Acte inaugural del curs acadèmic 2014/15 del CETT-UB
El Campus CETT inicia el nou curs amb un 21% més d'alumnes que fa cinc anys.
- El Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB arriba als 1.790 alumnes, 1086 universitaris, 495 de formació professional i 209 d’International Programs.
- El nou grau en Ciències Culinàries i Gastronòmiques, assessora’t pel xef Joan Roca, supera les expectatives en nombre d’alumnes de nou accés.
- Alumnes de centres de batxillerat de Banyoles, Deltebre i Gavà, premiats per la Fundació Gaspar Espuña- CETT pels treballs de recerca en turisme.
El Campus Internacional de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB ha inaugurat el curs acadèmic 2014/15, en un acte celebrat a l’Hotel Alimara d’aquest centre de formació i recerca que ha reunit 450 persones, majoritàriament alumnat d’aquests estudis i la presència de personalitats com el Dr. Josep A. Plana Castellví, Vicerector de la Universitat de Barcelona o Il.lm. Sr. Gerard Ardanuy, Regidor d’Educació i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona. Per primera vegada, el CETT arriba als 1.790 alumnes, que representa un augment del 21% en 5 anys (des del curs 2009-2010) i un 5% respecte el curs anterior; d’aquests estudiants, un 43% seguiran programes universitaris de grau, un 28% cicles formatius, un 17% ensenyaments de postgrau i un 12% International Programs.
Durant la inauguració, s’han presentat les novetats del curs, entre les que destaca el nou Grau interuniversitari UB-UPC de Ciències Culinàries i Gastronòmiques, impulsat i assessorat per Joan Roca (xef del Celler de Can Roca) i amb el suport dels principals cuiners del país. Impartit majoritàriament en el Campus del CETT, el nou grau és el primer a Espanya de caràcter interuniversitari (Universitat de Barcelona i Universitat Politècnica de Barcelona).
CONEIXEMENT INTERDISCIPLINARI
Posteriorment, el Dr. Jorge Wagensberg ha impartit una conferència sobre la importància del coneixement interdisciplinari ja que segons aquest físic “el coneixement mai és del tot pur i la ciència, l’art i la intuïció s'estimulen mútuament”. Per aquest motiu, Wagensberg ha afirmat que “la infinita complexitat de la realitat sempre supera amb escreix els necessàriament estrets plans d'estudis que proposen acadèmies, escoles i universitats”.
Posteriorment, s’han lliurat els Premis de la Fundació Gaspar Espuña-CETT de foment de la recerca i el coneixement en el turisme, l’hoteleria i la gastronomia entre l’alumnat del CETT i dels centres de batxillerat de Catalunya. En tots els casos, s’ha valorat el rigor i la qualitat dels treballs presentats.
EL TURISTA RUS A BARCELONA
El Premi Ramon Arcarons al millor Projecte de Final de Carrera de Grau en Turisme de l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme CETT-UB, ha estat atorgat pel treball El turismo Ruso en la Ciudad de Barcelona de Iuliia Lekomtceva, exalumna de Grau de Turisme. El treball consisteix en una àmplia recerca i actualització de dades sobre el mercat emissor turístic emergent rus. Amb el suport de Turisme de Barcelona, Lekomtceva aprofundeix en el perfil i el comportament del turista rus a Barcelona i presenta un diagnòstic sobre les febleses i les oportunitats de la demanda russa pel sector turístic de la ciutat.
Enguany, el Premi al millor Projecte de Final de Cicle formatiu de Grau superior de l’Escola d’Hoteleria i Turisme CETT ha estat per Hotel Belver, realitzat per Emiliana Marinova, Laia del Alcázar i Oriol Sánchez, estudiants del Cicle Tècnic Superior en Gestió d’Allotjaments Turístics, i que consisteix en la creació d’un hotel de 5 estrelles a Girona.
24 TREBALLS D’INSTITUTS I ESCOLES
Posteriorment, s’han lliurat els vuitens Premis de la Fundació Gaspar Espuña, guardons que van néixer per incentivar els alumnes de Batxillerat de tot Catalunya a desenvolupar treballs de recerca en el camp del turisme i l’hoteleria i donar a conèixer el turisme com a sector amb futur acadèmic i professional. En aquesta edició, s’han presentat 24 treballs de turisme i l’hoteleria.
El primer Premi ha estat pel treball El realitat augmentada, una experiència real al Delta de l’Ebre, de Josep Marín, alumne de l’IES de Deltebre, sota la supervisió del professor- tutor Òscar Castell Marco. El segon Premi ha estat pel projecte Creació d’una empresa d’organització d’esdeveniments, ODEA, de l’Alba Jurado, estudiant de l’escola Sagrada Família de Gavà, amb el professor-tutor César Catalán. Finalment, el tercer Premi ha estat pel treball de recerca Procés de gravació d’un anunci audiovisual, de Manel Serrat Segovia de l’INS Pere Alsius i Torrent de Banyoles, amb Martín Fàbrega com a professor-tutor.
Els guardons han estat organitzats per la fundació Gaspar Espuña-CETT, patrocinats per l’Agència Catalana de Joventut de la Generalitat de Catalunya i compten amb el suport de la Universitat de Barcelona, del Departament d’Empresa i Ocupació i del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Inauguració del Curs Acadèmic 2014/2015 del Campus de Turisme, Hotreleria i Gastronomia CETT-UB |