Concurs de Gastronomia "Atún Rojo Balfegó"
Demà dimecres, dia 27 de setembre el Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB, acollirà la primera edició del Concurs de Gastronomia “Atún Rojo Balfegó”, que ja és un dels concursos més importants de cuina professional d’Europa.
Els plats a desenvolupar en les dues fases del concurs han de tenir només un ingredient obligatori: “Atún Rojo de Balfegó”. En el criteri de selecció s’ha valorat l’aspecte visual, estètic i original de la recepta presentada. Només 12 cuiners participants han estat seleccionats:
- Álvaro Melero Fajardo (Restaurante La huerta Vieja - Laguardia)
- Xef Ajudant: Noelia Bra Gracia
- Carles Polo Campdelacreu (Restaurant Can Jubany*- Calldetenes)
- Xef Ajudant: Rubén Saborido Herrera
- Daniel García (Restaurante Aboiz. Garai - Bizkaia)
- Xef Ajudant: Javier Fernández.
- Iñigo Elorriaga Ungo (Restaurante Boroa*- Bizkaia)
- Xef Ajudant: Vitalie Nofit
- Jordi Servalls Bonilla (Restaurante Quatre Molins - Cornudella de Montsant)
- Xef Ajudant: Montserrat Costa Pino
- José Manuel López Iglesias ( Restaurante Peix & Brases - Alicante)
- Xef Ajudant: Zoryana Dyachuk
- Juan Carlos Reyes Moreno (Restaurante ABAC** - Barcelona)
- Xef Ajudant: Lidia Reyes Moreno
- Mario Amat Ramírez (Restaurante El Portal - Alicante)
- Xef ajudant: Borja Muñoz Higuero
- Mikel Joseba Población Unda (Restaurant Etxanobe* - Bilbao)
- Ajudant: Raquel Martínez
- Rafael Arroyo Martínez (Restaurant Claustro Hotel Palacio de Santa Paula-Granada)
- Ria Katharina Jahnke (Restaurant El Pabellón Florida Retiro- Madrid)
- Ajudant: Esther Alcalde Pavón
- Víctor Pardo Serrano (Restaurante La Bonaigua - Barcelona)Ex alumne CETT (Tècnic Superior en Direcció de Cuina)
- Xef Ajudant: Antonella Mesinna
Els participants han de cuinar les seves propostes per a 6 persones que compondran el jurat a cada fase. El jurat està format per professionals reconeguts dins del sector gastronòmic:
- Martín Barasategui (Restaurant Martín Berasategui***, Ambaixador Gastronòmic de Balfegó i únic xef
espanyol amb vuit estrelles Michelin atorgades en tres dels
seus restaurants a Espanya)
- Paolo Casagrande (Restaurante Lasarte***, amb tres estrelles Michelin)
- Nacho Manzano (Restaurant Casa Marcial**, amb tres estrelles Michelin
a la suma dels dos dels seus restaurants)
- José Carlos Capel (Reputat crític gastronòmic del Diari “El País”,
escriptor i President de “Madrid Fusión”)
- Esteban Capdevila (Crític gastronòmic, comunicador, president d’ “Imagen
Límite”, empresa especialitzada en comunicació del sector de la gastronomia i l’
hostaleria).
- Alberto Granados (Periodista, escriptor i gastròmo, director del programa “Aquí
en la Onda” d’Onda Cero i de la revista Kobe Magazine)
A una primera fase eliminatòria seran eliminats 6 cuiners, i només els altres 6 hauràn d’ elaborar un segon plat diferent a la primera proposta.
Aquest concurs serà emès a “Canal Cocina” en directe des de les instal·lacions del CETT a partir de les 9h del dia 27 de setembre.
Molta sort a tots!