Transforma la teva carrera. Adquiriràs i ampliaràs la teva formació com a professional en el món de la viticultura, la producció i l’elaboració de vins.
Converteix-te en un professional de la sommelieria amb el curs del CETT-UB!
El curs d’iniciació a la sommelieria semipresencial del CETT, et permetrà assolir nous coneixements en cultura vinícola nacional, enologia, especialment en el tast, els tipus de vins, el maridatge i els serveis. Quan acabis podràs dur a terme tasques al sector de l'enoturisme, la restauració, la comercialització i fins i tot als cellers.
Amb aquest diploma sempresencial del CETT UB et beneficiaràs del millor de l’aprenentatge d’un curs online de sommelieria amb els avantatges d’una formació presencial. Aprendràs la teoria en les sessions en línia i després consolidaràs aquests coneixements, enfocant-te en el tast del vi, a les classes pràctiques a les instal·lacions del CETT-UB. Podràs identificar els trets bàsics d’un vi, reconèixer els seus aromes i components, tot emprant la terminologia correcta i coneixent els detalls dels seus processos.
Aprèn una formació per professionals del món del vi, aprofita les instal·lacions punteres del CETT i transforma la teva carrera.
Per què estudiar el curs d'iniciació a la sommelieria del CETT-UB?
Anàlisi sensorial del vi. Podràs reconèixer les seves característiques diferencials com el color, aroma, gust, tacte entre d'altres, tot emprant el llenguatge tècnic més adient.
Gestionaràs la carta de vins i begudes. Aprendràs a crear i gestionar l'oferta d’un establiment de restauració o de venda de vi.
Professorat en actiu. Aquest curs de sommelieria semipresencial a Barcelona té un professorat format per experts en actiu en viticultura, enologia, tast, i serveis de vins.
Tindràs un suport i seguiment personalitzat. Per tal que puguis adaptar-te a la metodologia semipresencial de la formació i les seves eines digitals tindràs el recolzament personalitzat del professorat del curs.
Aules especialitzades en tast del CETT. Gaudiràs de les seves aules especialitzades com l’Aula Sommelier o l’Aula Sensorial.
Coneixeràs el sector per dins. Faràs visites a empreses vinícoles del territori D’aquesta manera coneixeràs directament les vinyes, la metodologia de vinificació i les particularitats enològiques del vi que elaboren.
Màxima flexibilitat d’horaris. Gràcies a l’estructura modular d’aquest curs de sommelieria semipresencial podràs compaginar els estudis amb la teva vida laboral.
Una formació bonificable. Si treballes per una empresa, és una formació bonificable en la Fundació Tripartita (FUNDAE).
Un Curs de la UB. El curs equival a 27 crèdits europeus. Al final d’aquest curs, obtindràs el títol de Certificat d’Extensió Universitària de la Universitat de Barcelona.
Un curs a la teva mida! Podràs fer el curs complet o bé estudiar un o més mòduls de forma individual. Veure els cursos monogràfics.
Aprèn una formació per professionals!
Aconsegueix noves habilitats i especialitza't en un sector amb alta demanda i moltes sortides.
Quins objectius aconseguiràs amb el curs d'Iniciació a la Sommelieria del CETT-UB?
Aprendre la metodologia de l’anàlisi sensorial, els aromes i components del vi i el seu vocabulari.
Profunditzar i dominar el tast, així com aprendre a utilitzar la terminologia correcta i els descriptors a l'hora de tastar un vi.
Conèixer la viticultura i els processos enològics d'elaboració de vins tranquils, escumosos, generosos, dolços i licorosos.
Distingir i reconèixer els trets bàsics de les característiques, els defectes d’un vi i les seves causes.
Identificar les diferents denominacions d’origen d’Espanya, la seva legislació i les principals zones vitivinícoles, així com saber tipificar els seus vins.
Aprofundir en el procés d’elaboració i tipus de productes especials com les cerveses, vermuts, olis, vinagres, cafès i tisanes.
Dissenyar, crear i gestionar l'oferta de begudes d’un establiment de restauració o de venda de vins considerant els diferents tipus de clients, necessitats i productes.
Entendre el maridatge, conèixer els productes gourmet, per saber identificar les begudes que combinen amb les diferents ofertes gastronòmiques.
