Fotografia de: Hotel Alimara i H10 Hotels, protagonistes de la nova jornada d'especialitats de Randstad | CETT
Universitat de Barcelona

Hotel Alimara i H10 Hotels, protagonistes de la nova jornada d'especialitats de Randstad

02.06.2014
 
Hotel Alimara i H10 Hotels, protagonistes de la nova jornada d'especialitats de Randstad

Mobilitat laboral, l'assignatura pendent del sector hoteler.

Barcelona ha acollit una nova jornada d'especialitats de Randstad, en aquesta ocasió centrada en el sector de l'hostaleria. El director de RRHH d'H10 Hotels, Joan Martín, i la gerent del grup CETT-UB i directora de l'Hotel Alimara, Elisabet Ferrer, van ser els encarregats de traslladar al públic assistent les seves opinions sobre la gestió de persones en aquest àmbit juntament amb Ana García Olías, directora Regional de Randstad Espanya.

Joan Martín va obrir la jornada explicant que H10 Hotels aposta sempre per la cultura de la promoció interna, encara que per evitar l'endogàmia i aportar nous punts de vista, també acudeixen al mercat per buscar nous candidats a les vacants que es van produint en la seva plantilla. A més, ha assegurat que el claim de la companyia "Ens movem pensant en tu" és aplicable tant als clients com als mateixos empleats, ja que estan convençuts que un bon clima laboral repercuteix en un millor servei al client final. Atès que el creixement del grup s'ha mantingut continuat al llarg dels anys i continuen realitzant obertures d'establiments, es necessitava un pla de desenvolupament que formés als seus professionals tant en coneixements tècnics com en competències, el que els va portar a la creació de seu Programa de Desenvolupament Directiu, PDD, i posteriorment a un altre de desenvolupament de comandaments intermedis, PDM. Tots dos es basen en un recorregut formatiu i pràctic per les diferents àrees i operacions de l'hotel, amb un seguiment i una avaluació continuats. Martín va explicar que al voltant d'un 40% dels participants no acaben aquests programes a causa de la rotació de professionals que es produeix en el sector i, en alguns casos, els obstacles que alguns d'ells encara posen a la mobilitat geogràfica, element bàsic pel desenvolupament d'una carrera professional en aquests moments.

Per la seva banda, Elisabet Ferrer va realitzar un recorregut per les tendències i reptes formatius del sector hoteler a Espanya, en què va ressaltar el paper clau que tenen els professionals ben formats, tant en escoles com per la pròpia trajectòria laboral i experiència adquirida al llarg dels anys. Ferrer va assegurar que en aquest sector el més important és l'encaix entre el perfil dels candidats i la funció que hagin de desenvolupar, de manera que va demandar una major i intensa col·laboració entre empreses i universitats perquè la formació que reben els alumnes s'adapti a el que necessita el mercat laboral. La gerent del CETT-UB va coincidir amb Joan Martín a l'escassa predisposició dels professionals a la mobilitat laboral i també va incidir en la necessitat de millorar el nivell d'idiomes dels candidats, tot i que va reconèixer que els joves cada vegada estan més ben preparats en aquest sentit. A més, va fer un repàs per les competències i coneixements que més es valoren en el sector hoteler, destacant la flexibilitat i la polivalència, l'orientació al client especialitzada, la formació en tecnologia, l'experiència internacional i la disposició a la mobilitat. Pel que fa als perfils amb millor futur va destacar als community managers, revenue managers, yield managers, booking online, online marketers, i els professionals de restauració amb alta qualificació.

La jornada es va tancar amb un animat debat entre els assistents i els dos ponents, centrat en les necessitats de recursos humans del sector i la realitat del mercat laboral en aquests moments.


Nota de premsa: Randstad.
Categories
hotel alimara barcelona cett cett-ub randstad turisme rrhh recursos humans