Avui acollim el XI Concurs de Joves Cuiners i Cambrers de Catalunya
Acabem d’inaugurar el XI Concurs de Joves Cuiners/eres i cambrers/eres de Catalunya que es celebra avui al Campus internacional de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB, ja que l’any passat vam ser els guanyadors del concurs.
Enguany comptem amb la participació de més de 60 alumnes dels 16 instituts d’ensenyament secundari i de les escoles d’hostaleria de Catalunya.
La xef Carme Ruscalleda ha donat la benvinguda als participants, conjuntament amb Jordi Blanch, subdirector gral. d’Ordenació de la Formació Professional Inicial i d’Ensenyaments de Règim Especial, Josep Sucarrats, director de la revista Cuina i Nan Ferreres, directora de l’Escola Tècnica Professional del CETT.
Els alumnes participants reinterpretaran i elaboraran receptes, prepararan i faran el servei de sala, entre d’altres tasques, per ser valorats per un jurat professional, presidit per Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, que observarà aspectes com els següents:
- L’equilibri entre innovació i tradició.
- La capacitat per treballar en equip.
- La tècnica en l'elaboració, l'explicació i la tècnica en el servei dels plats.
- La descripció del vi i la tècnica en el servei del vi.
- La tècnica i la destresa en la preparació de plats davant del comensal.
La resta de membres del jurat el formaven Philippe Regol, analista gastronòmic i Premi Nacional de Gastronomia; Pep Nogué, cuiner i divulgador culinari; Manel Guirado, cuiner i periodista, col·laborador de diversos mitjans de comunicació i autor de diversos receptaris; Ada Parellada, cuinera del restaurant Semproniana de Barcelona.
Els integrants dels jurats de taula han estat Núria Bàguena, historiadora i teòrica de l'alimentació i la gastronomia; Xavier Ayala, sommelier del restaurant La Boscana; Daniele Rossi, president del Convivium Slow Food Vázquez Montalbán (Barcelona); Francesc Murgadas, divulgador gastronòmic, autor de diversos receptaris i col·laborador de nombrosos mitjans gastronòmics; Carme Gasull, periodista gastronòmica i comissària tècnica de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016; David Caballero, cuiner, formador i autor de receptaris; Annette Abstoss, experta en ingredients; Lluís de Buen, cuiner, majorista de marisc, propietari del restaurant Fisssh (Barcelona); Jordi Luque, escriptor gastronòmic; Ramon Roset, tastador; Àngel Garcia Petit, enòleg i sommelier; i Josep Sucarrats, director de la revista Cuina.
El resultat del concurs se sabrà avui mateix, a les 17:30, durant la cloenda i acte de lliurament dels premis, a les nostres instal·lacions.
Molta sort als participants!
XI Concurs de Joves Cuiners i Cambrers de Catalunya |