Conèixer la tecnologia de servei i les noves tendències en el consum de vi.
Aquest curs d’Iniciació a la Sommelieria s’adreça a:
- Professionals de l’àmbit de la restauració vinculats al sector de l'alimentació i les begudes
- Professionals del sector vinícola, cellers i de l'enoturisme
- Professionals que volen emprendre el seu propi negoci d’enoteca o botiga de productes gurmet
- Tècnics/ques en restauració amb un mínim d’experiència professional en el sector
- Diplomats o graduats universitaris interessats a especialitzar-se en aquesta àrea amb un mínim d’experiència.
- Amateurs o apassionats del món del vi interessats a introduir-se en el món de la sommelieria.
Les principals sortides d’aquest curs de sommelieria són:
- Sommelier en establiments de restauració.
- Comercial de vendes de celler i empreses distribuïdores de vins.
- Responsable d'enoteca.
- Responsable de centre de visitants de celler.
- Responsable de botiga especialitzada en vins i productes especials.
- Guia turístic de zones vitivinícoles nacionals.
- Departament de comunicació de cellers i empreses vinícoles del sector.
Con és la metodologia d'aquest curs de Sommelieria del CETT-UB?
El Curs d’Extensió Universitària Iniciació a la Sommelieria CETT-UB s’imparteix amb una metodologia semipresencial que combina els recursos teòrics online a través de la plataforma del Campus virtual i les sessions pràctiques.
Els mòduls presencials es realitzen a les aules especialitzades del Campus del CETT com l’Aula de Sommellier o l’Aula Sensorial del campus del CETT.
L’estructura modular et permetrà la màxima flexibilitat per estudiar els continguts segons els teus interessos o prioritats professionals. Podràs realitzar el curs complet o estudiar un o més mòduls de forma individual. Tens dubtes? Pregunta al nostre equip d’orientació!
La formació del curs es duu a terme a través de la plataforma del Campus Virtual CETT, tindràs accés des del teu ordinador, smartphones o tauletes i emprant les eines digitals més innovadores per oferir una experiència en l’aprenentatge de forma tutelada i autònoma al llarg del curs.
Disposaràs del suport d’un tutor/coordinador i de docents experts en els continguts de cada mòdul amb la funció principal de dinamitzar el procés formatiu, garantint un seguiment i aprofitament òptim del curs.
L'assistència als mòduls presencials és obligatòria.
Avaluació online
El curs consta de diferents exercicis i activitats per valorar l’adquisició dels continguts de cada mòdul:
- Activitats en format d’autotest de preguntes i respostes alternatives.
- Activitats d’aprofundiment: són activitats d’anàlisi i reflexió on posaràs a prova l’aprenentatge i la correcta interpretació dels continguts i coneixements adquirits al llarg del desenvolupament del mòdul.
- Debats a l’espai fòrum que et permetran conèixer la resta de l’alumnat a través del campus virtual i ampliar el coneixement teòric de cada tema.
- Una activitat transversal final per comprovar si has adquirit els coneixements de tots els mòduls.
Avaluació presencial
Al final de cada mòdul presencial (Mòdul 4- Paisatges del vi i Mòdul 8-El vi a la copa), realitzaràs una prova de teoria i pràctica per demostrar les habilitats i competències adquirides.
Coneix el programa d'Iniciació a la Sommeleiria
Aquest curs d'Iniciació a la Sommelieria està format per 8 mòduls: 6 online i 2 presencials. La durada del curs complert són 675 hores lectives, el que representa 27 crèdits europeus (ECTS)
Un curs a la teva mida!
Pots cursar el programa complert o bé estudiar un o més mòduls de forma individual. Veure els cursos monogràfics.
Mòdul 1: Viticultura - Online (3 ECTS)
- En aquest mòdul coneixerem els principis bàsics d'identificació i classificació de la vinya i la morfologia del raïm, el seu cicle vegetatiu, varietats viníferes, reconeixement de climes i sòls.
- Comprendràs la importància del cicle anual de la vinya i la producció del raïm i podràs identificar els principals factors de qualitat d'una vinya.
- Reconeixerem les malalties de la vinya i la seva possible prevenció.
