Fotografia de: Màster en Innovació en la Gestió Turística al CETT | CETT
Universitat de Barcelona

Màster en Innovació en la Gestió Turística al CETT

01.08.2014
 
Màster en Innovació en la Gestió Turística al CETT
  • El màster desenvolupa les competències professionals i les recerques necessàries per tal de millorar les capacitats innovadores del sector turístic i dels seus agents productius.
  • 3 Itineraris clau: Destinacions Urbanes, Patrimoni cutural i natural, Patrinomi Culinari i Gastronòmic
  • Únic màster específic de recerca en turisme a Barcelona 

La cultura i el turisme a Catalunya i Espanya són elements complementaris però associats que encara tenen un llarg camí per recórrer per convertir-se en els autèntics vertebradors del turisme futur. Ha de ser un turisme basat en el patrimoni historicoartístic, però també en altres facetes del patrimoni menys divulgades, com ara la gastronomia, els costums i el paisatge; un patrimoni que s’identifiqui com el resultat del nostre present i passat, i que jugui un paper clau a l’hora de conformar la identitat dels nostres pobles i ciutats, donantlos un caràcter diferenciador adequat als objectius de singularitat i autenticitat que busca la demanda.

Per afrontar aquests i altres reptes del món global, qualsevol territori, ciutat o país ha de disposar de gestors i de polítiques de desenvolupament turístic, cultural i urbanístiques coordinades, que garanteixin el desenvolupament de la ciutat, del turisme i del benestar dels habitants. En aquest sentit, el màster del CETT pretén desenvolupar les competències professionals i les recerques necessàries per tal de millorar les capacitats innovadores del sector turístic i dels seus agents productius.

El màster s’estructura en tres itineraris d’especialització on es desenvolupen les competències d’innovació en:

La gestió turística de les destinacions urbanes. Pretén formar experts en la valorització i gestió dels recursos turístics en l’àmbit urbà. Desenvolupa les competències vinculades a les polítiques de planificació, mobilitat i promoció urbanes, seguint els principis del desenvolupament sostenible.

La gestió turística del patrimoni cultural i natural. Respon a la necessitat de formació d'un nou tipus d'especialista: el mediador didàctic del patrimoni. La seva funció principal consistirà a implicar els agents turístics amb els agents del món del patrimoni i la cultura, a fi de satisfer-ne les necessitats i reforçar la cooperació.

 • La gestió del patrimoni culinari i gastronòmic. Dóna resposta a la demanda actual de professionals que entenguin el concepte de gastronomia com una oportunitat d’innovació i de creativitat; persones capacitades per donar resposta als nous camins i canvis que es donen en el món de l’alimentació i les formes de consum, i especialment en les activitats de lleure i de turisme associades, amb la valorització dels recursos culinaris i gastronòmics i la creació i el desenvolupament de productes i serveis associats de lleure i turístics.

Material relacionat
migt.html