
missatge comú i inspirador per tots aquells estudiants recordant-los que “no
caure mai en l’inconformisme et permet créixer i aprendre de manera constant”.
Per la seva banda, Nan Ferreres, Directora de l’Escola
Tècnica Professional i els Estudis Universitaris de Gastronomia del CETT, ha
destacat “el gran honor que representa pel CETT ser partícips d’aquest projecte
i del què no hi ha dubte quedarà molt ben representat a través de la tenacitat,
inquietud i creativitat dels alumnes”.
La gira arriba a Barcelona
Després de visitar durant dos anys les ciutats de
La Corunya, Bilbao, Sevilla, València o Madrid, ara ha estat el torn de Barcelona. En cada una d’aquestes
parades, els germans Roca elaboren un menú pensat per retre homenatge als
productes de la zona, utilitzant doncs proveïdors locals i re-interpretant la
tradició culinària. En el cas de Barcelona, aquest menú és tot un reconeixement
al mar i muntanya d’arreu de Catalunya.
Al llarg d’aquests anys de gira, joves estudiants
de cuina de tres continents han complert un dels seus somnis: gaudir d’una
estada de quatre mesos a la Masia, i aprendre dels millors del món. Per als
mateixos germans Roca, les Beques BBVA impulsen el talent local i reconeixen
joves amb un futur prometedor. En el cas d’aquesta nova parada de la gira, tres
estudiants del Campus de Turisme,
Hoteleria i Gastronomia de Barcelona CETT-UB, han aconseguit, després de
demostrar tot el seu talent i potencial durant l’elaboració i servei d’aquest
menú en un sopar ahir a la nit, fer-se amb una Beca BBVA.
Després de gairebé 50 anys, el CETT és un referent
internacional d’excel·lència acadèmica i de serveis en turisme, hoteleria i gastronomia
compromès amb el desenvolupament responsable del sector i la societat, aportant
formació, investigació, innovació i coneixement expert, i apostant decididament
pel creixement personal i professional dels que en formen part. Aquesta
prestigiosa institució, adscrita a la Universitat de Barcelona, ofereix tots
els diferents nivells de formació -formació professional, universitària de grau
i postgrau, contínua per a professionals en actiu i a mida per a les empreses-.