Mòdul 2: Enologia i Elaboració de Vi - Online (3 ECTS)
- En aquest mòdul identificarem els components del most des del punt de vista del viticultor.
- Coneixeràs els procediments i les transformacions que es produeixen en les diferents vinificacions, els sistemes de maduració i envelliment d'un vi.
- Entendràs la relació directa que hi ha entre l'elaboració d'un vi i la qualitat del producte final.
- Identificarem els components del vi i les seves particularitats nutricionals.
Mòdul 3: Introducció al tast - Online (3 ECTS)
- En aquest mòdul identificarem les diferents tipologies de tast i les seves característiques.
- Entendràs la metodologia del tast en cadascuna de les seves fases.
- Podràs conèixer i descriure qualsevol tipologia de vi, usant el vocabulari específic de tast, per identificar les seves virtuts i defectes.
- Inclou l’enviament de dotze vins per a tasts guiats.(Consultar condicions d'enviament en funció de la destinació.)
Mòdul 4: Paisatges del vi - Presencial (4 ECTS)
- Al mòdul "Paisatges de el vi" aprofundiràs en els coneixements adquirits en els mòduls anteriors, refermant conceptes i fent especial èmfasi en l'aplicabilitat dels continguts.
- Entendràs el procés de vinificació de diferents tipologies de vins blancs, rosats i negres segons diferents estils i varietats de raïm.
- Aprofundirem en el conjunt de les pràctiques vitícoles associades a l'elaboració del vi: la poda, els tractaments preventius, etc.
- Analitzaràs objectivament les característiques organolèptiques d'un vi usant la terminologia apropiada.
Mòdul 5: Geografia vinícola nacional - Online (3 ECTS)
- En aquest mòdul coneixerem les zones vinícoles de la geografia espanyola, les seves varietats autòctones i foranes de raïm i quines són les més usades per a l'elaboració de vins.
- Coneixerem i sabrem interpretar la normativa legislativa en l'àmbit de la comercialització de vins espanyols.
- Determinaràs les característiques organolèptiques dels vins més rellevants de l'àmbit nacional classificats per zones de producció.
Mòdul 6: Productes i vins especials - Online (3 ECTS)
- Ampliarem el coneixement enològic relacionat amb els diferents mètodes i procediments utilitzats en l'elaboració de vins escumosos i vins fortificats.
- T’Introduirem en altres begudes d'interès per a un sommelier com són la cervesa i el vermut.
- Asseurem les bases de l'elaboració i les tipologies d'altres productes interessants per les seves característiques organolèptiques: olis, vinagres, cafès, tes i infusions.
Mòdul 7: Tecnologia de servei - Online (3 ECTS)
- En aquest mòdul identificarem els coneixements i les habilitats necessàries per desenvolupar les tasques pròpies de sommelier per entendre les funcions d'aquest perfil professional: presentació, destapament, decantació i servei. Conservació del vi. Tècniques clàssiques i noves tendències de maridatge.
- Adquiriràs les habilitats d'atenció a client i tècnica de servei necessàries per a dur a terme un servei de qualitat.
- Sabràs dur a terme el protocol de servei de vins i begudes atenent les seves singularitats i adquiriràs els coneixements per gestionar un celler.
- Aprendràs a dissenyar l'oferta adequada de begudes atenent les característiques d'un establiment de restauració.
- Adquiriràs el coneixement per proposar maridatges en funció de l'oferta gastronòmica i altres factors.
Mòdul 8: El vi a la copa - Presencial (5 ECTS)
- Al mòdul de "El vi a la copa" aprofundiràs en els coneixements adquirits en els mòduls anteriors, refermant conceptes i fent especial èmfasi en l'aplicabilitat dels continguts.
- Aprofundiràs en la metodologia de tast de vins fortificats, escumosos i altres productes.
- Coneixeràs i practicaràs aspectes fonamentals de la tecnologia de servei del vi.
- Comprendràs la importància de la forma de la copa en l'apreciació organolèptica del vi i altres productes.
- Et familiaritzaràs amb les diferents teories del maridatge i l'aplicació pràctica d'aquestes.
Professorat i Experts
El curs de Sommelier semipresencial compta amb una plantilla d'experts especialitzats en el món del vi, l'enogastronomia, la sommelieria, l'enoturisme, empresaris del sector i professors universitaris com:
Coordinació:
- Coordinador CETT Online Sommelier - Blended Learning Program CEU UB
- Professor Sommelier & Restauració CETT UB
- Diplomada en Sommelier (Universitat de Girona).
- Coordinadora de cursos d'extensió universitària de restauració (EUHT CETT-UB)
Professors i experts:
- Màster en educació i TIC (Universitat Oberta de Catalunya)
- Professora (EUHT CETT-UB)
- Diplome National d'Oenologue, Vitculture and Enology (Université de Bourgogne, UIVV, Dijoni)
- Diplome d'Études Aprofondues, Viticulture et Oenologie (Université Bordeaux I)
- Llicenciada en Biología, Fisiología Vegetal, Bioquímica, Genètica (Universitat de Barcelona)
- Diplomada en Wine & Spirits Education Trust (WSET-London)
- Membre del comité de tast de la revista Cupatges
- Llicenciada en Enologia, (Universitat Rovira Virgili)
- Llicenciada en Ciències Químiques, (Universitat de Barcelona)
- EUHT CETT-UB: Professora
- Sommelier al Restaurant Sant Pau
- Diplomat Superior en Sommelier (CETT-UB).
- Llicenciada, Viticultura i enologia, (Universitat Rovira Virgili)
- Enginyeria Tècnica en Industries Agraries i Alimentàries, (Universitat de Girona)
- Enòloga Bodega Mas Oller
Obté un títol oficial
En finalitzar aquest programa, obtindràs la següent titulació:*
Titulació de la Universitat de Barcelona: Certificat d'expert en fonaments de la sommelieria.
(*) Per accedir a aquesta formació, no és necessari que l'alumne tingui una titulació universitària prèvia. Si et plau, pots consultar l'apartat "A qui va adreçat" per a més informació.
Cursa el mòdul d'Iniciació a la Sommelieria que més t'interessi!
El programa d'Iniciació a la Sommelieria el pots cursar sencer o per mòduls, posant focus en els temes que més t'interessin.
Cadascú dels 8 mòduls del curs s'estructuren en format monogràfic:
Objectius
- Conèixer i identificar les zones vinícoles de la geografia espanyola.
- Identificar les varietats autòctones i foranes de raïm més utilitzades en l'elaboració de vins.
- Conèixer i saber interpretar la normativa legislativa en l'àmbit de la comercialització de vins espanyols.
- Identificar i determinar les característiques organolèptiques dels vins més rellevants de l’àmbit nacional classificats per zones de producció.
Programa
- Introducció a la geografia vinícola espanyola.
- L'Atlàntic i la cornisa cantàbrica.
- Valle del Duero, Castilla-La Mancha i l'altiplà.
- Centre de la vall de l'Ebre.
- Catalunya i el sudest.
- Andalusia.
- Els arxipèlags.
Preu
- 430 €
Objectius
- Identificar els diferents productes gastronòmics i les seves apreciacions organolèptiques.
- Reconèixer la qualitat dels productes i el tipus de servei que millor s'hi escaigui.
- Establir l’òptim maridatge entre els productes i els vins o begudes en general.
Programa
- Els vins escumosos
- La fortificació: Jerez, Oporto, Madeira i Vin Doux Naturel (VDN)
- Les cerveses
- Els vermuts
- Els vinagres
- Els olis
- Els cafès, els tes i les infusions
Preu
- 430 €
Objectius
- Identificar els coneixements, les destreses i habilitats necessàries per desenvolupar les tasques pròpies de sumiller i entendre les funcions d'aquest perfil professional.
- Adquirir els coneixements necessaris per gestionar un celler.
- Aprendre a dissenyar l'oferta adequada de begudes atenent a les característiques d'un establiment de restauració.
- Saber dur a terme el protocol de servei de vins i begudes atenent les seves singularitats.
- Aprendre a proposar maridatges en funció de l'oferta gastronòmica i altres factors.
- Adquirir les habilitats d'atenció al client i la tècnica de servei necessaries per dur a terme un servei de qualitat.
- Saber implementar un procediment de millora continua.
Programa
- Gestió del celler.
- Disseny de l’oferta de begudes.
- Estris i equips de servei de vins i begudes.
- Control del servei del vi.
Preu
- 430 €
Objectius
- Identificar els components del most des del punt de vista del viticulltor.
- Conèixer els procediments i les transformacions que es produeixen en les diferents vinificacions.
- Conèixer els diferents sistemes de maduració i envelliment d'un vi.
- Entendre la relació directa que hi ha entre l’elaboració d’un vi i la qualitat del producte final.
- Identificar els components del vi des de la vessant nutricional.
Programa
- Introducció
- El fruit
- Vinificació
- La verema
- L' anhídrid sulfurós
- La fermentació alcohòlica i malolàctica
- Tipologies de vinificació
- Clarificació, estabilització i filtració dels vins
- Vi, alimentació i salut
Preu
- 430 €
Objectius
- Identificar els diferents tipus de tast i les seves característiques.
- Entendre la metodologia de tast en cadascuna de les seves fases.
- Conèixer i descriure qualsevol tipologia de vi.
- Adquirir el vocabulari específic de tast.
- Identificar les virtuts i defectes del vins.
Preu
- 430 €
Objectius
- Conèixer les diferències entre les diferents varietats de raïm.
- Identificar els factors de qualitat d’una vinya.
- Conèixer el cicle anual de la producció del raïm.
- Reconèixer les malalties de la vinya i el seu possible tractament.
Programa
- Història i orígens del vi
- Principis bàsics d'ampelografia
- Plantació de la vinya
- El cicle biològic i vegetatiu, nutrició i maduració
- Influència del clima, el sòl i les malaties de la planta
- Influència del factor humà
Preu
- 430 €
Coneix el preu del curs d'Iniciació a la Sommelieria
Matrícula | Taxes UB* | Preu | Preu Total** |
---|---|---|---|
1050 € | 503,20 € | 2.379,50 € | 3.932,70 € |
*Les taxes de la Universitat de Barcelona (UB) són un import que l’alumne d’un centre adscrit ha d'abonar en concepte de serveis. Aquest import està exempt de qualsevol tipus de descompte i es paga al mateix temps que la matrícula.
**Aquest és el preu per pagaments al comptat. Consulta els imports i les condicions per altres modalitats de pagament amb el nostre equip d’Orientació a Futurs Estudiants.
Més informació econòmica
Coneix totes les nostres beques
CETT Fundació, amb el ferm convenciment que la formació i la transmissió de coneixement són fonamentals, amplia el programa d’ajudes que ja oferia anualment als estudiants i inclou noves beques per al curs 2022/2023.
A part, el CETT-UB també donarà l’opció de fer el pagament en 6, 10 o 12 mesos mitjançant finançament bancari, amb el qual s’aplicarà un descompte del 5 % de l’import de les quotes. Informa’t sobre les condicions especials.
El CETT al teu servei
Com a alumne del CETT gaudeix de tots els avantatges que el centre posa a la teva disposició:
-
Accés al Centre de Recursos per a l’aprenentatge i la investigació:
- La Universitat de Barcelona compta amb un ampli catàleg de bases de dades per consultar documents, reports i articles científics, entre d’altres.
- Disposar dels recursos propis del CETT per a reforçar, completar i ampliar la formació. Tota la informació (tant física com digital) es troba disponible en els diferents espais dedicats a aquesta funció.
- Accés gratuït a tota la llibreria digital de recursos de l'Organització Mundial del Turisme (OMT).
-
Com a centre adscrit a la Universitat de Barcelona, gaudim dels avantatges de formar part de la universitat més prestigiosa de l’Estat: Biblioteques UB · Servei d’Esports UB · Carnet Som UB.
-
Descomptes a l’Escola d’Idiomes Moderns de la Universitat de Barcelona. A més, gràcies al carnet universitari de la Universitat de Barcelona gaudiràs de promocions en productes i serveis com òptiques, restaurants, tecnologia, farmàcies, allotjament, viatges i activitats d’oci, entre d’altres.
-
El CETT disposa de diferents serveis de restauració com el Fòrum o l'Aula Restaurant CETT. El Fòrum és un espai que afavoreix la creativitat i l'intercanvi cultural de l'alumnat. Disposa d'una variada oferta gastronòmica, saludable, de temporada, que s'adapta als diferents moments del dia. Així mateix, també es pot menjar a l'Aula Restaurant CETT, un restaurant de carta amb les mateixes característiques que un restaurant gastronòmic real.
-
Formar part de la comunitat CETT Alumni per estar en contacte amb l’àmplia xarxa d’exalumnes de la Universitat.
Coneix les nostres instal·lacions
El CETT disposa de diferents aules i equipaments perquè puguis desenvolupar-hi totes les teves habilitats com a professional en l'àmbit de la gastronomia:
Aula Oberta
T'oferim la possibilitat que facis ús de les aules tècniques, fora de l'horari de classes, per millorar les teves habilitats treballant de forma autònoma. Gràcies a aquest espai també podràs dissenyar, experimentar, innovar i crear projectes propis.
Aules d'especialitat en gastronomia
Al CETT comptem amb 12 aules tècniques especialitzades. Són instal·lacions equipades amb la tecnologia més actualitzada, i pensades per desenvolupar una formació professional d'alt nivell.
Espais tècnics
Les nostres instal·lacions s'adeqüen a un ensenyament enfocat a la pràctica, amb una metodologia aplicada i compten amb:
- Hotel Alimara, Restaurant Summum i Àgora BCN: són empreses pròpies d'aplicació de CETT, ubicades en el propi Campus. L'Hotel Alimara ofereix serveis de restauració hotelera i disposa de el Restaurant Summum, on pots fer pràctiques i aprofundir en els coneixements en els serveis de banquets, bufets d'esmorzar o serveis de restaurant. La Residència Àgora BCN, també part de campus, és una bona opció per conèixer de prop el sector de les col·lectivitats.
Aules tècniques de cuina
Aules de cuina de demostració: aules interactives dissenyades per acollir presentacions de producte i aprofundir en el coneixement de les tècniques i elaboracions culinàries.
Aules de preelaboracions, Aula Taller de cuina, Aula Tecno-culinària i Espai Gastronòmic: per desenvolupar la formació pràctica de cuina amb metodologies actives. Disposen de zones de treball individuals adequades per a practicar els conceptes tècnics culinaris, com aplicacions de talls, preelaboració de productes, tècniques de cocció i elaboracions culinàries, des de les bàsiques fins a les més contemporànies i creatives.
- Aula cuina dolça: espai dissenyat per treballar de manera individual i en equip, per desenvolupar les receptes dolces, en matèries de pastisseria, forneria i confiteria. Disposa de maquinària i utillatge específic per a aquestes especialitats.
- Aules Sommelier: són tres aules preparades per realitzar la formació de el món de la sumilleria i destinades a la pràctica de l'anàlisi sensorial. Disposen de tot el material necessari per a la pràctica del tast.
Espais d'especialització gastronòmica
Són espais i aules pensats per dur a terme activitats específiques de formació avançada per a desenvolupar recerca, projectes i reptes gastronòmics.
- Laboratori Gastronòmic: és l'espai d'assaig de proves i de desenvolupament de R + D + I. Disposa de maquinària, aparells i estris d'última tecnologia.
- Aula dels Sentits: dissenyada per desenvolupar la percepció sensorial, és una aula pensada per crear l'ambient idoni per despertar els sentits a través de l'experimentació.
- Aula Sensorial: és un espai format per 24 taules de tast professional. Disposa d'espais individuals que permeten desenvolupar el coneixement i posar en pràctica aspectes del tast sensorial en diferents productes i elaboracions.
Suport a la teva carrera professional
Al CETT-UB disposes de tot un equip de professionals experts que vetllaran per la teva trajectòria professional des del moment en què formis part de la nostra comunitat. Volem que estiguis informat i preparat per aconseguir els objectius professionals que t’hagis marcat. Amb aquesta motivació, trobaràs un equip de persones que t’acompanyaran durant el procés de manera personalitzada.
Gràcies a la col·laboració de les principals empreses del sector turístic podràs conèixer i posar en pràctica les eines més útils per accedir i desenvolupar-te en el mercat laboral.
El servei que posem a la teva disposició es basa en tres pilars fonamentals:
- Orientació professional contínua centrada en tu, identificant els punts forts del teu perfil, analitzant la teva experiència i formació prèvia, i tenint en compte les teves principals motivacions de creixement.
- Una estreta relació amb els principals actors del sector turístic, cultivada durant els més de 50 anys de presència en el mercat formant professionals amb unes competències i uns valors molt apreciats pel teixit empresarial.
- Disseny i desenvolupament de tot un ventall d’activitats, espais de debat i eines que posem a la teva disposició i que et capaciten per afrontar qualsevol repte que et trobis durant tota la teva carrera professional.
D’aquesta manera, et convidem a participar en un procés dinàmic i adaptat a les teves expectatives que engloba les següents fases:
Definició de les teves fites professionals:
- Anàlisi profunda del teu perfil d’entrada.
- Establiment d’objectius realistes i seguiment del teu roadmap.
- Orientació en el disseny i desenvolupament del teu Pla de Carrera personalitzat.
Disseny i elaboració de les eines principals de relació amb el mercat laboral
- Revisió i correcció de currículums i cartes de presentació, adeqüant l’objectiu professional a les demandes del mercat.
- Carta de recomanació. L’alumnat que us trobeu en un procés de selecció podreu comptar amb les referències del CETT-UB.
- Accés als principals canals d’investigació i accés d’oportunitats de pràctiques i laborals
- Gestió d’ofertes i autocandidatures. Et donem suport per fer més visible el teu perfil davant les empreses i headhunters, donant-te referències per a la teva candidatura.
- Seguiment de candidatures. T’ajudem a saber en quin punt del procés de selecció es troba la teva candidatura.
Entrenament personalitzat
- Orientació sobre la recerca d’oportunitats professionals.
- Simulació d’entrevistes de treball i feedback sobre els aspectes que es poden millorar.
- Entrevistes per competències i mentoring per a aquells perfils amb dificultats a l’hora de seguir el procés de recerca de feina i/o amb risc d’exclusió social.
- Preparació de presentacions perquè coneguis de primera mà les necessitats de les empreses, perquè puguis analitzar les possibilitats de vinculació a curt i mitjà termini amb una organització, i intercanviar inquietuds amb professionals de referència.
Networking i dinamització d’activitats
- Presentacions corporatives durant el teu període formatiu.
- Classes magistrals orientades a conèixer sectors estratègics.
- Dinàmiques i reptes corporatius incorporats a les teves sessions formatives.
- Marketplaces i fires d’ocupació presencials i virtuals on més d’un centenar d’empreses participen anualment al Campus en la captació personalitzada de talent.
Job Center d’accés exclusiu
- Gestió de més de 900 oportunitats de pràctiques anualment.
- Gestió de més de 1.500 oportunitats laborals anualment.
- Seguiment de les candidatures presentades.
- Adaptació de models curriculars i cartes de presentació personalitzats.
Si vols més informació, visita l’espai de Career Services, contacta amb nosaltres a través del correu electrònic careerservices@cett.cat o també ens pots visitar a la primera planta del Campus.
Estar a prop dels antics alumnes
CETT Alumni va néixer com a Associació d’Antics Alumnes del CETT-UB l’1 de març de 1994, com una iniciativa per oferir un servei als antics alumnes, com un espai de referència personal i professional, i un punt de trobada per a experts del sector turístic, gastronòmic i hoteler, amb un vincle comú, el CETT-UB.
Como a associació d’antics alumnes del CETT-UB, té com a missió principal potenciar la relació entre aquests i, així, crear una xarxa de professionals. El nexe comú és ser antics alumnes de les diferents promocions i formacions del CETT-UB.
Els principals objectius de CETT Alumni són:
- Promoure el permanent desenvolupament professional dels seus associats a tots els nivells i afavorir l’accés al món laboral, la promoció professional i la formació contínua. Fomentar la creació d’un marc idoni per a l’intercanvi dels coneixements i experiències entre els antics alumnes, oferint-los l’associació com a punt de trobada del món professional.
- Facilitar el coneixement i el networking a través de jornades, ponències, sopars col·loqui i sessions d’experts. CETT Alumni vol ser un centre d’opinió i influència sobre l’entorn turístic.
- Establir acords amb altres entitats, per afavorir sinergies que generin valor als antics alumnes associats.